Alimentatia copiilor pe timpul verii si evitarea problemelor digestive

Alimentatia copiilor pe timpul verii si evitarea problemelor digestive

Alimentatia copiilor pe timpul verii si evitarea problemelor digestive

Pe scurt

  • Este foarte probabil ca in timpul vacantei de vara, copiii sa devina mai putin activi (asta din cauza dispozitivelor media) si sa aleaga alimente nesabuite de tip fast food. Copiii au nevoie de o dieta care sa ii ajute sa creasca si sa se dezvolte. O astfel de dieta include o multime de fructe si legume, carbohidrati pentru energie, calciu pentru oase si dinti si o cantitate moderata de zaharuri, grasimi bune si sare.


    Stocati-va bolurile cu fructe si legume, pe masura ce copiii intind mainile tot mai des spre gustari. Reduceti grasimile saturate si zaharurile. De asemenea, sucurile sunt deosebit de tentante in timpul verii si adauga calorii goale, de aceea, nu ezitati sa aveti mereu pregatite smoothie-uri proaspete sau chiar o limonada.
     

Omiterea micului dejun

Stim cu totii ca micul dejun este o necesitate pentru copii - in special in cursul anului scolar. "Copiii au zile lungi la scoala, unde trebuie sa stea, sa se concentreze si sa faca teme", ne spune dr. Trachtenberg. "Deci, este foarte important ca ei sa manance micul dejun pentru a-si mentine energia si creierul in stare optima pentru a invata". Cand copiii sunt in afara rutinei de la scoala, cum ar fi perioada vacantei de vara, sunt mai predispusi sa omita masa de dimineata. Deci, asigurati-va ca tinerii vostri nu renunta la obiceiul de a manca micul dejun in fiecare zi - fie scoala sau vacanta.

Stabiliti un program si o limita pentru gustari

Creati un program simplu si o limita pentru gustarile din timpul zilei. Copiii plictisiti intind adesea mana pentru o gustarica, deci folositi un program de gustari in avantajul dumneavoastra. Daca de abia a luat pranzul si copilul cere ceva bun, subliniati faptul ca va putea lua o gustare la ora 3, dar pana atunci poate consuma orice fruct doreste si multa apa.

Este important sa fiti constienti de faptul ca ritmul copilului poate fi "oprit", astfel incat sa fie dispus sa se adapteze in consecinta. Daca copilul a fost obisnuit sa stea in cea mai mare parte a zilei la scoala si acum se joaca cea mai mare parte a zilei, trebuie sa va asigurati ca ii oferiti mai multa mancare in timpul meselor si cat mai multe fructe, legume si lichide.

Noi personal, avem doua pana la trei gustari sanatoase in timpul zilei (de obicei intre micul dejun si pranz, intre pranz si cina, apoi dupa cina daca nu era prea tarziu). Lucrati impreuna cu copiii pentru a crea o lista de gustari usoare (sanatoase) si rotiti-le in fiecare saptamana. Faceti cumparaturi impreuna, oferiti-le variante si pregatiti totul impreuna.

Hidratarea este cea mai importanta

Pe langa faptul ca cei mici transpira mai mult decat de obicei in timpul verii si au nevoie de mai multe lichide, starea de hidratare ajuta la reducerea senzatiei de foame. Oferiti-le apa simpla, adaugati cateva capsuni taiate felii sau lamaie (puteti folosi si alte fructe, ba chiar legume, cum ar castravetii).

Alte complicatii la copii in timpul verii

Exista si alte probleme de sanatate care sunt mai frecvente in timpul lunilor de vara. Potrivit dr. Joseph Prieston, specialist in medicina interna din Orange County, deshidratarea in randul minorilor este o problema serioasa, pentru ca multi continua sa se hidrateze la fel ca in restul anului. Hidratarea trebuie crescuta in timpul verii!

Setea este perceputa atunci cand simptomele de deshidratare sunt deja prezente. Pentru a evita asta, este necesar sa bea apa chiar daca nu le este sete.

Vara este, de asemenea, perioada gratarelor, a vacantelor pe litoral si a mancarurilor fast food sau de la tarabe. Si daca nu avem grija, copiii pot avea probleme digestive, precum: dureri de burtica, greata, arsuri la stomac, constipatie sau diaree.

Evenimentele in aer liber pot declansa probleme digestive in mai multe moduri:

Mancarea de la tarabe nu este mereu pregatita corespunzator;
Caldura de afara poate altera preparatele pregatite pentru un picnic, de exemplu;
Copiii devin usor deshidratati

Ce putem face pentru a ajuta copiii in aceasta situatie?

1. Oferiti copiilor mese mici si dese daca doriti sa impiedicati indigestia;

2. Depozitati in siguranta produsele alimentare. Soarele si caldura permit bacteriilor sa prospere pe mancare. In SUA, exista aproximativ 76 de milioane de cazuri de boli digestive provocate de alimentatie in fiecare an, spune CDC. Simptomele frecvente sunt diareea, varsaturile si alte probleme digestive. Evitati alimentele prajite si acide. Pentru a preveni aparitia gazelor, a balonarii si a altor simptome suparatoare, limitati sau evitati aceste tipuri de alimente:
- Produsele grase, cum ar fi alimentele prajite si branza, care necesita mai mult timp pentru digerare; acestea cresc riscul de arsuri la stomac;
- Alimentele care produc gaze (cum ar fi fasolea) si sucurile cumparate;
- Alimentele acide, cum ar fi citricele, rosiile, cola si ceai.

3. Oferiti copiilor fructe si plante care calmeaza stomacul. Anumite alimente pot ajuta la digestie, spune Mullin. Incercati ananasul, papaya, ceaiul de ghimbir si fenicul. Alti experti recomanda, de asemenea, musetelul.

5. Oferiti copiilor lichide limpezi. Daca problemele digestive includ diaree sau varsaturi, este chiar mai important ca cei mici sa fie hidratati. Deci APA cat mai multa!

Cum tratam cat mai natural tulburarilor digestive la copii?

Tratarea problemelor digestive devine mai usoara cu SPASMODEP® SOLUTIE ORALA 30ML - acesta contribuie la ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsia functionala, hiperaciditatea gastrica, refluxul gastroesofagian si sindromul de colon iritabil.

SPASMODEP® SOLUTIE ORALA: Citeste prospectul | Cumpara online

De prima intentie in ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsia functionala.

BENEFICII

Este eficient in ameliorarea durerilor si crampelor abdominale.
Sustine functionarea normala a sistemului digestiv.
Diminueaza refluxul gastroesofagian.
Are rol important in protectia si refacerea mucoasei gastrice.

Supliment alimentar cu extracte din plante si indulcitori naturali

SPASMODEP solutie orala contribuie la ameliorarea simptomelor datorate dispepsiei functionale, hiperaciditatii gastrice, refluxului gastroesofagian si sindromului de colon iritabil.
Sinergia fitoextractelor standardizate, bogate in flavonoide si polizaharide au efect in reglarea motilitatii intestinale si eliminarea gazelor.

Tratamentul dispepsiei functionale

Tratamentul tulburarilor digestive insotite de meteorism si flatulenta

Tratamentul sindromului de intestin iritabil

Cumpara SPASMODEP® SOLUTIE ORALA 30ML | 39.00 lei

6 luni - 2 ani: 0.5 ml de 3 ori pe zi

Peste 2 ani: 1.5 ml de 2 ori pe zi

Adulti: 4.5 ml de 2 ori pe zi

extract uscat din flori de musetel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenina, extract uscat din frunze de roinita (Melissa officinalis), cu 2% acid rozmarinic, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din frunze de nalba de padure (Malva sylvestris), cu 30% polizaharide, extract deglicirinizat din radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract hidrogliceric din flori de galbenele (Calendula officinalis), acid malic (corector de aciditate), sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (conservanti), guma xantan (agent de ingrosare).

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII