Ce nu inteleg prietenii noștri fără copii - 15 aspecte
Avem prieteni cu copii și alții fără copii. Când ne întâlnim cu cei care nu au copii, reușim să ieșim, măcar temporar, din bula noastră cotidiană. De când avem un copil, viața noastră se învârte aproape exclusiv în jurul lui. Este adevărat că prietenii fără copii trăiesc într-o lume puțin diferită de a noastră. Ei nu înțeleg pe deplin tot ce ni se întâmplă, nu înțeleg de ce nu avem timp, de ce poate nu mai suntem la fel de îngrijiți... și de ce avem cearcăne de nesomn.
Iată câteva lucruri pe care prietenii noștri fără copii nu le înțeleg...
in acest articol veti citi mai multe despre:
Prietenii fără copii au intotdeauna timp
15 aspecte pe care prietenii fara copii nu le inteleg
5 lucruri pe care toate mamele le au in comun
Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Despre meseria de mama
Prietenii fără copii au intotdeauna timp
Să recunoastem - cu prietenii fără copii putem vorbi despre altceva decat antrenamentul de olita al copilului, sau despre diversificare. Mai mult decat atat: daca vrem sa iesim la o cafea pe terasa, putem intotdeauna sa-i sunam. Ei au intotdeauna timp. Singurul dezavantaj al prietenilor fara copii este ca, ocazional, traim in lumi diferite.
Si tocmai de aceea, poate, uneori ne privesc cu o privire stranie ... Poate ca ei nu inteleg uneori aceste 15 aspecte:
1. Că preferăm sa mancam la ora 19:00
Vrem sa mancam devreme, pentru a putea lasa restul de seara cu copilul, pe seama partenerului. Dar mai ales pentru a putea stinge lumina la ora 22:00. Pentru ca atunci, noi mamicile de bebelusi - suntem frante.
2. Cand ai un copil nu poti niciodata garanta ca vei ajunge la timp
Deoarece, nu numai ca trebuie sa pregatim cantitati uriase de scutece, imbracaminte suplimentara si mancare, dar depindeti si de momentul in care copilul se trezeste. Oh da, si in mod implicit, detectam un scutec murdar atunci cand sunteti gata sa iesim pe usa.
Ad-Extra3:
3. Că ordinea si curatenia in casă au acum o prioritate mai mică
Copiii sunt mici tornade care trec prin casă zilnic, aruncând totul în dez-ordine. Pe unde trec ei lasa o urma de suc, firimituri, papusi, lego ...Orice mamă stie că dacă seara incearcă sa faca un pic de ordine ... a doua zi la prânz, e totul la loc...
In plus, autocolante pe ferestre, amprente lipicioase pe tot. Mizeria este o bătălie constantă. Dar ceea ce ne uneste pe noi mămicile este ca în cele din urmă învățam să trăim cu mizeria.
4. Că nu mai suntem dezgustati de caca, pipi si mucisori
Cel putin nu de cele ale bebelusului dvs. Aveti parte de ele ca ati devenit imuna . Daca prietena ta va face atenta de o urma pe maneca, nici macar nu simtiti nevoia sa va schimbati imediat.
5. Că disciplina copilul este un proces complex
Cu siguranta inainte de avea un copil ai vazut cu alti ochi procesul de disciplinare al unui copil. SI probabil ca te-ai gandit ... asa ceva nu o sa mi se intample... Ei bine, acum esti de partea cealalta a baricadei - si uitem copilul tau arunca tacamurile pe jos, nu raspunde la intrebarile politicoase si face si o mica criza de isterie... Toate sub privirile oripilate ale prietenilor fara copii.
6. Că nu mai poti iesi spontan la un vin sau o bere pe terasa
Spontan : "Intr-o ora" este o chestiune din trecut oricum, iar o programare cu doua zile in avans este, de asemenea, dificila. Trebuie sa aranjati un babysitter intr-un timp atat de scurt.
7. Că, uneori, nu vrem un babysitter
Poate bunicul sau bunica, vecina sau sora ta sunt disponibile in locul dvs, pentru a putea merge la cumparaturi cu prietena, insa ati prefera sa stati acasa. Pentru ca ati lucrat toata saptamana si vreti sa petreceti timp de calitate cu copilul.
Cat platiti babysitter-ul? Asta poate fi destul de greu de determinat. Exista o serie de linii directoare pentru rate rezonabile in aceasta privinta.
8. Că nu mai putem conversa ore intregi la telefon (si de multe ori nici macar nu putem sa raspundem)
Conversatia la telefon cu un copil in apropiere este o sarcina imposibila - explicati-i, daca puteti, ca scutecul sau mancarea trebuie sa astepte. Chiar si atunci cand copilul mai creste, este o provocare sa faceti apeluri telefonice lungi. Si nu, nu e vorba de educatie.
9. Că sunt cu adevarat OBOSITA
Prietena ta este epuizata dupa o petrecere? Ha, ea nici macar nu stie ce inseamna sa fii epuizata! Stiti doar ca nu ati dormit cum trebuie de luni de zile. Si, de asemenea, nu puteti petrece duminica in pat.
10. Că mergem prea tarziu la culcare
Daca esti atat de obosita - se intreaba prietena ta - de ce nu te culci mai devreme? In acelasi timp cu copilul tau, poate? Ei bine, pentru ca puteti raspunde la e-mailuri, puteti butona aplicatii, face dus si curat in casa, sau sa vizionati serialul preferat doar atunci cand copilul dumneavoastra este adormit.
11. Cu ce suntem asa de ocupati ?!!
Poate parea ca un copil doarme majoritatea timpului, insa in practica copilul va va tine ocupata 24/7. Munca, partenerul si gospodaria se adauga la asta. Ramane deci foarte putin timp liber.
12. Copilul se trezeste mereu la ora 5.30
In timp ce copilul prietenei surorii doarme mai mult din saptamana a doua - De ce nu-l pui in pat mai tarziu?
13. A fi strict nu ajuta intotdeauna
Prietenii fara copii se incrunta atunci cand nu tineti o predica educationala profunda copilului rebel, si in schimb incercati sa il calmati cu vorba buna. Esti prea soft! Nu-l lasa sa calce peste tine! Nu, va cunoasteti copilul ca nimeni altcineva, si stiti ca abordarea asta are un efect mai mare.
14. Că vorbim cu partenerul despre olita copilului
Sunteti cu prietena intr-un restaurant, si va sunati partenerul. "A facut la olita?" Este prima ta intrebare. "Ce dragut. Ce culoare a fost? - Ea isi da ochii peste cap, insa continutul olitei este o sursa de informare despre bunastarea copilului!
15. Că te-ai imprietenit cu oameni plictisitori
Este posibil sa nu aveti un mega-clic cu noii prieteni cu care petreceti aproape in fiecare weekend. Dar copiii se potrivesc fantastic, si asta creeaza o legatura. Este minunat sa petreceti timp impreuna cu adultii, in timp ce copiii se distreaza. Si e relaxant sa puteti vorbi despre primele cuvinte, sau antrenamentul de olita, toata seara, fara jena..
Citeste si Mamici perfecte nu exista
5 lucruri pe care toate mamele le au in comun
După cinci ani de meserie de mamă, dupa nopti multe nedormite, după frici, episoade interminabile de febră si tuse, dinti, vărsat de vânt, alergii si alte bubite...am insă un sentiment de solidaritate cu toate mămicile. Pentru că stiu ca, ceva ne uneste... Iată ce cred eu că sunt cele 5 lucruri pe care toate mamele le au in comun plus o introducere in notiunea de mombie si cam 30 de lucruri pe care le afli după ce devii mămica.
Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...
Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.
Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata...
Despre meseria de mama, merita citit si:
Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
autor - Alesia D. - o mamica redactor de la Desprecopii - toate drepturile rezervate 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII