Pot temele pentru acasă provoca dureri de cap copiilor?
Dacă copilul dumneavoastră se luptă cu volumul temelor pentru acasă, cu gestionarea anxietății sau a frustrării cauzate de acestea sau a școlii în general, și acuză deseori dureri de cap atunci când vine vorba de teme, iată câteva strategii pe care le puteți utiliza:
Puțină relaxare după școală - Când copiii (și părinții) sosesc acasă de la școală, este important ca toată lumea să aibă puțin timp pentru a se relaxa și liniști după o zi plină.
Verificați ce este în rucsacul copilului - Uneori este dificil să aflați câte teme au copiii. Verificarea rucsacului vă poate oferi o indicație rapidă a ceea ce va trebui să fie îndeplinit înainte de culcare.
Atenție la volumul temelor - Asigurați-vă că vorbiți cu profesorul dacă sunteți de părere că volumul temelor este prea mare; iar dacă ajungeți de comun acord, veniți împreună cu un plan și reduceți din ele. Un copil odihnit, fără dureri de cap din cauza stresului poate învăța și asimila mult mai ușor informațiile.
Copilul are nevoie de pauze - Toată lumea are nevoie de o pauză atunci când se concentrează din greu asupra unei sarcini. Mici pauze, de 10-15 minute, pot fi instrumente foarte puternice în procesul temelor pentru acasă.
Setați o rutină - Stabiliți o rutină favorabilă pentru copilul dumneavoastră astfel încât să aibă timp de odihnă, masă, teme și joacă.
Cum sunt elevii afectați de temele pentru acasă?
Temele pentru acasă pot afecta sănătatea fizică și mentală a elevilor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Stanford, SUA, 56% dintre elevi au considerat că temele sunt principala sursă de stres. Prea multe teme pot duce la lipsa de somn, dureri de cap, epuizare și scădere în greutate. Temele excesive pot duce, de asemenea, la obiceiuri proaste de alimentație.
Cauzele durerii de cap provocate de temele pentru acasă
În timp ce lupta pentru control este motivul cel mai frecvent pentru argumentele temelor de acasă, unii copii se confruntă cu probleme suplimentare: volumul temelor este mult prea mare, nu reușesc să gestioneze sentimentele de frustrare, pot fi dezorganizați și nu știu cum să-și realizeze temele sau au activități extrașcolare care le ocupă mult timp.
Cum ne dăm seama că durerea de cap este doar o scuză a copilului?
Copiii pot avea dificultăți în descrierea severității durerii de cap. Dacă copilul plânge, închide ochii, nu dorește să își facă temele, să glumească sau să se joace, este clar că durerea nu e doar o scuză. De fapt, dacă durerea de cap persistă mai mult de o oră sau două și nu răspunde la tratament, discutați cu medicul dumneavoastră. Durerile de cap severe care se repetă ar putea fi migrene.
Pentru majoritatea copiilor însă, durerile de cap sunt ușoare și vor dispărea de la sine în decurs de o oră sau două. Dacă copilul să zicem că mănâncă și se uită confortabil la televizor - dar insistă că încă îl doare capul, cel mai probabil a găsit o scuză bună de a evita temele pentru acasă.
Rețineți: copiii trebuie să rămână copii - au nevoie de timp liber, ajutor, susținere și dragoste necondiționată!
Durerea de cap Ameliorarea durerii Stil de viață Întrebări frecvente