Ce este un test de sarcină fals negativ și de ce se întâmplă asta?
Menstruația întârzie. Pe fondul așteptării și speranței, faci un test de sarcină la domiciliu, dar rezultatul nu te ajută cu nimic, fiindcă este negativ. Mai aștepți două săptămâni, dar menstruația tot nu apare. Iar când mergi la medic, acesta îți confirmă că ești însărcinată. Cum poate fi posibil?
Da, se întâmplă ca testul de sarcină să dea un rezultat fals negativ. Dar, de ce se întâmplă asta?
- vei citi:
Ce este un test de sarcină fals negativ?
Cât de frecvente sunt testele de sarcină fals negative?
Cauze ale testului de sarcină fals negativ
Ce să faci când obții un rezultat fals negativ
Alte motive probabile pentru lipsa menstruației
Ce este un test de sarcină fals negativ?
Dacă faci un test de sarcină la domiciliu și ai un rezultat negativ chiar și atunci când ești gravidă, atunci se numește test de sarcină fals negativ.
Testul detectează sarcina urmărind hormonul gonadotropinei corionice umane (hCG) în urină. Testul la domiciliu arată uneori un rezultat fals negativ dacă nu este în măsură să citească nivelurile de hCG.
Cât de frecvente sunt testele de sarcină fals negative?
Un rezultat fals negativ este mai frecvent decât un rezultat fals pozitiv. Există o probabilitate de 10% de a obține un rezultat fals negativ. Cercetătorii au descoperit că rezultatele testului de sarcină la domiciliu sunt mai precise (97,4%) atunci când sunt efectuate de către tehnicieni clinici și mai puțin exacte atunci când sunt făcute de consumatori.
Poți reduce șansele de a obține un rezultat fals negativ dacă urmezi cu atenție instrucțiunile. De asemenea, nu fă testul prea devreme, adică chiar înainte ca menstruația să întârzie.
Cauze ale testului de sarcină fals negativ
Verificarea rezultatului înainte de timpul de reacție la test: Timpul de reacție este timpul pe care trebuie să îl aștepți pentru ca testul să arate rezultatul exact. Înainte de a face testul de sarcină, citește instrucțiunile pentru timpul de reacție dat pe cutie. Acesta variază de la trei la zece minute.
Faci testul prea devreme: Una dintre greșelile comune pe care le fac femeile este să facă testul prea devreme. În stadiul incipient al sarcinii, nivelul hormonului hCG este foarte scăzut și ar putea fi nedetectat de test. Chiar și un test de sânge nu poate da un rezultat precis în stadiul incipient.
Concentrația de hCG după nouă-zece zile după ovulație este în jur de 10 mlU / ml. Cu toate acestea, crește cu o rată de 50% pe zi, pe măsură ce sarcina progresează și ajunge la aproximativ 100.000 mlU / ml până la sfârșitul celei de-a zecea săptămâni. Apoi se reduce și rămâne stabil la 20.000 mlU / ml.
Nu urmezi exact instrucțiunile: Dacă nu urezi instrucțiunile din kit, este posibil să ai un rezultat greșit. De exemplu, dacă nu umezești benzile cu suficientă urină sau dacă o diluezi cu impurități precum apa, rezultatul nu va fi precis. Mai mult decât atât, lăsarea testului deoparte pentru mai multe ore după test poate modifica rezultatul.
Sensibilitatea kitului de testare: kiturile sunt disponibile cu diferite niveluri de sensibilitate. Unele kituri sunt atât de sensibile încât pot detecta niveluri de hCG de până la 20mIU / ml. Cu toate acestea, unele pot detecta doar dacă nivelul este de 50mIU / ml sau mai mult.
Urină diluată: impuritățile din urină induc în eroare testul. Colectează prima urină de dimineață pentru test. Este concentrată și va conține un nivel ridicat de hCG, reducând astfel șansele unui test de sarcină fals negativ.
Data expirării testului: verifică data expirării înainte de a cumpăra testul. Un kit expirat va duce la rezultate fals negative.
Medicamentele: Dacă urmezi un tratament pentru alergii sau anticonvulsive, cum ar fi epilepsie sau diuretice, acestea ar putea duce la un rezultat fals negativ.
Sarcina ectopică: în acest caz, chiar dacă femeia este însărcinată, poate obține un rezultat negativ pe măsură ce fătul se formează în trompa uterină în locul uterului. Afecțiunea pune în pericol viața mamei, iar sarcina trebuie tratată fie medical, fie chirurgical.
Deci, dacă ai avut un rezultat negativ, cum știi dacă este un fals negativ? Există o cale de ieșire?
Ad-Extra3:
Ce să faci când obții un rezultat fals negativ
Fă testul din nou după o săptămână. Dacă primul test a fost negativ și menstruația nu a apărut nici după o săptămână de la test, atunci fă din nou testul. Un decalaj de șapte zile va crește nivelul de hCG din corp; testul este probabil să fie pozitiv dacă ești gravidă. Un test de sânge sau o ecografie (în săptămânile ulterioare) pot oferi un rezultat clar.
Dacă rezultatul testului este negativ și menstruația nu a început, ar putea fi mai multe motive pentru asta. Caută ajutorul unui medic.
Alte motive probabile pentru lipsa menstruației
Dacă menstruația nu apare, atunci nu înseamnă neapărat că ești însărcinată. Pot exista numeroase alte motive. Iată câteva:
Stresul este unul dintre factorii primari care ar putea duce la întârzierea menstruației. Dacă ai mult de muncă la birou sau o problemă la domiciliu, asta poate duce la stres și anxietate. Acestea la rândul lor, îți afectează sănătatea și poate modifica ciclul lunar.
Dacă aveți un istoric de menstruații neregulate, atunci poate fi un motiv.
Dacă ai câștigat sau ai pierdut în greutate, asta aduce un dezechilibru hormonal. Dezechilibrul hormonal din cauza stării de sănătate, a programului agitat sau a modificării modului alimentar ar putea întârzia menstruația.
Este posibil ca femeile care se apropie de menopauză să se confrunte cu menstruații neregulate.
Antrenamentul fizic excesiv va aduce o modificare a nivelului hormonal, ceea ce ar putea duce la întârzierea menstruației.
Călătoria pe distanțe lungi, schimbarea zonelor orare și a climei, orele de somn și mâncarea, joacă un rol important în întârzierea perioadelor.
Stilul tău de viață, inclusiv obiceiurile alimentare, lipsa sau mișcarea fizică excesivă, programele de muncă neregulate, au un impact asupra menstruației.
O afecțiune de sănătate numită prolactinom, determină creșterea secreției de prolactină și scade producția de hormon estrogenic. Întârzierea menstruației este unul dintre simptomele prolactinomului.
Sindromul ovarului polichistic, denumit frecvent PCOS, este o afecțiune medicală asociată cu ovulația neregulată și dezechilibrele hormonale. Acesta este un alt motiv pentru întârzierea menstruației.
Dacă menstruația întârzie dar testul de sarcină la domiciliu s-a dovedit negativ, nu te descuraja. Așteaptă o săptămână și fă din nou testul. De data aceasta ar putea fi pozitiv datorită creșterii nivelului de hCG.
Calculeaza precis data nasterii cu calculatorul de sarcina de la Desprecopii
Cat de devreme pot face un test de sarcina?
Cand pot face un test de sarcina? La cate zile dupa data la care trebuia sa vina menstruatia?
Un test de sarcina pozitiv iti poate da vestea cea mare - ca esti insarcinata - inca din prima zi de intarziere a menstruatiei, desi unele teste pot fi folosite cu patru sau cinci zile inainte de data menstruatiei.
Despre teste de sarcina, mai poti citi
Cele mai utilizate 10 teste de sarcina in Romania
7 Teste de sarcina pe care le poti prepara singura in casa
Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII