Babywearing-ul sau purtarea bebelușului: 5 lucruri pe care nu le știai

Babywearing-ul sau purtarea bebelusului -  5 lucruri pe care nu le stiai

Babywearing-ul sau purtarea bebelușului: 5 lucruri pe care nu le știai

Babywearing-ul sau purtarea bebelușului nu este numai un trend fotogenic ci este chiar recomandat de Academia Americana de Pediatrie pentru ca promovează atașamentul parinte-bebeluș și il calmează.  Dar ce sistem de purtare a bebelușului alegem? Daca facem o trecere in revista a sistemelor de purtat bebeluși - vei fi copleșita de multitudinea de modele și sisteme 

Există atat de multe marci, stiluri si companii diferite care pretind că sunt "cele mai bune", incât nu vei ști de unde să incepi. Iată 5 lucruri pe care ar trebui să le stii.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Babywearing-ul (purtarea bebelușilor) este recomandat de Academia Americana de Pediatrie
1. Exista multe stiluri diferite de sisteme ergonomice
2. Wrap-urile sunt utile daca ai un nou-nascut
3. Nu puteti rasfata un copil daca il purtati
4. Purtarea bebelusului poate fi un lucru minunat
5. Babywearing-ul nu este pentru toata lumea

Babywearing-ul (purtarea bebelușilor) este recomandat de Academia Americana de Pediatrie

Daca atunci cand te gandesti la babywearing / purtarea bebelusului, crezi ca este un trend care da bine in pozele de pe Instagram... ei bine, acum vei afla ca este mai mult decat atat :)
Asadar, babywearing-ul (purtarea bebelusilor) nu este doar un trend - este de fapt recomandata de Academia Americana de Pediatrie. Sigur nu stiai asta.

"Babywearing-ul sau purtarea bebelusului este recomandata nu doar ca raspuns la plans, ci pentru a preveni plansul si pentru a promova atasamentul parinte-copil si dezvoltarea acestuia", ca sa citam din Academia Americana de Pediatrie.

Iata insa, cateva sfaturi care trebuie luate in considerare atunci cand va ganditi sa va purtati bebelusul:

1. Exista multe stiluri diferite de sisteme ergonomice de purtat bebelusul

Daca facem o trecere in revista a sistemelor de purtat bebelusi - vei fi coplesita sa multitudinea de modele si sisteme. Exista atat de multe marci , stiluri si companii si stiluri diferite care pretind ca sunt "cele mai bune", incat nu vei sti de unde sa incepi.

Poti insa intotdeauna cere un sfat pe forumul Desprecopii sau pe retelele sociale. La EMAG insa gasesti o variatate mare de sisteme de purtat bebelusul - marsupii si hamuri de purtat bebelusul - le gasesti aici.

2. Wrap-urile sunt utile in special pentru nou-nascuti

Un lucru pe care ar trebui sa-l cunoasteti: wrap-urile si marsupiile sunt doua lucruri diferite. Wrap-urile, sunt mai utile atunci cand bebelusul este nou-nascut sau foarte mic, deoarece este usor si ajuta bebelusul sa stea lipit de corpul mamei. Pe masura ce copilul creste, este posibil sa aveti nevoie de mai mult sprijin pentru greutatea sa (si pentru spate), iar aici vin in ajutor marsupiile.

De asemenea, unele sisteme de purtare ergonomice va permit sa va tineti nou-nascutul in ele, deci, daca doriti sa investiti intr-un singur sistem pentru fiecare etapa, cautati unul ce ar capacitatea de a purta un nou-nascut.

 VEZI AICI ZECI DE MODELE DE MARSUPII LA EMAG - la cele mai bune preturi.

Ad-Extra3:

3. Nu puteti rasfata un copil daca il purtati

Imi port copiii cat de des am ocazia si evident, am primit diverse comentarii cu privire la modul in care copiii mei vor fi niste rasfatati pentru ca le place sa fie tinuti in brate. Dar ghici ce?! Bebelusii adora sa fie purtati! Iar Academia Americana de Pediatrie este, de asemenea, de partea mea. Ei spun ca nu este posibil sa rasfeti un copil doar prin faptul ca il porti prea mult si ca, de fapt, purtarea bebelusului poate reduce perioadele de plans, ceea ce reprezinta mai putin stres pentru toata lumea.

4. Purtarea bebelusului poate fi un lucru minunat

Chiar daca sunt un fan al babywearing-ului, sunt si momente cand nu vreau sa am o fiinta umana lipita si legata de mine. Este riscant, de exemplu, sa gatiti cina sau sa taiati ceapa daca va purtati bebelusul, dar uneori trebuie facuta si mancarea iar bebe nu accepta sa il pun in patut. Acesta este momentul in care sistemele ergonomice de purtare va pot salva, putand purta bebelusul si in spate.

5. Babywearing-ul nu este pentru toata lumea

Unii copii si unii parinti vor gasi ca purtarea bebelusilor pur si simplu nu este pentru ei si este perfect OK. Am avut o fiica care a detestat sa fie puratata. Fiecare copil este diferit si fiecare parinte este diferit.

De asemenea, daca aveti un prematur, este important sa consultati pediatrul bebelusului inainte de a-l purta, pentru a va asigura ca aveti tipul de sistem potrivit pentru dimensiunea si dezvoltarea micutului, deoarece unele sisteme nu sunt structurate suficient pentru muschii prematurilor.

 VEZI AICI ZECI DE MODELE DE MARSUPII LA EMAG - la cele mai bune preturi.

Wrap, sling, marsupiu sau carut - tu ce alegi?

Wrap, sling, marsupiu sau carut - tu ce alegi?

Dupa 9 luni in care l-ai purtat pe bebe in permanenta cu tine, a venit timpul ca printre alte decizii importante din viata ta de mamica sa alegi in ce fel iti vei purta bebelusul pana in momentul in care va incepe sa mearga si va face primii pasi spre independenta. Optiunile sunt variate, in ultimii ani producatorii de accesorii pentru bebelusi intrecandu-se in tot felul de inventii menite sa usureze sarcina parintilor si sa sporeasca confortul celor mici. Nu intotdeauna insa solutiile propuse pe piata de profil sunt si sigure si sanatoase citeste avantaje si dezavantaje pentru fiecare alegere aici.

Despre slinguri si wrapuri mai citeste si

Atentie slinguri care pot ucide

Vrei sa iti porti bebelusul in sling sau wrap? Aceasta este pozitia in care trebuie sa o faci.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi? 

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste. 

autor: Dr. I. Marinescu, medic pediatru ( si mamica), pentru desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII