Rolul proteinelor in timpul sarcinii: iată de câte proteine are nevoie o femeie insărcinata și din ce surse

Rolul proteinelor in timpul sarcinii -  iata de cate proteine are nevoie o femeie insarcinata si din ce surse

Rolul proteinelor in timpul sarcinii: iată de câte proteine are nevoie o femeie insărcinata și din ce surse

In timpul sarcinii, este important ca viitoarea mamica sa consume suficiente proteine deoarece ajută la menținerea sănătății mamei și la dezvoltarea unui făt sănătos.

Proteinele sunt necesare pentru a construi fiecare celulă dintr-un corp uman. Proteinele ajută la formarea țesutului moale a copilului tău şi la formarea placentei și a globulelor roșii. Nu doar atât, căci ajută şi la formarea părului, a unghiilor, a oaselor și a organelor şi sunt folositoare și pentru crearea hormonilor care reglează fiecare funcție din corp. Calitatea și compoziția alimentelor consumate în timpul sarcinii este la fel de importantă ca și cantitatea de alimente consumate.

→ Iată care este rolul proteinelor pentru sănătatea fătului și a mămicii.

- veţi citi:
proteinele si dezvoltarea fatului

Ce face proteina în organism?
Cum afectează proteinele dezvoltarea fetală?
Proteinele în timpul sarcinii pot ajuta viitoarele mămici?
Cum se poate asigura o mamă că primește suficientă proteine?
De unde luam proteinele? - surse de proteine

Proteinele si dezvoltarea fatului

Proteinele sunt deosebit de utile deoarece ajută la formarea de celule noi și la construirea corpului fătului. Există multe beneficii din obţinerea cantităţii adecvate de proteine în timpul sarcinii, așa că mamele în așteptare ar trebui să încerce să se asigure că mănâncă tipurile potrivite de alimente bogate în proteine.

proteine sarcina

Ce fac proteinele în organism?

Proteinele sunt foarte importante în timpul sarcinii, deoarece au un rol imens în menținerea sănătății oamenilor. Produsele alimentare bogate în carbohidrați doar furnizează energie, dar proteinele sunt necesare pentru a construi fiecare celulă dintr-un corp uman. Proteina ajută la formarea țesutului moale a copilului tău şi la formarea placentei și a globulelor tale roșii. Nu doar atât, căci ajută şi la formarea părului, a unghiilor, a oaselor și a organelor şi sunt folositoare și pentru crearea hormonilor care reglează fiecare funcție din corp. Din moment ce proteina are atât de multe funcții importante, nu este de mirare că face o diferență mare în timpul sarcinii, în special în al doilea și al treilea trimestru.

Cum afectează proteinele dezvoltarea fetală?

Deoarece este în general văzut ca un nutrient important, s-au făcut multe studii medicale care examinează efectul proteinei asupra unui făt. O meta-analiză a 20 de studii de cercetare separate a constatat că aportul de proteine al mamei a fost direct legat de greutatea copilului la naștere. Copiii care s-au născut din mame care au consumat cantitatea adecvată de proteine în timpul sarcinii au avut o greutate mai mare la naștere faţă de copiii născuţi din femei care nu au consumat suficientă proteină. Greutatea scăzută la naștere poate duce la o varietate de probleme, inclusiv risc crescut de infecție, icter și sindrom de detresă respiratorie, aşa că în mod normal se consideră că este benefic ca un nou-născut să aibă o greutate mai mare la naştere. Fără suficientă proteină, un făt poate fi slab sau bolnav la naștere.

Ad-Extra3:

Proteinele în timpul sarcinii pot ajuta viitoarele mămici?

Proteinele nu sunt importante doar pentru sănătatea fătului. Proteinele ajută la menținerea stabilă a glicemiei, deci o dietă plină de proteine a fost legată de un risc mai mic de diabet gestațional. Femeile care mănâncă multă proteină în timpul sarcinii câștigă mai multă masă musculară și mai puțină grăsime, deci sunt mai puțin susceptibile să se confrunte cu toate complicațiile de sănătate ale obezității. Deoarece proteina construiește celulele necesare transportării oxigenului și fierului în întregul flux sanguin, aceasta poate ajuta la împiedicarea femeilor însărcinate să dezvolte anemie sau să sufere de amețeli și oboseală. În general, suplimentarea adecvată de proteine ajută femeile însărcinate să aibă o sarcină mai sigură și mai confortabilă.

Cum se poate asigura o mamă că primește suficientă proteine?

Cerința medie zilnică pentru femeile însărcinate este de 60 până la 75 de grame, care ar trebui împărțită în trei sau patru porții. Femeile care nu sunt însărcinate au nevoie de câteva porții de proteine pe zi, dar cantitatea crește odată ce o femeie este însărcinată. Cantitatea exactă de care ai nevoie va varia în funcție de greutatea ta, dar, în general, femeile însărcinate au nevoie de aproximativ 90 de grame de proteine în fiecare zi. Poţi obține proteine din carne slabă, fasole, ouă, lapte, tofu, nuci și pește. Cu toate acestea, este important să reții că anumite tipuri de brânzeturi moi și specii de pește s-ar putea să nu fie recomandate în timpul sarcinii. 

Citeste si De unde luam proteinele?

De unde luam proteinele? - surse de proteine

Proteinele sunt nutrienti esențiali pentru organism. Fie că mănânci sau nu carne, proteinele sunt esențiale pentru organism și nu trebuie să îl deprivăm de ele. Iată ce rol au și din ce alimente le putem asimila.

Sursele evidente de proteine sunt: oualele, carnea, produsele lactate, pestele, cerealele, fasolea, nucile si lintea. Dar multe alte alimente vegetariene, cum ar fi sfecla, spanacul, guliile si soia proaspata (fasolea edamane)
pot fi surse excelente de proteine citeste in continuare aici.

Alimentația mamei în timpul sarcinii influențează greutatea dar și inteligența copilului

Femeile insarcinate sunt sunt mereu avertizate sa fie atente la ceea ce mananca, deoarece o alimentatie nesanatoasa sau junk-food, mareste riscul ca bebelusii sa fie obezi.

In acelasi timp, oamenii de stiinta considera ca o alimentatie fara suficiente elemente nutritive a mamei in timpul sarcinii ii poate afecta inteligenta.

Despre alimentatia din timpul sarcina

Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati – sunt sigure in timpul sarcinii?
Soia si sarcina
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Sarcina si homeopatia
Poftele in timpul sarcinii
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Femeile insarcinate si consumul de alcool - o problema controversata
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII