Când este copilul prea bolnav pentru a fi dus la școală sau grădiniță?

Cand este copilul prea bolnav pentru a fi dus la scoala sau gradinita?

Când este copilul prea bolnav pentru a fi dus la școală sau grădiniță?

Pe scurt

  • De obicei, ne dăm seama când copiii sunt prea bolnavi pentru a merge la școală sau la grădiniță. Dar uneori - ca atunci când se simt mai rău, dar nu au febră - pur și simplu nu suntem siguri.


    Cum ne putem da seama când sunt suficient de bine pentru a merge la școală / grădiniță și când ar trebui să stea acasă?

Poate fi dificil să decidem uneori dacă ținem sau nu copilul acasă atunci când nu se simte prea bine.

De multe ori se rezumă la faptul dacă un copil mai poate participa la școală. A avea dureri în gât, tuse sau congestie ușoară nu înseamnă întotdeauna că un copil nu poate face față cursurilor și altor activități.

Când aveți îndoieli, verificați mai întâi. Majoritatea școlilor și grădinițelor au reguli stricte cu privire la momentul în care trebuie să ținem copiii acasă.

Febra ușoară fără alte simptome de obicei nu este un motiv suficient pentru ca un copil să rămână acasă. Dar multe școli sau centre de îngrijire a copiilor solicită ca un copil să nu se întoarcă decât la cel puțin 24 de ore după ce febra a încetat de la sine (fără administrarea antitermicelor).

Plăgile de varicelă trebuie să fie uscate înainte ca un copil să se întoarcă la școală (de obicei, aceasta durează aproximativ 6 zile). Alte infecții contagioase - cum ar fi rubeola, tusea convulsivă, oreionul, rujeola și hepatita A - au ghiduri specifice pentru revenirea la școală.

Păduchii, scabia și paraziții intestinali nu ar trebui să-i țină pe copii în afara școlii. Dacă problema o depistează profesorul sau asistenta școlară, copilul ar trebui să rămână la școală până la sfârșitul zilei. Copiii care primesc primul tratament după școală ar trebui să poată reveni în sala de curs în dimineața următoare.

Copiii cu răceli, tuse sau conjunctivită pot merge la școală dacă se simt suficient de bine, nu au febră și nu au nevoie de îngrijire, încât sa îi împovăreze pe profesori. Unele școli sau centre de îngrijire a copiilor solicită părinților să țină copiii acasă sau o adeverință de la medicul de familie pentru anumite diagnostice.

Desigur, nu trimiteți niciodată un copil la școală dacă are febră mare, îi este greață, are vărsături sau diaree. Copiii care își pierd pofta de mâncare, sunt letargici, se plâng de durere sau care pur și simplu nu par a se simți deloc bine, trebuie ținuti acasă.

Iată câteva reguli simple care vă pot ajuta să decideți dacă țineți copilul acasă:

se simte rău și fără chef de joacă;
apar secreții galbene sau verzui;
febră înalta, cefalee, dureri musculare, tuse severă, dureri în piept;
mâncărimi sau roșeață pe tot corpul;
este suspect de streptococ;
stări de vomă și diaree.

Dr. Phyto vine în ajutorul părinților cu un ghid amănunțit. La ce trebuie să fie atenți părinții și când pot fi trimiși copiii în colectivitate

Cel mai important, mergeți la medic și ascultați-vă instinctul!

Consolidați imunitatea copilului cu ajutorul fitoterapiei

De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor este frutdep® IMMUNO SOLUȚIE ORALĂ - Supliment alimentar pe bază de betaglucan, lactoferină, resveratrol, vitamina C, betacaroten, vitamine din grupa B și îndulcitori naturali.

frutdep® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.

Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar;
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
 Reduce oboseala și extenuarea;
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO SOLUȚIE ORALĂ 100 ML | 58.90 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc. FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII