Sinuciderea este o cauza principala a mortii pentru proaspetele mame insa constientizarea este extrem de scazuta
Depresia mamei dupa nașterea bebelușului este ceva foarte serios. Iar dacă lucrurile o iau razna ... devin foarte grave foarte repede.
• Sinuciderea este o cauză principală a morții pentru proaspetele mame insă conștientizarea este extrem de scazută. Cateva lucruri importante de știut...
veti citi
Sinuciderea este o cauză principală a morții pentru proaspetele mame insa constientizarea este extrem de scazuta
Perioada de dupa nasterea bebelusului este o perioadă tumultuoasă în viața unei femei
Depresia post-partum, o conditie medicala ascunsa sub presul ignorantei si al prejudecatilor
Despre depresia postnatala - cateva sfaturi
Sinuciderea este o cauză principală a morții pentru proaspetele mame insa constientizarea este extrem de scazuta
Depresia dupa nasterea bebelusului este ceva foarte serioasa. Iar daca lucrurile o iau razna ... devin foarte grave foarte repede.
Iata o intamplare adevarata.
În primele săptămâni după ce Karina a avut al doilea copil în vara anului 2014, totul părea în regulă. Karina parea obosita dar asta era inevitabil: avea un nou nascut care plangea mult si un copil de 4 ani.
Epuizarea ei a crescut repede. Karina nu putea dormi - nici macar cand bebelusul dormea. Anterior avusese o serie de mici incidente de anxietate si luase la un moment dat niste medicamente dar nu au ajutat-o. Abia mai târziu, familia Karinei a aflat că posta pe forumuri de parenting, noaptea târziu, căutând să se conecteze cu alte femei care aveau probleme ca si ea ...
La un moment dat, Karina si-a sunat sora mai mare, Maria, si i-a spus că are nevoie de ajutor si ca nu mai poate... Maria nu a putut merge insa a trimis-o pe mama lor să o viziteze in wekend - a plecat duminica seara iar marti dimineata i-a facut programare la un medic. Karina nu a venit la programare pentru ca in acea zi, dis de dimineata s-a sinucis. La 2 saptamani după naștere.
Au trecut aproape sase ani de la moartea surorii sale, iar Maria spune că stie ca majoritatea oamenilor - și, în mod crucial, femeile cu vârsta fertilă - nu știu că depresia postpartum poate fi mortală.
Perioada de dupa nasterea bebelusului este o perioadă tumultuoasă în viața unei femei
Estimările in Marea Britanie, sugerează că una din șapte mame noi se luptă cu depresia postpartum, în timp ce anxietatea postpartum se crede că ar afecta până la 17 la sută dintre femei.
Cercetările indică o serie de motive pentru care perioada postpartum reprezintă un moment unic vulnerabil în timp pentru femei. Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi spune că hormonii, factorii emoționali, oboseala și stresorii generali ai vieții pot juca un rol major în șansele unei femei sau în dezvoltarea problemelor de sănătate mintală.
După naștere, femeile se confruntă cu o scădere dramatică a hormonilor estrogeni și progesteron și se consideră că fluctuația contribuie la problemele de sănătate mintală postpartum în moduri care încă nu sunt pe deplin înțelese.
Grija pentru un nou-născut este, de asemenea si oboseala de la lipsa de somn au un rol major.
Depresia postpartum, o conditie medicala ascunsa sub presul ignorantei si al prejudecatilor
Probabil ca lucrurile despre care poti scrie cu cea mai mare usurinta, dar si cu o anumita apasare fireasca, sunt lucrurile experimentate direct. Depresia post-partum este unul dintre acele lucruri. Si daca, conform studiilor, ea afecteaza circa 25-30% din totalul femeilor care dau viata, acesta este un numar foarte mare in raport cu informatiile pe care nu doar mamele, ci societatea in general le are despre existenta ei citeste in continuare aici.
Despre depresia postnatala, te sfatuim sa mai citesti:
Depresia postnatala, semne ingrijoratoare
Nasterea unei mame. Greutatile inceputului meseriei de mama
Depresia postnatala
Niste sfaturi de la Desprecopii pentru tanara mamica
Implica-te in activitatile familiei si concentreaza-ti atentia si toata dragostea catre puiul tau. In acest moment ai devenit cer si soare pentru un sufletel care te iubeste mai mult ca orice. Copilul tau are nevoie de tine acum si in multii ani care vor veni. Fii alaturi de el si fii puternica.
Alapteaza-l cu drag, pune-l in carucior si mergi la plimbare cu el. Citeste aici totul despre alaptare.
Fii alaturi de celelalte mamici din aceeasi generatie de la Desprecopii.com si impartasiti-va toate nelinsitile si nelamurilrile din viata unei tinere mamici. Vino de urgenta la Primele 365 zile
autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII