Bebelușul nu vrea să doarmă pe spate - ce facem? Sfatul medicului pediatru

Bebelusul nu vrea sa doarma pe spate - ce facem? Sfatul medicului pediatru

Bebelușul nu vrea să doarmă pe spate - ce facem? Sfatul medicului pediatru

Multi bebelusi prefera sa doarma pe burtica pentru ca este o pozitie comfortabila, mai comoda si reduce tresaririle. Insa, este pe deplin agreat de catre medicii pediatri ca dormitul pe burtica nu este varianta sigura pentru bebelus, find asociat cu multe accidente teribile de moarte subita a bebelusului.

→ Deci, bebelusul nu vrea sa doarma pe spate - ce facem? Iată sfatul medicului pediatru.

veti citi
Bebelusul nu vrea sa doarma pe spate - ce sa fac?
De ce unii bebelusi prefera dormitul pe burtica
10 motive pentru care bebelușul nu doarme noaptea sau doarme agitat
Probleme legate de somnul bebelusului

Bebelusul nu vrea sa doarma pe spate - ce sa fac?

Stiu ca ar trebui sa il pun pe bebe sa doarma pe spate pentru a-l proteja de moartea prin sufocare dar doarme foarte putin si se scoala imediat din aceasta pozitie. Daca il pun pe burtica doarme imediat. ce trebuie sa fac? - intreaba o mamica pe sectiunea de intrebari de la Desprecopii.

De ce unii bebelusi prefera dormitul pe burtica

Este adevarat ca bebelusii nu stiu ce e cel mai bine pentru ei (si asta se va intampla deseori pana la varsta de 18 ani...) dar, din pacate - nu au dreptate atunci cand vine vorba dspre pozitia de somn.

Multi bebelusi prefera sa doarma pe burtica pentru ca este o pozitie comfortabila, mai comoda si reduce tresaririle - ceea ce ii poate trezi. Deci dormitul pe burtica poate oferi un somn mai profund noaptea, cu episoade de dormit mai lungi.
Insa, este pe deplin agreat de catre medicii pediatri ca dormitul pe burtica nu este varianta sigura pentru bebelus, find asociat cu multe accidente teribile de moarte subita a bebelusului.

Bebelusii se pot insa obisnui repede cu pozitia de dormit pe spate - desi unii se mai agita o vreme. Ideea este ca aproape toti bebelusii au un somn profund pe burtica si din acest motiv expertii sunt de parere ca creste riscul de moaste subita. Pentru ca dorm profund pe burtica, reactiile lor sunt mai atenuate, impiedicandu-i sa se trezeasca in timpul episoadelor de apnee si sa isi reia ritmul normal al respiratiei.

Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA

Deci ce e de facut?

Exista insa si situatii in care bebelusul are un motiv fizic sau anatomic care il determina sa se simta inconfortabil pus la somn pe spate. Sau pur si simplu nu ii place aceasta pozitie de dormit.

Atunci, poti incerca aceste ponturi

Infasa bebelusul la culcare Studiile arata ca bebelusii infasati inainte de a fi asezati pe spate plang mai putin si dorm mai bine.

Nu folosi pozitionatoare sau paturici pentru a-l determina pe bebe sa stea pe spate sau pe o parte. Orice gen de pozitionator este nesigur si nu trebuie folosit niciodata. Nu doar ca nu previn SIndormul de moarte subita ci prezinta un risc major de sufocare.

fii consecventa
atunci cad este vorba despre bebelusi, consecventa este extrem de importanta. Intr-un final, bebe se va obisnui sa doarma pe spate, asa cum este bine,

Dupa ce bebelusul va invata sa se rasuceasca sigur, proabil ca isi va alege singur pozitia preferata de somn.

10 motive pentru care bebelușul nu doarme noaptea sau doarme agitat

Bebe nu vrea sa doarma noaptea sau are un somn agitat? Ai idee cat de mult trebuie sa doarma bebelusul tau? Citeste mai departe si afla care sunt cele mai importante motive pentru care nou-nascutul, bebelusul, nu doarme noaptea si ce poti sa faci ca sa il ajuti. Articolul complet aici>>

Ad-Extra3:

Probleme legate de somnul bebelusului

Moartea subita a sugarului (bebelusului)

Cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: dezavantaje care raman deseori ne-rostite

Dormitul in acelasi pat cu bebelusul este periculos pentru viata lui - mai bine sa stii decat sa ai regrete

Regresia de somn a bebelușului de 4 luni: 10 sfaturi pentru mămici obosite

Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie - norme de sanatate pentru copii 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII