Bebelusul plânge non-stop? Iată 14 sfaturi cu care il poți calma

Bebelusul plange non-stop? Iata 14 sfaturi cu care il poti calma

Bebelusul plânge non-stop? Iată 14 sfaturi cu care il poți calma

Exista zile cand bebelusul pare ca plange non-stop. Îți alăptezi nou-născutul până când adoarme și îl pui cu grijă în patul său. Dar imediat sau curând după aceea, se trezește și plânge. Oare îi este foame ... poate că nu s-a hrănit suficient? Îl alăptezi din nou până când crezi că nu mai poate și-l pui iar jos ... și așa mai departe, până la primele ore ale dimineții...

OK, deci vrei sa stii ce poti face ... iata Iată 14 sfaturi cu care il poți calma

- vei citi:
Ce poți face când nou-născutul tău plânge non-stop?
Lucrezi enorm pentru a înțelege și a răspunde nevoilor copilului tău
De ce sunt bebelusii mai agitati seara?
Despre plansul bebelusilor, cateva extra informatii care te pot ajuta
Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma
 

Bebe plange non stop? Care ar putea fi cauza?

Cand bebelusul plange non-stop, e normal sa te gandesti ca este flamand sau ca alaptarea nu merge bine.

Iar daca il alaptezi, ti faci griji că bebe plânge la sân deoarece există o problemă cu alăptarea, atâta timp cât semnele de aport de lapte (greutate, scutece umede și scaun) sunt OK, iar copilul tău este fericit în restul timpului, probabil că nu are nicio legătură cu foamea sau cu o problemă de alăptare!

Ii este frica de singuratate

Este foarte probabil ca bebelușul tău să se fi trezit, deoarece a fost așezat pe pat. Condițiile pe care adulții ar putea să le prefere pentru somn - liniște, întuneric, a fi lăsat în pace - sunt înfricoșătoare pentru bebeluși, care se tem să fie abandonați mai mult decât orice. Pentru strămoșii noștri, un copil lăsat singur era un copil care probabil nu va supraviețui.

Asadar, bebelusul tau plange pentru ca are o „alarmă”, dezvoltată cu grijă de-a lungul a mii de ani de evoluție umană, care este programată să "sune" dacă simte că a fost lăsat singur.

Ce poți face în privința asta?

Bebelușii, ca și alte animale mici, se simt în siguranță ținuți strâns la piept. Încearcă să folosești un sistem de purtare ergonomic pentru asta.

Uite aici niste detalii utile Vrei sa iti porti bebelusul in sling sau wrap? Aceasta este pozitia in care trebuie sa o faci.

Dacă vrei să il pui in pat, alaturi de tine, puna langa el ceva care miroase ca tine, ține mâna lângă el, să se sprijine pe ea în timp ce adoarme, etc..

Așteaptă aproximativ 20 de minute până când doarme adânc înainte de a-l pune in patut. Dacă îl pui jos prea curând, cel mai probabil se va trezi, poate destul de supărat, pentru că dorea să doarmă.

Purtarea copilului în brațe cu ajutorul unui sistem ergonomic este ideală și pentru alăptare!

Dacă ai nevoie, solicită sprijinul altor persoane. Dacă nu ai un alt adult care locuiește cu tine, un membru al familiei sau un prieten apropiat ar putea veni să te ajute o perioadă? Ai o vecină mai în vârstă careia îi lipsesc nepoții? O adolescenta careia ii plac bebelusii?

Încearcă plimbările - bebelușii sunt adesea mai fericiți în aer liber.

Bebelușii par adesea mai relaxați atunci când sunt înconjurați de alți adulți. Dacă sunteți acasă și nu aveți companie, încearcă radioul sau televizorul.

Experimentează cu dansul, muzica, masajul, o baie, legănatul, mersul pe jos, etc.

Încearcă să stingi luminile și să reduci zgomotul. Unii bebeluși sunt mai sensibili decât alții.

Dacă poți face acest lucru în siguranță, poți să experimentezi co-sleeping-ul, dar cu bebe într-un pat lipit de al tău. Astfel te poți odihni în timp ce alăptezi.

 "Pastreaza-ti calmul in orice imprejurare. Daca te enervezi sau te superi bebelusul va simti si va plange probabil mai mult."

Uneori nimic nu funcționează... dar puteți totuși să-l faci pe bebe să simtă că ești acolo pentru el, doar ținându-l în brațe.

Dacă copilul plânge ca și cum l-ar durea ceva, consultă medicul.

Citeste si Plansul bebelusului. Cum intelegem diverse tipuri de plans si ce trebuie sa facem

Dacă te simți copleșită de nevoile copilului tău, caută ajutor și asistență. Îngrijirea unui copil nou-născut este într-adevăr grea, dar mult mai dificil dacă te simți neajutorată.

Alte mame care au experimentat intensitatea primelor săptămâni cu un bebeluș te vor întâmpina cu bucurie și te vor încuraja pe grupurile noastre de facebook precum acesta: Alaptarea de la A la Z - grup oficial Desprecopii - unde mamele caută și primesc sfaturi la obiect.

► Citeste si Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla

Ad-Extra3:

Lucrezi enorm pentru a înțelege și a răspunde nevoilor copilului tău

Fiecare copil este diferit și devii în timp expertul propriul copil. Nu există o modalitate „corectă” sau „greșită” de a fi acolo pentru copil; există doar ceea ce funcționează pentru amândoi, acum. Dacă bebelușii ar veni cu un manual de instrucțiuni! Dar, pe măsură ce timpul trece, te veți simți capabilă să încerci diferite idei pentru calmarea copilului. Pe măsură ce săptămânile trec, vei afla mai multe despre ce funcționează și ce nu! Și vei deveni mai încrezătoare. Pe măsură ce bebelușul tău crește și experimentează, va găsi lumea și propriile sale senzații trupești, mai puțin alarmante. Aceste săptămâni timpurii, care se pot simți ca „pentru totdeauna”, vor trece foarte repede!

De ce sunt bebelusii mai agitati seara?

De ce devine bebelusul atat de agitat seara?  - se intreaba atat de multe mamici...O explicatie frecvent auzita despre agitatia de seara a bebelusului, este faptul ca volumul laptelui tinde sa fie mai mic spre seara din cauza ciclului natural al hormonilor pe parcursul zilei.

Chiar daca volumul laptelui este mai mic seara, continutul de grasime este de obicei mai mare seara (mai ales daca bebelusului i se permite sa controleze acest lucru prin alaptare), astfel incat cantitatea de calorii pe care copilul o primeste nu trebuie sa fie semnificativ diferita. Fluxul de lapte poate fi mai lent seara, ceea ce poate fi frustrant pentru unii bebelusi citeste in continuare de aici.

Despre plansul bebelusilor, cateva extra informatii care te pot ajuta

Cum stim ca bebelusului ii e foame si cum este plansul de foame al bebelusului? Iata cum plange si cand e flamand.

Cand bebelusul nu se opreste din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp

Plansul bebelusului ofera indicii despre dezvoltarea vorbirii sale

Bebelusii trebuie sa si planga - iata cat si de ce

Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma

Bebelusul tau este agitat, nervos si pare ca nimic nu il multumeste. Ai da orice sa afli secretul care iti va calma copilul.

Iata cateva scenarii care il pot irita si agita pe bebe, dar si solutiile pentru a-l calma... ... articolul complet AICI 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII