Fitoterapia si antibioticele

Fitoterapia si antibioticele

Fitoterapia si antibioticele

Pe scurt

  • Când copilul tău este bolnav, vrei să se simtă mai bine cât mai repede.


    Dar antibioticele nu sunt întotdeauna răspunsul - și uneori pot face mai mult rău decât bine.


    Citește mai departe...

Când pot bebelușii să ia antibiotice?

Medicul pediatru va prescrie antibiotice copilului atunci când suspectează o infecție bacteriană. Dacă medicul va prescrie un antibiotic și nu sunteți sigură că este necesar, întrebați de ce copilul are nevoie de acesta.

Când oferiți bebelușului un antibiotic, asigurați-vă că urmați indicațiile și doza recomandată de medic - toate dozele vor fi stabilite în funcţie de greutatea copilului, exprimată în kilograme. Dacă copilul scuipă sau vomită una sau mai multe doze, discutați cu medicul.

Nu există nici o îndoială că antibioticele sunt un lucru bun. Salvează vieți în fiecare zi. Acestea reduc mortalitatea infantilă și a deceselor din copilărie și elimină decesele materne legate de naștere, cauzate de infecții.

Antibioticele, microbiomul copilului și boli cronice

Antibioticele omoară bacteriile. Problema este că nu le omoară doar pe cele rele, ci și pe cele bune. Când oferim antibiotice copiilor la o vârstă fragedă sau destul de frecvent, este posibil că unele bacterii bune să nu se recupereze niciodată. Aceste flore intestinale bune și compozitul lor, microbiomul nostru, sunt esențiale pentru mai multe funcții care ne protejează și care susțin sănătatea. Știm acum că deteriorarea microbiomului crește în mod direct și în mod semnificativ riscurile copiilor noștri de a dezvolta probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv: alergii alimentare și sezoniere, eczeme, astm, colită ulceroasă, boala Crohn, obezitate, diabet și boli cardiovasculare.

Fitoterapia și combaterea bolilor infecțioase

Plantele medicinale au fost utilizate pe scară largă în combaterea bolilor infecțioase, și până acum, multe dintre remediile antice și-au dovedit valoarea prin metodologii științifice. Deși mecanismele care stau la baza celor mai multe remedii derivate din plante nu sunt bine înțelese, succesul medicamentelor pe bază de plante în vindecarea bolilor infecțioase arată că multe plante au efecte benefice în diverse infecții bacteriene, fungice, virale sau parazite.

VIRODEP PICĂTURI ORALE crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor cu ajutorul combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum propolis, măceș, echinacea, muștar sălbatic, grindelia, cimbru de cultură și eucalipt, care au proprietati antioxidante, antiinflamatoare si protectoare la nivelul mucoasei cailor respiratorii, plus o actiune antibacteriana si mucoreglatoare.

VIRODEP picaturi orale nu contine zahar si gluten.


VIRODEP - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficiile picăturilor orale VIRODEP:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii;
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Previne complicațiile bacteriene;
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP picaturi orala 30 ml | 29.00 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6 ani+: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni. Faza acută: 7-10 zile. Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII