Avantajele alaptarii pentru bebelus si mamica

Avantajele alaptarii pentru bebelus si mamica

Avantajele alaptarii pentru bebelus si mamica

Laptele matern este o hrana vie pentru bebelus. Alaptarea ofera avantaje atat pentru bebelus dar si pentru mamica.  Cand vine vorba despre alaptare, majoritatea tinerelor mamici stiu sau au auzit (unele fara sa fie chiar convinse insa) ca reprezintna avantaje fata de hrana cu lapte special de bebelusi.

Desprecopii.com - fervent si infocat sustinator al alaptarii - va prezinta avantajele concrete atat pentru bebelus cat si pentru mamica.

- veti citi:
Avantajele alaptarii pentru bebelus:
Avantajele alaptarii pentru mamica:
Pana la ce varsta este recomandata alaptarea?
Forumul de suport pentru ALAPTARE
Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stii pentru un bebe fericit
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Laptele matern este o cea mai sanatoasa hrana pentru bebelus: o hrana vie

Avantajele alaptarii pentru bebelus:

♦ Laptele mamicii are ingredientele ideale, si ne-copiabile, necesare corpului corpul uman. Laptele formula (cel special pentru bebelusi) este un fals, sau o aproximare mai mult sau mai putin reusita al laptelui uman. Laptele mamicii, este hrana vie.

♦ Laptele uman are in compozitia sa anticorpii mamicii - destinati protejarii bebelusului fragil de o multime de infectii la care este supus.

♦ Compozitia minunata si unica a laptelui mamicii reduce in mod natural severitatea anumitor infectii si virusuri stomacale la care ar putea fi supus bebelusul in primele luni de viata.

♦ Laptele mamicii este hipoalergenic. Se intampla extrem de rar ca bebelusii sa fie alergici la laptele uman.

♦ Laptele uman contine anumiti aminoacizi care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului si ajuta la dezvoltarea vederii bebelusului.

♦ Laptele uman protejeaza viitorul adult (bebelusul de azi) de riscul de a avea diabet, probleme de colon, astm si chiar unele forme de cancer. Citeste si: Laptele matern: ce contine si de ce este un diamant de sanatate pentru bebelus 

Avantajele alaptarii pentru mamica:

♦ Vom incepe lista cu avantajul de a pierde cel mai usor kilogramele extra acumulate in timpul Odiseei Sarcinii. Asadar, alaptand si mancand orice, viitoarea mamica va arde mult mai usor caloriile in exces dar si grasimile extra :)

♦ Laptele uman este extrem de usor de servit si este mereu la temperatura ideala.

Laptele uman este gratis ... Studiile si practica ne-a oferit un calcul simplu: Daca nu alapteaza deloc, o tanara mamica trebuie sa cheltuie in jur de 700 euro pe an pentru a cumpara lapte artificial pentru bebelusul sau.

♦ Alaptarea protejeaza mamica impotriva riscului de cancer la san. Studiile efectuate in SUA au demonstrat ca daca alapteaza, o mamica isi micsoreaza cu 5% riscul de a face cancer la san in timpul vietii sale.

♦ Alaptarea este un mod fantastic de a petrece cele mai intense si minunate clipe cu comoara sa mica.

Alaptarea poate proteja in primele luni, de o sarcina noua, eventual mult prea rapida :)

Ad-Extra3:

Pana la ce varsta este recomandata alaptarea?

Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni - dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide - de la varsta de 6 luni).

Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).

Forumul de suport pentru ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.

Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stii pentru un bebe fericit

Ce inseamna alaptarea la cerere? - intreaba unele gravidute pe forumul desprecopii? Ei bine, iata informatii utile despre alaptarea la cerere a bebelusului - o metoda moderna de alimentatie a bebelusului - care, se spune, il poate face be bebe satisfacut si fericit :) Alaptarea la cerere inseamna sa oferi bebelusului sa pape atunci cand cere. Stomacelul unui bebelus este foarte mic, laptele matern se digera foarte repede asa ca bebelusul are nevoie sa pape des ca sa creasca mare si frumos.

Iata ce trebuie sa stii despre alaptarea la cerere si de ce este mai buna decat alaptarea la program. Fii cu ochii pe bebelusul tau si nu pe ceas :) citeste in continuare aici >

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

 Forumurile de ajutor ale mamicilor care alapteaza

 Alaptarea 
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2017

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII