5 lucruri despre PRIMA baie a bebelușului - pentru părinți incepători

5 lucruri despre prima baie a bebelusului tau - pentru parinti incepatori

5 lucruri despre PRIMA baie a bebelușului - pentru părinți incepători

Când eram însărcinată cu primul meu copil, mi-a plăcut să cumpăr tot felul de produse pentru baia bebelușului pe care il așteptam. Dar, când a venit momentul efectiv al baiței, experiența a fost altfel decât cea visată... 🛁👶

Ridicarea unui bebeluș fragil și alunecos a fost stresantă și au existat câteva lacrimi (și poate nu doar de la bebeluș). De aceea am "adunat" 5 lucruri pe care nu le știai despre prima baie a bebelușului tău, pentru că este important să ai atitudinea și așteptările potrivite - iată ce ne povesteste o mamica redactor de la Desprecopii. 😅💧

- veți citi:
Nu te grăbi sa ii faci prima baie bebelului, pentru că mai bine ar fi să o intârzii un pic
1. Baița cu buretele
2. Atât apa cât și temperatura camerei sunt importante
3. ... Nu ai nevoie de jucării de baie (totuși)
4. Baia poate să NU fie un moment de calmare
5. Băile zilnice nu sunt necesare

Nu te grăbi sa ii faci prima baie bebelului, pentru că mai bine ar fi să o intârzii un pic

Înainte de a pregati cat mai repede prima băiță a bebelusului - exista câteva lucruri importante de știut despre prima baie a copilului. La nastere, bebelusul este inca acoperit cu un stat de vernix, iar tot mai multi specialisti recomanda amanarea primei baite.

De fapt, mai multe organizații, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS), recomandă acum amânarea primei băi. "Baia bebelusului ar trebui să întârzie până la 24-48 de ore de la naștere", în conformitate cu orientările privind îngrijirea maternă și a nou-născutului de la Organizația Mondială a Sănătății.

S-a dovedit ca întârzierea băii bebelușului și lăsarea vernixului pe piele este benefică dintr-o mulțime de motive, inclusiv contribuind la reducerea riscului de infecție, la stabilizarea tensiunii arteriale infantile, la îmbunătățirea controlului temperaturii, la îmbunătățirea legăturii matern-sugar și a alăptării. Mai multe detalii poti citi aici Prima baie a bebelusului - de ce ar trebui sa intarziem acest moment
 

 Iată cinci lucruri pe care vei dori să le știi înainte de prima baie acasă:

1. Baița cu buretele

Daca abia astepti sa ii faci baie bebelusului in cada, chiar nu e nevoie de ea in primele 2-3 saptamani. Pe parcursul primelor 3 săptămâni, până când ciotul cordonului ombilical va cădea, nou-născutul ar trebui să aibă doar spalari cu burete. Într-o cameră caldă, doar așezați copilul oriunde este plat și confortabil pentru amândoi - o masă de schimbat, un pat.

Pregateste toate accesoriile aproape (pânză de spălat, prosop uscat, săpun, scutec curat), astfel încât să nu aveți nicio scuză pentru a lăsa copilul singur.

Ad-Extra3:

2. Atât apa cât și temperatura camerei sunt importante

Din moment ce bebelușii au o piele atat de fina care se poate opari ... este important să fiți atenți în special la temperatura apei. Verificați întotdeauna temperatura apei cu mâna înainte de a vă îmbăia bebelușul (în jur de 38 C).

Mai mult, bebelușii pot raci usor, așa că este o idee bună să păstrați camera caldă în timpul băii. O temperatură bună a camerei este cuprinsă între 23C-26C. Citeste Asa masuram temperatura potrivita pentru baia bebelusului

3. ... Nu ai nevoie de jucării de baie (totuși)

Probabil aveți deja multe jucării de baie adorabile, dar deocamdată, acestea pot rămâne în ambalajul lor.

Jucăriile de baie nu sunt cu adevărat necesare pentru bebelușii foarte mici, deoarece stimularea apei și a spălării este suficient de interesantă. Odată ce un bebeluș este suficient de mare, jucăriile devin de neprețuit.

Când copilul este gata pentru jucării de baie, trebuie doar să vă asigurați că le curățați în mod regulat!

4. Baia poate să NU fie un moment de calmare

Am visat prima baie a bebelușului ca a fi un moment liniștit, liniștitor, pe care îl voi prețui pentru totdeauna. Vestea bună: este normal ca copilul tău să protesteze la ora de baie.

În timp ce majoritatea celor mici adoră baia, dacă copilului tău nu-i place, e ok. După un timp insa, toti copilasii incep sa iubeasca joaca in baie. Citeste Cand bebelusului ii este frica de baie: ce facem

5. Băile zilnice nu sunt necesare

Pe măsură ce te adaptezi la viața cu un nou-născut, cel mai probabil încerci să-ți dai seama de rutina ta, dar baia nu trebuie inclusăs în programul zilnic.

Nu este nevoie să-i faci nou-născutului baie în fiecare zi. De trei ori pe săptămână s-ar putea să fie suficient până când copilul devine mai mobil. Apa poate usca pielea copilului.  Citeste Iata de ce nu trebuie sa facem zilnic baita bebelusului

Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute

Absolut necesara pentru igiena si pentru mentinerea sanatatii, baita bebelusului inseamna totusi mai mult decat atat.

Experinta mea de mamica a doi copii extrem de diferiti, nu doar prin sex si prin cei 10 ani care ii despart, ci si printr-o sumedenie de trasaturi de personalitate, ma face sa cred ca baita este, dincolo de un obicei cotidian ce tine de igiena, o modalitate de a intensifica atasamentul copilului fata de parinti si o ocazie extraordinara pentru acestia de a se bucura de minunea de a fi parinte citeste mai departe aici.

►► Citeste si Ingrijirea pielii sensibile a bebelusului: ghid

Despre baita bebelului merita citit si:

Prima baie a bebelusului meu
Ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti 
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita
Ce produse cosmetice sa alegem pentru baita bebelusilor?

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
referinte medicale:  Academia Americana de Pediatrie

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII