Ințărcarea blandă, așa am reușit eu - sfaturi prețioase de la mămici

Intarcarea blanda - asa am reusit eu - sfaturi pretioase de la mamici

Ințărcarea blandă, așa am reușit eu - sfaturi prețioase de la mămici

Am vrut să imi ințarc copilul cât mai blând cu putință si făra drame sau traume  - iată niște sfaturi pe care eu le-am aplicat dar și alte sfaturi de la alte mămici care și-au intărcat bland copilul.

• Ințărcarea blandă, asa am reușit eu - sfaturi prețioase de la mămici...

 veti citi
Am vrut să imi ințarc copilul cât mai blând cu putință
Ințarcarea nu e ușoara și cere blandețe, rabdare și determinare
Nu oferi sânul și nu refuza sânul
Renunțarea la o masă de alăptare la un moment dat
Fă o schimnare de rutină sau de program
Ințărcat la 2 ani și 7 luni, aveți sfaturi pentru mine?
Alte experiențe și sfaturi pentru ințărcarea blânda a copilului
 

Am vrut să imi ințarc copilul cât mai blând cu putință

Am reusit sa imi alaptez baietelul pana cand mai erau 2 zile si implinea 2 anisori. Insa cam pe atunci mi-am dat seama ca alaptarea devenise pentru el un fel de biberoneala si am considerat ca e timpul sa il intarc.  Insa, mi-am dorit sa imi intarc baietelul intr-un mod cat mai bland pentru a nu il traumatiza sau intrista si desi am citit multe mesaje pe forumul de alaptare, bloguri si pagini de net, fiecare mamica si copilas sunt unici asa ca de fiecare data, ceea ce pare ca merge la alte mamici, la alte mamici nu prea se potriveste. Poate si pentru ca intarcatul este si pentru mamici greu, este o despartire de perioda cea mai intensa a relatiei intre mama si copilul sau.

Dar, eu am invatat multe sfaturi bune pe forumul de alaptare de la Desprecopii, chiar si din topicuri care sunt acum inactive - pentru ca pana la urma, toate eperientele despre alaptare sau intarcat sunt foarte actuale...

Ințarcarea nu e ușoara și cere blandețe, rabdare și determinare

Inca de cand am inceput alaptarea mi-am dorit sa il alaptez pe baietelul meu pana la 2 ani. Alaptarea indelungata este recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de atat de multi specialisti.. pentru ca cercetarile arată cele mai multe beneficii pentru mama și copilul care alăptează de mult timp. Iata cum am reusit sa il intarc pe Leo, baietelul meu fără prea multe drame.

intarcare blanda bebelusi

🌈Finalul călătoriei de alăptare

💭Prima și ultima dată când fetita mea a fost alaptata. E insa si ziua in care s-a nascut - si acea zi este de fapt o victorie...

Fetita mea are azi 1 an si 11 luni. Am ridicat bratul pentru ca a trebuit să lupt prin lacrimi incontrolabile. Intarcarea este un moment emotional pentru orice mama.
Dar intarcarea este grea si pentru fetita mea. Prin acest pas de maturizare ea nu numai că va deveni mai independentă, dar voi obține o pauză atât de necesară.
Ultima sesiune de alaptare s-a incheiat cu niste lacrimi din partea mea si cu impacarea ca „Am făcut tot ce am putut”. Sotul meu m-a îmbrățișat și mi-a răspuns: „Nu. Ai făcut CEL cel mai bun, pentru că i-ai dat totul”. - Instagram Desprecopii

Nu oferi sânul și nu refuza sânul

Probabil, cea mai blândă abordare activă este „să nu oferim - să nu refuzăm”. Această metodă presupune să nu oferi sanul dar nici sa ii refuzi sanul daca el cere. Multe mămici au natural aceasta abordare pe masura ce copilul creste

Este adevarat ca aceasta abordare va intarzia un pic momentul intarcarii dar pe de alta parte face parte din metodele cu blandete ... si respecta dorintele copilului.

Teoretic, un intarcat ideal funcioneaza dupa regula urmatoare: NU OFERI, NU REFUZA = da-i cand cere, fara sa opui rezistenta caci e mai rau, dar nu ispiti tu. Sub forma asta, copilul marisor cere doar cand are nevoi concrete: sa se relaxeze inainte sa adoarma, sa simta ca inca il iubesti desi a crescut si nu mai e bebe, sa ii treaca buba cand s-a lovit. - spune o mamica pe forum aici

Ad-Extra3:

Renunțarea la o masă de alăptare la un moment dat

Eu am reusit sa elimin o alaptare odata la 5 zile ... desi poate ca se poate si mai lent decat atat. Am vazut pe forumul de alaptare ca unele mamici spuneau ca au eliminat o alăptare pe săptămână. Deci e nevoie de rabdare - in felul asta poti continua alaptarea iar productia de lapte scade incet si treptat, fara angorjari și disconfort.

Alegeți hranirea care este cea mai puțin importantă pentru copil astfel poti gasi diferite vatiante de inlocuire. Eu i-am dat o cescuta sippy (sau gustare / distragere) în loc de lapticul de la san si a functionat. 
După ce ai eliminat o hrana la san si toata lumea e happy ... poti trece la programarea urmatoarei etape - adica eliminarea (inlocuierea) altei hrane la san. ... si tot cu rabdate si tact.

Fă o schimnare de rutină sau de program

Dacă copilul dorește de obicei să pape la san mai mult când sunteți acasă, incearca o shimbare de program astfel dacă vine timpul hranei sa nu fiti acasa iar daca că are nevoie să alăpteze mai mult atunci când sunteți afară și este departe de tot ceea ce este familiar, incearca sa rămâneți aproape de casă cât puteți în timp ce vă veți înăbuși.

Dacă atunci cand te asezi vrea sa pape la san, incearca sa eviti să faci asta sau orice altceva care i-ar putea aminti de alăptare. Si inca ceva care m-a ajutat - purtarea unei cămasi care este mai puțin accesibilă pentru alăptare e de ajutor...

Alte sfaturi despre intarcarea blanda puteti citi aici Intarcarea lina a bebelusului: 7 sfaturi esentiale

Intarcat la 2 ani si 7 luni, aveti sfaturi pentru mine?

De pe forumul desprecopii - topicul Intarcat la 2 ani si 7 luni, aveti sfaturi?!

M-am hotarat cu greu si cu mult plans (din partea mea...) sa-mi intarc fetita de 2 ani si 7 luni. A devenit o mare problema pentru amandoua deoarece se trezeste f mult noaptea si nu mai dormim bine nici ea nici eu. Imi doream f mult sa o alaptez pana la 3 ani dar nu mai rezistam...eu ca eu dar ea este foarte obosita si maraita.
Aveti un sfat cum as putea sa fac ca experienta aceasta pentru ea sa nu fie foarte traumatizanta?! Iubeste suptul f mult, e o oaza de liniste pentru ea si se supara foarte tare daca nu ii dau.
Eu o sa iau un tratament homeopat care imi va stopa lactatia in 3- 4 zile sper, dar cum o fac pe ea sa nu mai suga, cum fac sa nu sufere prea mult?
Desi stiu ca extrem de putine mame la noi alapteaza pana la varsta asta copii ma gandesc ca poate totusi una din acele mamici vede si mesajul meu si ma ajuta.
Sunt foarte debusolata si ma simt foarte vinovata ca am lapte si nu o sa-i mai dau.
Multumesc si astept raspunsurile voastre! - Madalina  
citeste in continuare aici ce sfaturi a primit Madalina.

► Citeste si Poate intarcarea devreme a bebelusului sa ii provoace probleme psihice? Iata ce trebuie sa stii draga mami.

Alte experiențe și sfaturi pentru ințărcarea blânda a copilului

Tehnici de intarcare, sfaturi

cum sa il intzarc prin metode naturale??


Nu stiu sa intarc copilul!!!

Cum ati renuntat la mesele de noapte (alaptat)

Cum ati intarcat copiii de 1,5 ani?

Trebuie sa ne despartim (intarcare)

Cum sa o intarc daca nu vrea biberon?

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Forumul de ALăPTARE

Pe forumul desprecopii exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca.

autor: Mariana Radulescu, mamica pe forumul Desprecopii si redactor la Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate  2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Veronica
    Veronica trimis la 31/5/2024

    Hristos a ÃŽnviat! Buna dimineaţa! Va mulţumesc ca aţi împartaşit din trairile şi viaţa dumneavoastra. Și eu sunt o mamica cu temeri. Am un baieţel de 11 ani şi unul de 2 ani şi 9 luni. Pe primul l-am înţarcat la 2 ani şi o luna, adica la 2 luni dupa ce am început serviciul, pentru ca eram epuizata....Cam aşa sunt şi acum, la 2 ani şi 9 luni dupa alaptarea celui de-al doilea baieţel. Recunosc ca mi s-a parut cel mai frumos moment din viaţa unei mame, dar....simt ca nu mai pot. Conştiinţa acum este şi mai încarcata pentru ca cel de-al doilea baieţel are mai multe probleme alimentare, intolerante, şi atunci am ţinut şi eu regim şi am considerat ca sânul îi este de ajutor. Dar acum, recunosc, fizic, ma simt depaşita. Chiar daca în perioada aceasta nu lucrez. Faptul ca doarme cu mine şi suge de câteva ori pe noapte m-a epuizat. Ideea este ca este începutul verii şi din batrâni se zice ca nu este bine sa întrerupi alaptarea. Deşi cred ca este un mit şi de fapt, eu nu sunt pregatita pentru aceasta desparţire, va rog, daca aveţi sfaturi şi recomandari în acest sens, sa le trimiteţi! Va mulţumesc anticipat!

    Raspunde la acest comentariu
  2. Maria
    Mariatrimis la 10/7/2020

    Buna asi dori un sfat din partea cuiva care ma poate ajuta...am un bebeluş de 2 luni...Lam alaptat la san pana acuma dar din pacate din motive de sanatate a trebuit sa întrerup alaptarea...mie foarte greu si sunt depresiva iar de el mi-e foarte mila pt ca imi cauta inca sânii...ce sa fac ca sa-l fac sa uite si sa treaca mai usor peste asta...va rog sa ma ajutati...mulţumesc anticipat

    Raspunde la acest comentariu
    • Alina
      Alinatrimis la 9/5/2022

      Bebeluşul va uita pana la urma daca ii oferi laptic la biberon, dar poti sa il si lasi sa vada ca nu vine laptic. Cine stie poate chiar va reveni lapticul asta deca nu mai ai probleme de sanatate. De-asemenea tu e important ca mama sa stii ca indiferent de situatie, esti alaturi de bebelusul tau, tine-l pe burta ta, da-i atenţie constant si te vei adapta usor la noua situatie.

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII