Când bebelușul nu se oprește din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp
Când bebelușul nu se oprește din plans, mami ba chiar și tati sunt în panică 😨. E complet normal să te panichezi. Iată cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp.
• Dr. Karp spune că cea mai bună metodă de a-ți calma bebelusul și de a-l face să doarmă este reconstituind zgomotele, mișcarea și mediul inconjurator al burticii in care a crescut. Iar strategia „cinci sfaturi” de somn pentru bebeluși prezentată esenta cartii sale extrem de populare.
veti citi
Bebe nu se opreste din plans? Iata cele 5 sfaturi ale Dr. Harvey Karp pentru calmare
Metoda de a avea „Cel mai fericit bebelus”
Bebelusii sunt mai fericiti cand isi amintesc de senzatiile si linistea blanda din burtica mamicii
Iata cele cinci sfaturi de recreere a atmsferei din burtica mamei, care calmeaza bebelusul
Cum raspundem la plansul bebelusului: parerile psihologilor
Bebe nu se opreste din plans? Iata cele 5 sfaturi ale Dr. Harvey Karp pentru calmarea unui bebelus care nu se opreste din plans
Dacă bebelușul tău plange si pare sa nu aiba nici un motiv aparent esti probabil cu stresul si oboseala la maxim. Un medic pediatru celebru, autor al unei carti de succes din SUA - dr. Harvey Karp, a definit 5 sfaturi esentiale cu care ii sfătuiește pe părinți să le foloseasca pentru a calma un bebelus care pare imposibil de calmat. Aceste cinci sfaturi sunt menite a recrea mediul uterin și activează reflexul de calmare al copilului tău.
Dr. Karp, descrie primele luni după naștere drept „al patrulea trimestru de sarcina”. Spune el, bebelușii sunt în afara pântecelui, dar nu sunt pregătiți pentru lumea noastră.
Detalii aici Al patrulea trimestru de sarcina sau trimestrul bebelusului
Metoda de a avea „Cel mai fericit bebelus”
Dr. Karp spune că cea mai bună metodă de a-ți calma bebelusul și de a-l face să doarmă este reconstituind zgomotele, mișcarea și mediul inconjurator al burticii in care a crescut. Iar strategia „cinci S” de somn pentru bebeluși prezentată esenta cartii sale extrem de populare.
Bebelușii au nevoie de îngrijire specială, deoarece ei vin pe lume imaturi în comparație cu bebelușii majorității altor mamifere. Pentru a oferi un singur exemplu: un cal nou-născut poate merge pe jos, în timp ce oamenii necesită luni întregi pentru a sti sa mearga.
„Nou-născuții sunt niște creaturi grasute care trebuie„ evacuate ”din pântece cu trei luni înainte să fie gata, astfel încât capul lor mare să nu rămână blocat în canalul nașterii”, spune el. Presupunem că nou-născuții au nevoie de calm și liniște, dar locul din care au ieșit tocmai este un loc activ și zgomotos.
Bebelușii, in timp ce dormiteaza in uterul mamicii lor - sunt balansați si purtati. Sunt bombardati cu sunetele infundate sau zgomotoase ale corpului mamei lor și înghesuite de pereții „camerei” lor. Nu este de mirare, spune Karp, se simt nesiguri și nemulțumiți când stau singuri într-un patut sau pat mare cu brațele și picioarele desfăcute. In mintea lor e haos total.
Bebelusii sunt mai fericiti cand isi amintesc de senzatiile si linistea blanda din burtica mamicii
Cei mai mulți bebeluși se simt mult mai bine atunci când sunt înconjurați de unele dintre senzațiile liniștitoare de care s-au bucurat în pântec. Aceste senzații funcționează atât de bine pentru că pornesc un reflex calmant - un deconectant pentru plâns și pornire pentru somn.
Ad-Extra3:
Iata cele cinci sfaturi de recreere a atmsferei din burtica mamei, care calmeaza bebelusul
Înfășare
Înfășurați copilul într-un cearceaf, astfel încât să se simtă în siguranță.
Citeste detalii aici Infasatul: cinci motive pentru care bebelusul isi poate gasi mai repede calmul
Pune bebelusul in poziție laterală sau pe burtica.
Ține-ți copilul astfel încât să stea culcat pe burtă sau pe burtă. Dar pune-l întotdeauna pe spate când il pui la somn pentru ca altfel se poate asfixia in somn.
Creeaza „zgomot alb” care acopera alte zgomote
Dati drumul aspiratorul, uscătorul de păr, ventilator sau uscătorul de haine. Citeste detaliile de aici Iata de ce sunetele din natura (sunetul alb) ajuta bebelusul sa doarma mai relaxat (video)
Leganare calma
Creați o mișcare ritmică de orice fel. De exemplu, luați copilul la plimbare într-un cărucior sau mașină.
Ofera bebelusului ceva de supt.
Ofera-i ceva de supt - cum ar fi o suzeta.
Cum raspundem la plansul bebelusului: parerile psihologilor
Plânsul bebelușului este modul sau de comunicare. Iar felul in care răspundem plânsului bebelusului este subiectul multor dezbateri ce iși contrazic reciproc stategiile. Bebelușul poate plânge din diverse motive, insâ care este cea mai bună manieră de a reactiona?
Psihologii sunt de părere că lacrimile au un efect terapeutic asupra bebelușului insă trebuie pornit de la faptul că bebelușii au nevoie să stie că in jurul lor se află persoane capabile să asculte si să participe la exprimarile lor de furie, durere sau frică - iata parerea psihologilor
► Citeste si Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii -
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII