Nașterea naturală este mai intensă fizic decat alergarea unui maraton - iar studiile confirmă
Nasterea naturală (pe cale vaginală, fară anestezie) este un eveniment foarte solicitant pentru corpul unei femei. Un studiu spune că nașterea poate provoca leziuni similare cu cele ale sportivilor care practică sporturi super intensive.
Dragă mămică, dacă te gândești să adaugi „alergarea unui maraton” pe lista cu lucruri de făcut, știm că o poți face. Cercetările de la Universitatea din Michigan, SUA , spun că nașterea naturală este la fel de grea pentru corp ca alergarea unui maraton (da, unul complet!), Iar mamele pot suporta leziuni echivalente cu cele ale unui sportiv serios.
- veți citi:
Probleme ce pot apărea în timpul nașterii
După o naștere, corpul are nevoie de 9 luni de recuperare
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Durerea epiziotomiei si activitatea sexuala dupa nastere
Despre recuperarea dupa nastere, citeste si aceste informatii
Probleme ce pot aparea in timpul nasterii
„Nașterea este, probabil, unul dintre cele mai dramatice evenimente musculo-scheletice pe care le suferă corpul uman”,
sunt de parere cercetătorii care au condus un studiu pentru Universitatea Michigan, SUA, in 2015. Pentru a demonstra acest lucru, au folosit imagini RMN care, de obicei, diagnostică leziuni. În mod incredibil, cercetătorii au descoperit că dintre femeile studiate, un sfert au avut fracturi de stres, cum ar fi acei sportivi care aleargă pe distanțe lungi și fac alte sporturi extreme. Aproape jumătate aveau rupturi musculare pelvine, iar două treimi au suferit o încordare musculară severă.
Este demn de remarcat că participanții la studiu aveau deja un risc ridicat de rupturi musculare pelvine. Dar cercetătorii avertizează că până la 15% dintre mămici sunt susceptibile să sufere un fel de rănire în timpul nașterii.
„Femeile cu leziuni pelvine simt adesea că ceva nu este în regulă, dar nu înțeleg de ce și nu pot primi răspunsuri de la medici”, spune cercetătorul Janis Miller. „O femeie poate avea probleme ale vezicii urinare și, în unele cazuri, chiar prolapsul de organe, dacă mușchii pelvieni nu funcționează suficient de bine pentru a-i ține în loc.”
Noi sperăm că studiul îi va îndepărta pe medici de o abordare unică pentru toate îngrijirile postpartum, întrucât corpul femeii are nevoie de mai mult decât cele 6 săptămâni recomandate de odihnă după naștere.
După o naștere, corpul are nevoie de 9 luni de recuperare
Dacă tocmai ai născut și ai dureri sau nu te simți bine, discută cu medicul tău. „Nu spunem că fiecare femeie care naște are nevoie de un RMN și nici că femeile nu ar trebui să facă exerciții Kegel”, spune Miller. "Un punct cheie este că, dacă o femeie simte că nu se recuperează suficient de repede sau are simptome neobișnuite de disconfort, ar trebui să vadă un specialist."
Dupa o nastere, corpul unei femei are nevoie de alte 9 luni pentru a se recupera. De aceea, se mai numeste si Dez-gravidizarea. - de citit mai multe detalii aici Dupa nastere: dez-gravidizarea sau revenind la cea de odinioara
Și nu puneți atâta presiune asupra voastră după naștere. Conform acestui studiu, poate fi nevoie de noua luni sau mai mult pentru a vă vindeca! Poate că ar trebui sa primim medalii după naștere, așa cum se procedează la maratoane? Doar zic...
Durerea epiziotomiei si activitatea sexuala dupa nastere
Daca ti s-a efectuat o epiziotomie in timpul nasterii bebelusului, durează catevasaptamani pana cand zona nu mai este dureroasa si nivelul de comfort local se instaleaza. Nivelul de confort al unei femei depinde foarte mult de abilitatea ei de a se vindeca, de tipul tesuturilor ei si de dimensiunea inciziei. Exista insa femei care spun medicului ca resimt inca efectele unei epiziotomii mari chiar si la un an dupa nastere.
Despre recuperarea dupa nastere, citeste si aceste informatii:
Rectocelul si nasterea
Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza
Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?
Abdomenul plat, o provocare pentru mamici?
Recuperarea dupa cezariana: lucrurile pe care nu ti le spune nimeni
La 3 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida
Remedii homeopate folosite dupa nastere
Durerea epiziotomiei si activitatea sexuala dupa nastere
4 strategii pentru mame obosite
6 greseli ale mamicilor in ce priveste somnul lor
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII