Vindecarea bontului ombilical al bebelușului - cum decurge
Bontul ombilical este deschis la culoare si umed la nastere - devine insa verge galbui si apoi se inegreste, incepe sa se scurteze si sa se usuce iar intr-un final cade intr-o saptamana sau doua de la nastere - desi se poate intampla chiar mai devreme.
Vindecarea bontului ombilical al bebelușului dă multe emoții tinerilor părinti - și de aceea, avem mai multe detalii despre cum decurge, cum trebuie monitorizat bontul ombilical și care ar putea fi simtomele unei infecții a bontului ombilical.
veti citi:
Vindecarea bontului ombilical al bebelușului
Evoluția bontului ombilical
Se poate infecta bontul ombilical?
Infecția bontului ombilical - simptome și ce e de facut
Despre bontul ombilical, mai poți citi:
Vindecarea bontului ombilical al bebelușului
Va rog sa imi spuneti ce sa fac pentru ca sunt ingrijorata. Bontul buricului nu a cazut inca si arata oribil. Se poate infecta? - intreaba o mamica panicata la sectiunea de Intrebari de pe Desprecopii
Ingrijirea buricului (bontului ombilical) nou născutului pare să fie prima frică din galeria fricilor pe care le au proaspetele mămici. Unele mămici sunt ingrozite de spaima că ceva rau s-ar putea intampla bebelusului, altele sunt un pic mai relaxate...citeste Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului
Vindecarea bontului ombilical al bebelusului pare sa dea intotdeauna spaime tinerelor mamici pentru ca pare mai urata decat este in realitate. Sa ne gandim ce este de fapt bontul ombilicat - sunt niste resturi de cordon ombilical, gelatinos, plin cu vase sangvine, care au hranit bebelusul atatea luni - insa care acum arata respingator.
De fapt, acest bont este destul de rezistent - insa intarzie oarecum aparitia buricului adorabil al bebelusului.
Evoluția bontului ombilical
Bontul ombilical este deschis la culoare si umed la nastere - devine insa verge galbui si apoi se inegreste, incepe sa se scurteze si sa se usuce iar intr-un final cade intr-o saptamana sau doua de la nastere - desi se poate intampla chiar mai devreme.
- in poza - cum evolueaza vindecarea bontului ombilical al bebelusului
Pana cand cade, este recomandat sa pastrezi zona uscata (fara baie in cada) si expusa la aer (indoaie scutecul in asa fel incat sa nu se frece de bont).
Se poate infecta bontul ombilical?
Atunci cand bontul cade, este posibil sa observi un punct mic de carne sau o cantitate mică de lichid pătat cu sange. Este insa normal si doar daca nu se usuca de tot in cateva zile - nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Desi pare ceva inestetic, bontul ombilical nu este insa infectat decat in foarte rare cazuri. Dar, tu mami si tati, asigurati-va ca pastrati zona uscata.
Daca bebe s-a nascut prematur sau cu o greutate mica la nastere, sau daca bontul ombilical cade mai devreme - acorda o atentie deosebita bontului (in sens ca trebuie sa pastrezi zona uscata) - pentru ca in aceste situatii, riscul unei infectii n zona ombilicala este mai mare.
Ad-Extra3:
Infecția bontului ombilical - simptome și ce e de facut
Daca observi puroi sau o punga cu lichid pe langa bontul olbilical al bebelusului, sau chiar o nuanta rosiatica in jurul lui, cere sfatul medicului pediatru pentru a elimina ipoteza infectiei.
Simptomele unei infectii a bontului ombilical pot include
- umflare in zona abdominala
- o scurgere cu miros neplacut din zona infectata
- febra
- sangerare in zona bontului
- bebe plange, e letargic si are o activitate scazuta
Daca e o infectie, bebe va primi antibiotice pentru vindecare.
Despre bontul ombilical, mai poți citi:
5 sfaturi despre cum trebuie ingrijit buricul bebelusului
Taierea si ingrijrea cordonul ombilical la nou nascuti
Ingrijirea buricului bebelusului
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII