Care este diferenta intre o simpla raceala si gripa intestinala?

Care este diferenta intre o simpla raceala si gripa intestinala?

Care este diferenta intre o simpla raceala si gripa intestinala?

Pe scurt

  • Uneori, oamenii confundă simptomele unei gripe intestinale sau gastroenterita, cu infecția virală numită „răceală”. Dar sunt două lucruri total diferite.


    Răceala vine cu simptome precum febră, congestie nazală și oboseală, iar cauza este o infecție virală.


    Gripa intestinală apare atunci când stomacul și intestinele (numite și tract gastrointestinal sau GI) sunt inflamate și iritate, iar cauzele variază de la bacterii, virusuri și paraziți, până la reacții alimentare și apă contaminată.

Ce este răceala?

Răceala obișnuită este o infecție virală contagioasă a tractului respirator superior. Majoritatea adulților răcesc din când în când, dar copiii pot avea și opt răceli pe an.

Ce cauzează o răceală?

Majoritatea răcelilor sunt cauzate de rinovirusuri purtate de picăturile invizibile din aer sau pe lucrurile pe care le atingem. Acești viruși pot intra în mucoasa de protecție a nasului și gâtului, declanșând o reacție a sistemului imunitar care poate provoca dureri în gât, dureri de cap și probleme de respirație.

Care sunt semnele și simptomele unei răceli?

Primele simptome ale unei răceli sunt adesea o durere în gât, un nas congestionat, tuse, strănut și pierderea poftei de mâncare.

Ce este gripa intestinală?

Gastroenterita virală este o infecție intestinală marcată de diaree, crampe abdominale, greață sau vărsături și uneori febră. Cea mai comună modalitate de a dezvolta gastroenterită virală - adesea numită gripă intestinală - este prin contactul cu o persoană infectată sau prin ingerarea de alimente sau apă contaminate.

Nu există un tratament eficient pentru gastroenterita virală, deci prevenirea este esențială. Pe lângă evitarea alimentelor și a apei care pot fi contaminate, spălarea frecventă a mâinilor este cea mai bună apărare.

Care sunt cauzele și simptomele gripei intestinale?

Virusurile care provoacă gripa intestinală pot supraviețui mult timp în afara corpului. Persoanele infectate cu acest virus îl pot răspândi prin obiectele pe care le ating, mai ales dacă nu se spală pe mâini după ce au folosit baia sau au schimbat scutecul.

Simptomele gripei intestinale apar de obicei la aproximativ una până la două zile după ce virusul ajunge în organism. Simptomele comune includ greață, vărsături și diaree. Alte simptome posibile sunt dureri de cap, febră, frisoane și dureri de stomac - motiv pentru care poate fi confundată cu o raceală.

Pericolul deshidratării la copii

Cea mai periculoasă consecință a gripei intestinale este deshidratarea, în special pentru sugari și copii mici, care se pot dehidrata foarte ușor. Apelează imediat medicul pediatru.

Părinții trebuie să vegheze cu atenție la semnele deshidratării care includ scăderea producției de urină, urină de culoare închisă, piele uscată, sete și amețeli. La copiii mai mici, semnele deshidratării sunt scutecele uscate (din lipsa urinării), lipsa lacrimilor, gură uscată, somnolență și fontanelă scufundată (locul moale din partea superioară a capului unui sugar).

Sfaturi pentru o recuperare rapidă

 În cele mai multe cazuri, copilul trebuie să bea multe lichide și să se odihnească, până când virusul părăsește sistemul.
 Poate fi periculos să dai apă simplă unui bebeluș și prea multă apă copiilor de orice vârstă.
 Continuă alăptarea sau hrănirea cu formulă, dar numai dacă bebelușul este capabil să o mențină.
 Pentru a favoriza un tranzit intestinal normal și ameliora diareea la copiii, alege un supliment alimentar pe bază de extracte vegetale precum DIARDEP®, care este indicat în profilaxia şi tratamentul diareei de diverse cauze.
 Odată ce copilul se simte mai bine și îi este foame, începe cu alimente ușoare, ușor de digerat.

 Pentru sugari și copii mai mici, poți folosi un supliment alimentar echilibrat nutrițional pe bază de săruri minerale, cu o compoziție în conformitate cu recomandările WHO, precum REHISOL® plicuri. Sărurile minerale sunt utile pentru furnizarea suplimentară a acestor nutrienți în dieta zilnică, în scopul prevenirii sau limitării deshidratării. De asemenea, REHISOL® PLUS sunt săruri de rehidratare orală cu probiotice, Saccharomyces Boulardii, care compensează pierderea de minerale și lichide, ajută la atenuarea stării de deshidratare și la echilibrarea hidroelectrolitică. Saccharomyces boulardii favorizează restabilirea florei intestinale

Spre deosebire de REHISOL® plicuri, REHISOL® PLUS este indicat în deshidratarea din sindroamele diareice și dispeptice, diareea acută de cauză infecțioasă (inclusiv cu Clostridium difficile), deshidratări asociate cu dismicrobism intestinal, diareea parenterală, diareea călătorului și diareea persistentă sau cauzată de nutriția enterală. 


BENEFICII REHISOL® plicuri

 Compensează pierderea de săruri minerale și lichide;
 Ameliorează starea de deshidratare;
 Ajută la echilibrarea hidroelectrolitică.

 

Deshidratări de diferite etiologii (vărsături, transpirații excesive, febră, aport necorespunzător de lichide)

Tulburări de tranzit intestinal

Cumpara REHISOL® plicuri | 35.99 lei

Conținutul unui plic se dizolvă în 250 ml de apă plată sau ceai neîndulcit

Sugari și copii: 1-2 plicuri/zi

Adulți: 2-3 plicuri/zi

dextroză anhidră; citrat de sodiu tribazic; clorură de sodiu; clorură de potasiu; potențiatori de aromă: portocale, fructe de pădure; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu; îndulcitori: sucraloză, steviolglicozide.

Doza zilnică maximă/3 plicuri furnizează 1330mg cloruri/166%VNR* și 586mg K/29%VNR*.

*Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII