Vreau un BEBELUȘ: dialogul mintii mele cu hormonii

Vreau un bebelus -  dialogul mintii mele cu hormonii

Vreau un BEBELUȘ: dialogul mintii mele cu hormonii

Vreau un bebeluș: dialogul minții mele cu hormonii - după ce intr-o bună zi, incă de dimineață mi-am dat seama că imi doresc un bebelus.

Ce inseamnă insă un bebelus pentru viata mea socială si profesională? Si avem noi oare resurse pentru a crește un bebeluș? Dar cat de repede aș putea să răman insărcinată? 

veti citi
Vreau un bebeluș - sau despre hormoni, vise și copii
De câteva saptamani, creierul meu are o noua  fantezie: un bebeluș
Ce inseamnă să ai un bebeluș?
In mijlocul acestor dezbateri din mintea mea, intervin hormonii care declară - vreau un bebeluș.
Cum să faci sex corect cand vrei să concepi un bebeluș
Cât timp este necesar pentru a ramane insărcinată?

Vreau un bebeluș - sau despre hormoni, vise și copii

M-am casatorit acum 6 luni. Inca mai sunt prieteni care ma intreaba cum a fost luna noastra de miere. Dar din ce in ce mai des aud intrebare - pe cand un bebelus?

Asta pentru ca, odata ce esti maritata, uterul tau devine un fel de proprietate publica si subiect de conversatie. Parintii, socrii si prietenii  includ aceasta intrebare in conversatiile zilnice ca si cum ar fi un fel de obligatie...sa produci copii societatii. Dar nu aceste insistente ma ingrijoreaza ci faptul ca intr-o buna dimineata mi-am dat seama ca intr-adevar  - vreau un bebelus, indiferent de ce vrea mama, soacra, sotul sau colegele ...

De câteva săptămâni, creierul meu are o noua  fantezie: un bebeluș

Imi imaginez aceasta scena - Este sfarsitul lui octombrie. Cerul este gri si este rece. Soțul meu și cu mine suntem pe un teren de fotbal, la marginea Bucuresti-ului. Ne uităm la copilul nostru mic jucând fotbal (si ratand). Port o haină bleumarin și țin in mana un termos de cafea. Am cizme grozave, iar în acea zi, seara  - avem prieteni la cina. Si ei au un copilas. Si vom fi o casa intrega plina de veselie. Si ii voi privi cu dragoste pe copilasi jucandu-se cu Lego...

Dar este corect sa ai fantezii despre bebelusi? Oare sunt pregatita pentru asa ceva? Dar oare sotul meu este si el pregatit sa devina tata?

Am 27 de ani - mama mea a avut primul copil cand avea 23 de ani. Eu si sotul meu inca locuim într-un apartament închiriat, care este frumos, dar are un doua dormitoare si un balcon care ar putea fie un loc nepotrivi pentru siguranta unui copil.

Ce inseamnă să ai un bebeluș?

A avea un bebelus inseamna o cheltuială serioasa in fiecare luna. Scutece, hainute, articole de ingrijire... Contul nostru de economii nu este gol insa abia reuseste sa aduna banii pentru vacanta pe care ne-o petrecem in fiecare vara in Grecia si o saptamana la munte. Avem noi oare suficiente resurse pentru a sustine cresterea unui copilas? 

Si cum va fi cu viata noastra sociala? Doar una dintre prietenele mele are un bebeluș. În afară de asta, niciunul dintre prietenii sotului nu are copii. Socializarea înseamnă să ai multi prieteni acasa, sa pui muzica si sa bem 4 sticle de vin pana dimineata. Si sa ne ingheshuim pe balcon la fumat. Ce se va intampla cu viata noastra sociala daca voi ramane insarcinata? Si cum va creste un bebelus in aceasta nebunie?

Si apoi cum e treaba cu cariera? Lucrez in mediul privat. Am de pregatit multe documente si raporturi si asta inseamna si seri lungi de munca. Niciodata nu pot pleca acasa la ora 5 - de multe ori ma prinde si ora 7 in companie. Sau ... asa cum spune seful eu - Pentru că așa creezi un brand.

Ad-Extra3:

Deci in mijlocul acestor dezbateri din mintea mea, intervin hormonii care declară - vreau un bebeluș.

Ok - acestea au fost intrebarile mintii. Insa imediat intervin hormonii mei. Iar aceasta senzatie e interesanta. Poate ca sunt doar hormoni. Sau o fi ceasul meu biologic. In orice caz, ambele imi informeaza ovarele ca e timpul sa se reproducă.  Stiu ca toate lucrurile care te fac gata să fii mămică, vin odată cu vârsta. În afară de fertilitate, care alunecă abrupt în jos daca nu asculti de hormoni, cand trebuie.

Practic, există un raport invers proportional intre cat de mult iti doresti sa ai un copil si cat de fertila esti.  Fie sfârșești să ai un copil înainte să te simți pregătit, fie arunci zarurile cu fertilitatea ta. Insa, sa ai un copil este un lucru în viață pe care nu îl poți anula.

Poti divorța dacă căsnicia nu funcționează. Poti vinde casă dacă nu-ți mai place să locuiești acolo. Poti sa iti schimbi meseria sau jobul.  Dar odată ce ai devenit mamă, asta este. Da stiu. Insa hormonii continua joaca cu mine. Chiar vreau un bebelus. Si de asta, scriu aici pentru Desprecopii. Am ajuns unde trebuie...

Semneaza - Andreea S. in exclusivitate pentru Desprecopii - noiembrie 2019


Cum să faci sex corect cand vrei să concepi un bebeluș

Exista un mod corect de a face sex pentru a-mi mari sansele de a ramane insarcinata? - se intreaba orice femeie care isi doreste cu ardoare un bebelus...

O anumita pozitie sexuala nu te va lasa insarcinata mai repede decat o alta. Conceptia are loc cand orice material seminal vine in contact cu zona vaginala. SI cat de des trebuie sa facem sex pentru a putea concepe un copil? Ei bine frecventa sexului se rasfrange direct asupra cantitatii si calitatii spermei. Afla insa pe larg si cu argumente cum sa faci sex corect si mai ales eficient - daca doresti sa concepi un copil. Succes!ul copilului

Cât timp este necesar pentru a ramane insărcinată?

Daca vrei sa stii de cat timp ai nevoie pentru a ramane insarcinata, ei bine multi factori diferiti iti afecteaza sansele unei sarcini si este, de asemenea, un lucru foarte individual, dar exista o serie de factori care pot influenta timpul de care este nevoie pentru a ramane insarcinata.

In mod statistic, exista aproximativ 84 de conceperi din 100 de relatii intr-un an si aproximativ 92 de conceperi din 100 de relatii ce dureaza pana la doi ani. Iata ce anume influenteaza aceasta perioada citeste toate detaliile importante aici.

Surse serioase de informatii despre fertilitate, comunitate de suport

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mihaela
    Mihaelatrimis la 27/12/2022

    Buna seara, sunt Mihaela am 43 de ani şi doi copii minunati. Sunt la a doua casatorie şi eu si soţul meu am "îndraznit " sa ne dorim un copil împreuna. Am încercat în urma cu un an însa din pacate sarcina s-a oprit din evoluţie la 8 saptamâni. Stiu ca statisticile spun ca şansele scad o data cu vârsta mamei. Ca bebelusul se poate naşte cu diferite anomalii. Dar mai stiu ca sunt multe mamici cu vârste pâna în 45 de ani care au adus pe lume copii sanatoşi. Tehnologia a evoluat considerabil şi aş vrea sa cred ca am sanse. M-aş bucura daca aş primi de la dvs o parere un sfat. Multumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII