Ești insărcinată? Iată de ce ai nevoie de ACID FOLIC - sfatul medicului
Ești însărcinată sau tocmai ai aflat că ești însărcinată? Iată de ce ai nevoie de o vitamină foarte importantă, numită acid folic.
Acidul folic este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului. Poate reduce semnificativ riscul ca fătul să prezinte un defect al tubului neural, cum ar fi spina bifidă.
veti citi
Acidul folic este o vitamina importanta pentru sanatatea fatului
Care este doza de acid folic care trebuie luata?
Când sunt necesare doze mai mari de acid folic
Surse alimentare de acid folic
Despre acidul folic si rolul sau in timpul sarcinii
Acidul folic este o vitamina importanta pentru sanatatea fatului
Ai aflat ca esti insarcinata? Iata de ce ai nevoie de o vitamina foarte importanta, numita acid folic.
De ce ai nevoie de acid folic în sarcină? Ei bine, trebuie sa stii ca acidul folic este foarte important pentru dezvoltarea unui făt sănătos. Poate reduce semnificativ șansele ca fatul sa aiba un defect al tubului neural, cum ar fi spina bifida.
Cititi: Spina Bifida sau ruptura de coloana
Care este doza de acid folic care trebuie luata?
Este recomandat ca toate femeile care ar putea rămâne însărcinate să ia un supliment zilnic de 400 de micrograme de acid folic înainte de a rămâne însărcinate dar si in primele 12 săptămâni de sarcină, când coloana vertebrală a copilului se dezvoltă.
Dacă nu ai luat suplimente de acid folic înainte de a rămâne însărcinată, ar trebui să începi să iei acid folic imediat ca afli ca esti insarcinata. Acidul folic se poate cumpara de la farmacii, supermarketuri mari, magazine alimentare de sănătate sau se pot lua pe bază de rețetă orescrisa de un medic.
Când sunt necesare doze mai mari de acid folic
Unele femei pot fi sfătuite să ia o doză mai mare de 5 miligrame (5 mg) de acid folic în fiecare zi până la 12 săptămâni de sarcina, dacă au șanse mai mari de a avea o sarcină afectată de defecte ale tubului neural.
Citeste aici Acidul folic: cum protejeaza sarcina si de ce este numita vitamina erou a sarcinii (infografic)
Riscul ca fatul sa dezvolte un defect de tub neural creste daca:
♦ tu sau tatăl biologic al copilului aveți un defect al tubului neural
♦ ai avut o sarcină anterioara afectată de un defect al tubului neural
♦ tu sau tatăl biologic al copilului aveți antecedente familiale de defecte ale tubului neural
♦ ai diabet
♦ iei medicamente anti-epilepsie
Dacă sunteti intr-una din situatiile de mai sus, discutați cu un medic de familie. El va poate prescrie o doză mai mare de acid folic.
Medicul poate recomanda, de asemenea, teste suplimentare de screening în timpul sarcinii daca aveti una din conditiile de mai sus.
Ad-Extra3:
Surse alimentare de acid folic
Acidul folic se găsește în alimente precum legumele verzi cu frunze, orez brun, pâine de cereale și cereale pentru micul dejun, fortificate cu acid folic.
Vezi aici 15 alimente bogate in acid folic
Insa, ca sa puteti asigura nivelul de acid folic necesar pentru o sarcina sanatoasa, ar trebui să încercați să mâncați o mulțime de aceste alimente în timpul sarcinii, dar ar fi aproape imposibil să obțineți suficient acid folic doar din alimente.
Singura modalitate de a fi sigura că obțineți cantitatea corectă este luând un supliment de acid folic.
Despre acidul folic si rolul sau in timpul sarcinii, va recomandam sa cititi si
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Acidul folic: Tot ce e nevoie sa stii despre aceasta vitamina esentiala sarcinii
Malformatiile congenitale in sarcina: cum reducem riscul lor
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sfaturile Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Buna ziua am aflat recent ca sunt însarcinata am 2 / saptamâni am afost şi acum 8 luni in urma dar am facut avort spontan cauza nu se ştie.Pana acum am luat Profecund ,este ok sa îl iau în continuare sau trebuie sa îl opresc şi sa iau acid folic? Și cum aş putea sa ma protejez sa nu întâmpin probleme iar .Eu mai am o fata de 14 ani am nascut fara probleme.Am 37 de ani . Mulţumesc
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII