De ce sunt fetițele mai predispuse la infecții urinare și cum le putem preveni?
Pe scurt
Infecțiile tractului urinar (ITU) apar mai des la fete, în special când încep antrenamentul la oliță sau toaletă. Fetele sunt mai sensibile, deoarece uretrele lor sunt mai scurte și mai aproape de anus. Acest lucru facilitează intrarea bacteriilor în uretră.
Bacteriile care intră în uretră sunt de obicei eliminate prin urinare. Cu toate acestea, atunci când bacteriile nu sunt expulzate din uretră, ele se pot dezvolta în tractul urinar. Aceasta provoacă o infecție.
Uretra nu conține în mod normal bacterii. Dar anumite circumstanțe pot facilita prezența lor în tractul urinar. Următorii factori pot pune fetițele la un risc mai mare de ITU:
o deformare structurală sau blocaj la unul dintre organele tractului urinar;
funcție anormală a tractului urinar;
reflux vezico-ureteral, un defect de naștere ce are ca rezultat scurgerea deviantă de urină din vezica urinară înapoi în tuburile (uretre) care conectează rinichii de vezică;
utilizarea spumei la baie;
haine nepotrivite;
ștererea din spate în față după eliminarea scaunului (sau a urinei);
obiceiuri deficitare de toaletă și igienă;
urinare rară sau întârzierea urinării pentru perioade lungi de timp.
Pot fi prevenite ITU-urile?
La sugari și copii mici, schimbările frecvente de scutece pot ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor care provoacă ITU. Când copiii sunt antrenați sa facă la oliță/toaletă, este important să îi învățăm o igienă bună. Fetele ar trebui să știe să se șteargă din față în spate - nu din spate în față - pentru a împiedica germenii să se răspândească de la rect la uretră.
Fetele de vârstă școlară ar trebui să evite băile cu spume și săpunuri puternice care ar putea provoca iritații și ar trebui să poarte lenjerie de bumbac în loc de nailon, deoarece este mai puțin probabil să încurajeze creșterea bacteriană.
Îți poți ajuta fetița să reducă riscul de a dezvolta o infecție doar prin schimbarea anumitor comportamente. Iată câteva sugestii pentru a o ajuta să exerseze obiceiuri sănătoase în baie, care, la rândul lor, ar putea ajuta la prevenirea infecțiilor:
Folosește olița/toaleta mai des. Copiii mici sunt cunoscuți pentru a-și ține pipi timp îndelungat, deoarece nu le place să facă pauze de la joacă. Unii copii, care au un trecut de ITU, le este frică să facă pipi, deoarece cred că o să doară din nou. În loc să întrebi daca vrea să facă, spune-i când este timpul să folosească olița (cel puțin la două-trei ore). Când urina stă în vezică prea mult timp, oferă bacteriilor ocazia pentru a se înmulți, ceea ce poate provoca o infecție.
Timpul alocat pe oliță/toaletă. Este important ca copiii să stea pe oliță/toaletă pentru a se asigura că își golesc frecvent vezicile. Recomandăm un timer amuzant care poate fi programat să bâzâie sau să vibreze în timpul zilei, la un interval stabilit de părinți.
Ștergerea corectă. Șterge din față în spate. De asemenea, este important să te asiguri că al tău copil știe să nu refolosească șervețelul după un scaun pentru a șterge zona uretrală.
Alegeri vestimentare. Învelișul de bumbac este recomandat, în special în lunile de vară, deoarece permite circulația aerului. De asemenea, pantalonii strâmți, cum ar fi blugii skinny sau colanții, nu permit o circulație bună, ceea ce poate oferi bacteriilor mediul perfect pentru a crește și poate provoca infecții. Dacă copilul nu se poate controla când merge la baie, lenjeria de corp trebuie schimbată frecvent, deoarece umiditatea poate face ca bacteriile să crească, ceea ce poate provoca infecții.
Fără băi cu spume. Se recomandă ca toți copiii să stea departe de băile spumoase, deoarece pot duce la iritații ale pielii în și în jurul organelor genitale. Dușurile sau băile obișnuite sunt în regulă.
Hidratarea pe primul loc. Urina ar trebui să aibă o culoare foarte deschisă, aproape ca apa. Cu cât copilul tău bea mai multă apă, cu atât trebuie să meargă la baie mai des. Urina întunecată este mai probabil să irite și să facă un copil să își dorească să își țină urina în interior.
Evită constipația. Copiii care își țin scaunul, de multe ori își țin și urina. Când există scaun în partea inferioară a colonului, acest lucru plasează bacteriile în apropierea uretrei (de unde iese pipi).
Vezica trebuie golită complet. Unii copii nu își golesc vezica complet după pipi. Ei fac suficient de mult pentru a face senzația să dispară, deoarece se grăbesc să se întoarcă la ceea ce făceau sau sunt atât de obișnuiți să se țină încât corpul lor să strângă mușchii vezicii urinare în mijlocul urinării, astfel încât să se oprească prea devreme.
Infecțiile tractului urinar nu sunt distractive, dar pot fi prevenite și tratate cu ajutorul fitoterapiei!
CISTIDEP® sirop - De primă intenție în profilaxia și tratamentul infecțiilor urinare, contribuind la menținerea sănătății tractului urinar.
CISTIDEP® sirop este eficient în infecții urinare, previne aderența bacteriilor la nivelul vezicii urinare, contribuind la menținerea sănătății tractului urinar.
BENEFICII
Inhibă aderența bacteriilor la epiteliul tractului urinar și ajută la desprinderea bacteriilor fixate;
Scade riscul de apariție a infecțiilor urinare;
Ameliorează senzațiile de usturime și durere;
Susține funcționarea normală a tractului urinar.
Profilaxia și tratamentul infecțiilor de tract urinar acute și recurente
Adjuvant al antibioterapiei
Copii 6 luni-3 ani:
Fază acută – 2.5 ml de două ori pe zi, după masă, timp de 7-10 zile
Profilaxie recurențe – 2.5 ml pe zi, după masă, timp de 3-6 luni
Copii 3-6 ani:
Fază acută – 5 ml de două ori pe zi, după masă, timp de 7–10 zile
Profilaxie recurențe – 5 ml pe zi, după masă, timp de 3-6 luni
Copii 6-12 ani:
Fază acută – 10 ml de două ori pe zi, după masă, timp de 7-10 zile
Profilaxie recurențe - 10 ml pe zi, după masă, timp de 3-6 luni
Este recomandat ca produsul să se administreze după masă și după golirea vezicii urinare.
CystiCran™ 40 – extract uscat standardizat din fructe de merișor (Vaccinium macrocarpum Aiton), 40% proantocianidine/ 18 mg, inulină 500 mg, vitamina C 80 mg, Pido-Zinc® (pidolat de zinc) 6 mg.
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII