5 secrete ale puseelor de creștere ale bebelușilor pentru mămici și tatici de bebelusi - asa veți trece mai ușor prin perioadele intense de creștere
Oare bebelusul meu are un puseu de crestere ? Aceasta este o intrebare pe care si-o pune orice mămica cand observă ca bebelusul său este mai infometat ca de obicei si mai prost dispus...Iată care sunt caracteristicile unui puseu de crestere, cat durează, cand se intamplă, de ce anume extra are nevoie bebelusul in aceasta perioasa si ce trebuie să stie mami.
5 lucruri despre puseele de crestere ale bebelusului pe care orice mămica (dar si tătic) trebuie să le stie, pentru a-și intelege mai bine bebelușul in această perioadă de creștere rapidă.
veti citi
Trece bebelușul meu printr-un puseu de creștere?
1. Bebelușul va deveni mai flămând în timpul unui puseu de creștere
2. Bebelușul are nevoie de mai mult somn în timpul unui ritm de creștere
3. Bebelușul va deveni mai plangăcios si mai încleștat în timpul unui puseu de creștere
4. Puseele de creștere - vârsta la care se intâmplă (in cele mai multe cazuri)
5. Nu orice problemă este un semn al unui puseu de creștere al bebelușului
Despre puseele de creștere ale bebelușului, mai poti citi
Trece bebelușul meu printr-un puseu de creștere?
Oare bebelusul meu are un puseu de crestere ?- iata o intrebare pe care si-o pune orice mamica cand observa ca bebelusul sau este mai înfometat ca de obicei si mai prost dispus - adica mai plangacios...Iată ce trebuie să știți - dragi mamici si tatici.
Puseul de crestere al unui bebelus este definit ca o creștere rapidă a greutății și lungimii bebelusului într-o perioadă scurtă de timp - de obicei câteva zile. În primul an, bebelușii cresc rapid, câștigând de trei ori greutatea lor la naștere și cresc, în medie, între 8 și 10 centimetri.
Iată tot ce trebuie să știi despre puseele de crestere ale bebelusilor
1. Bebelușul va deveni mai flămând în timpul unui puseu de creștere
Așteptați-vă o ca bebelusul sa ceara sa pape mai mult - o mancare in plus cel putin - în timpul unui puseu de creștere. Corpul în creștere al micuțului tău are nevoie de calorii în plus pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă.
Alăptarea în timpul unui puseu de crestere este mai intensiva si te poate face sa crezi ca nu produci lapte suficient
Mami, esti ingrijrata ca nu produci suficient lapte matern în timpul creșterilor de creștere a bebelușului? Relaxeaza-te. Cu cât bebelusul se hrănește mai mult, cu atât vei produce mai mult lapte. Lăsa bebelușul să alăpteze frecvent - acest lucru funcționează mai bine decat hranirile de lunga durata. Și nu uita să bei multă apă. Citeste mai multe detalii aici Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Alimentarea cu lapte formula
Daca iti hranesti bebelusul cu lapte formula - ofera-i cantitatea de lapte recomandata pentru greutatea actuală a bebelușului. Dacă ii oferi un biberon suplimentar, asigura-te că aceasta este doar pentru o zi sau două. De asemenea, nu adăugi mai multe formula la hrana obișnuită a bebelușului, deoarece acest lucru poate provoca probleme digestive.
Semne că bebelușul tău se hrănește bine
- Ar trebui ca bebelusul sa aiba cinci scutece ude pe zi.
- Mișcările intestinale sănătoase pot varia de la un copil care face cacuta de câteva ori pe zi, la unul care cacuta doar o dată la câteva zile.
- Ar trebui să observați o creștere constantă în greutate în timpul controalelor periodice ale bebelușului.
În cazul în care bebelușul tău nu câștigă în greutate, cere opinia medicului pediatru.
2. Bebelușul are nevoie de mai mult somn în timpul unui ritm de creștere
Rutina obișnuită de somn a bebelușului poate fi întreruptă în timpul unui puseu de creștere, deoarece se trezește să se hrănească mai des în timpul nopții. În general, este nevoie de mai mult somn în timpul puseelor de creștere a bebelușului. Corpul bebelusului face toate eforturile grele de a crește deoarece hormonul de creștere la copiii mici este secretat în principal în timpul somnului. Producția maximă a hormonului de creștere are loc în prima parte a nopții în timpul etapelor somnului profund. Bebelușii chiar cresc peste noapte!
Ad-Extra3:
3. Bebelușul va deveni mai plangăcios si mai încleștat în timpul unui puseu de creștere
In timpul unui puseu de crestere, se intampla multe pentru el iar bebelusul va avea nevoie de mai multă asigurare în timpul unui creștere de creștere. Somnul perturbat poate explica comportamentul de morocanila și, de asemenea, pe măsură ce bebelusul se dezvoltă și trece prin noi experiențe, poate fi copleșit. Înțelegerea acestui lucru te va va ajuta sa stiti sa oferiti dragoste si intelegere bebelusului in aceasta perioada.
Oferind-i bebelușului tău confort, imbratisari dese și liniște, il va ajuta foarte mult. S-ar putea ca bebelușul tău să nu arate, dar va aprecia atenția lui mami si tati.
Ai grijă de tine, mamico
Amintiți-vă, este în regulă să rugați partenerul sau familia să vă ajute dacă copilul este plangacios si tu mami te simti la capatul puterilor. Dacă bebe te tina treaza toată noaptea, încearcă să dormi când o face în timpul zilei (mai ușor de spus decât de făcut, știm, mai ales dacă ai copii mai mari).
4. Puseele de creștere - vârsta la care se intâmplă (in cele mai multe cazuri)
5 săptămâni
8 săptămâni
12 săptămâni
15 săptămâni
23 săptămâni
34 de săptămâni
42 de săptămâni
53 săptămâni (în jur de 12 luni)
60 de săptămâni
71 săptămâni
Din experienta mai multor mamici de la Desprecopii - iata un grafic care prezinta cele 10 puseuri de crestere ale bebelusului.
Cât durează perioada cu pusee de creștere ale bebelușului?
O astfel de perioada in care bebe crește accelerat dureaza de la trei zile la câteva săptămâni. Uneori durata puseelor de crestere creste pe măsură ce bebelușul creste, dar ele devin mai puțin frecvente. Cel mai important lucru este ca bebe creste...!
Merită să ne amintim că puseele de creștere a bebelușilor sunt evoluții pozitive. S-ar putea ca bebelușul tău să fie marait si neliniștit - dar face salturi magice înainte!
5. Nu orice problemă este un semn al unui puseu de creștere al bebelușului
Deși este perfect normal ca bebelușul să fie mai flămând, mai adormit și mai iritabil în timpul unui puseu de creștere, există momente în care ar putea sa NU fie vorba despre un puseu de crestere.
Iata ce trebuie sa stii
- Febra nu însoțește, de regulă, un puseu de crestere
- Duceți-vă bebelusul la medic dacă are febră de 38 de grade sau mai
mare și are sub trei luni sau 39 de grade sau mai mare dacă este mai mare de trei luni.
- Vărsăturile repetate nu sunt normale în timpul unui puseu de crestere
- Plânsul persistent, fara posibilitatea de calmare - nu este normal în timpul unui puseu de crestere
Instinctul tău de mama îți poate spune cănd bebelusul este marait pentru că este prea obosit sau flămând.
Despre puseele de creștere ale bebelușului, mai poti citi
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Infografic al celor 10 puseuri de crestere ale bebelusului
Dezvoltarea bebelusului: cele trei etape esentiale in primii doi ani de viata
Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvoltă bebelusul tău
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii, toate drepturile rezervate ®
redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii
Articol aprobat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie
referinte:
- Academia Americana de Pediatrie 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII