Roșu în gât la copii - cauze, simptome și tratament
Pe scurt
Cea mai frecventă cauză a durerilor de gât este o infecție virală, cum ar fi răceala, gripa sau febra glandulară.
Durerile și roșu în gât sunt frecvente la copii. Cu toate acestea, poate fi dificil de prevăzut dacă copilul are o durere în gât care va trece de la sine sau una cauzată de o infecție mai gravă.
Iată câteva informații despre infecțiile comune care pot include dureri și roșu în gât:
Răceala
Durerile în gât sunt cel mai adesea cauzate de o infecție virală ca răceala obișnuită. În plus față de durere si roșu în gât, virusul poate determina copilul să aibă febră, nas congestionat și tuse. Antibioticele nu vor ajuta la eliminarea durererii de gât cauzată de un virus. Aceste infecții trec de obicei în 7-10 zile. Cel mai bun mod de a trata roșul în gât și durerea, este să oferi copilului multe lichide și odihnă.
Boala gură-mână-picior
Boala gură-mână-picior este cauzată de o familie de viruși numiți enterovirusuri. Această infecție se răspândește cel mai adesea în rândul copiilor mici în timpul verii și toamnei, deși pot apărea cazuri pe tot parcursul anului. Simptomele timpurii pot include febră și dureri în gât sau pe gură, gât roșu, urmate de o erupție cutanată, în special pe mâini, picioare, fese și în jurul gurii. Se pot forma vezicule și răni în gură și gât, ceea ce face dureroasă înghițirea. Ca și în cazul altor virusuri, antibioticele nu vor ajuta la acest tip de dureri în gât. Medicul pediatru poate recomanda acetaminofen sau ibuprofen pentru febră și durere, împreună cu multe lichide și odihnă acasă, până la vindecarea veziculelor.
Faringita streptococică
Faringita streptococică este o infecție cauzată de bacteria Streptococcus pyogenes - cea mai frecventă bacterie care determină faringita acută. Se observă cel mai frecvent în rândul copiilor între 5 și 15 ani, de obicei în timpul iernii și primăvara devreme. Doar 20% până la 30% din infecțiile în gât la copiii de vârstă școlară sunt cauzate de faringită. Simptomele includ dureri în gât, dificultăți de înghițire, febră, inflamarea ganglionilor limfatici și roșu în gât. De asemenea, copiii se pot plânge de dureri de cap, stomac, vărsături sau senzație de vomă (greață) și erupții cutanate (mici umflături de culoare roșie) pe corp sau la nivelul cavității bucale sau gâtului. Tusea și nasul congestionat NU sunt simptome tipice în rândul copiilor mai mari.
De ce este important să cunoaștem diferența?
Cauza durerilor de gât la copii este de obicei infecția virală, care nu necesită antibiotice și dispare de la sine. Cele mai importante complicații de evitat includ febra reumatică acută, o boală care poate afecta inima și articulațiile. Antibioticele sunt importante pentru tratarea infecțiilor bacteriene precum streptococul, dar au propriile riscuri, inclusiv diaree, infecții, reacții alergice și dezvoltarea rezistenței la antibiotice. De aceea, este important să știți când sunt necesare antibiotice pentru durerile de gât și când nu.
Roșu în gât: Diagnostic și tratament
Medicul pediatru poate diagnostica o durere în gât cauzată de un virus după ce a examinat copilul și a exclus o infecție bacteriană. Cea mai bună metodă de a îngriji/trata durerile de gât cauzate de un virus este să te asiguri că cel mic bea multe lichide și se odihnește. Poți apela, de asemenea, cu încredere la fitoterapie. Suplimentele alimentare cu extracte din plante și îndulcitori, precum Laridep® spray oral, sunt indicate în prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian: faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite.
Dacă medicul pediatru este îngrijorat de o posibilă infecție a gâtului, acesta va prelua din spatele gâtului copilului o probă de test. Dacă acest test este negativ, medicul pediatru poate trimite proba la un laborator unde vor încerca să crească bacteriile. Dacă oricare dintre teste este pozitiv, copilul poate fi diagnosticat cu streptococ.
Prevenirea bolilor ce cauzează dureri în gât
Virusurile și bacteriile care provoacă o durere în gât sunt transmise de la o persoană la alta. O provocare în prevenirea lor este că oamenii sunt adesea cei mai contagioși înainte de a începe să prezinte simptome. Spălarea mâinilor și acoperirea gurii în timpul tusei și strănutului cu interiorul cotului, sunt cele mai bune modalitați de a preveni răspândirea bolii.
Când mergem la medicul pediatru?
Dacă copilul se plânge de o durere în gât care nu se îmbunătățește pe parcursul zilei - în special după consumul de apă - trebuie să vă adresați medicului pediatru. Acest lucru este valabil mai ales dacă există febră, dureri de cap, dureri de stomac sau semne de deshidratare.
LARIDEP® spray oral - De primă intenție la primul semn al inflamației mucoasei orofaringiene
LARIDEP® spray oral conține un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient și de apărare a mucoasei orofaringiene (faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite), fiind indicat în tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian.
LARIDEP® spray oral nu conține alcool, alergeni și gaz propulsor.
BENEFICII
Reduce inflamația mucoasei orofaringiene
Inhibă multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei
Calmează durerea și senzația de uscăciune cauzate de inflamație
Regenerează mucoasa orofaringiană
Prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Copii 6 luni-3 ani: 1 pulverizare de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese
Copii peste 3 ani: 2 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese
Adulți: 4 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese
echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10/1); cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1); propolis; acerola (Malpighia punicifolia)/(2-3:1); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), hialuronat de sodiu.
* extracte standardizate
LARIDEP spray oral nu conține alcool, alergeni și gaz propulsor.
Echinacea
Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și a bacteriilor prin stimularea nonspecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, cu acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene.
Lemnul-dulce
Conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare și imunomodulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și crește producția de interferon gamma, fiind indicat în tratamentul bolilor inflamatorii. Are și acțiune emolientă și spasmolitică, calmând mucoasa iritată.
Hialuronatul de sodiu
Este un polizaharid, având ca principală acțiune aceea de a se lega și a reține mari cantități de apă: așa se explică acțiunea sa hidratantă la nivelul mucoasei cavității bucale, care contribuie la ameliorarea senzației de uscăciune cauzate de stările inflamatorii ale tractului orofaringian. Formează un film protector la suprafața mucoasei care duce la inhibarea aderenței virale și a pătrunderii în celule.
Propolisul
Are acțiune antiinflamatoare, dezinfectantă și antivirală, utilă în faringite și amigdalite. Are acțiune antiinflamatoare - inhibă eliberarea de prostaglandine și leukotriene și stimulează acțiunea macrofagelor. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, a virusului herpes simplex și a adenovirusului, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi. Crește rezistența organismului la virusuri și bacterii prin stimularea sintezei de anticorpi și a activității leucocitelor și macrofagelor.
Cimbrul de cultură
Conține flavonoide, cu acțiune spasmolitică, triterpene, cu acțiune antiinflamatoare, și uleiuri volatile, cu efect antimicrobian.
Acerola
Conține o cantitate crescută de vitamina C, cu proprietăți antioxidante puternice, comparativ cu varianta sintetică; carotenoidele și flavonoidele conținute au biodisponibilitate crescută, potențând astfel acțiunea antioxidantă. Vitamina C stimulează proliferarea și activitatea limfocitelor și chemotactismul neutrofilelor, îmbunătățind imunitatea fiziologică.
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII