Teama copiilor de animale: cum o abordam
Unii copii au frică de animale, fie că e vorba despre câini, pisici, păianjeni sau șopârle.
Copilul tau intră in panică si incepe să plangă atunci cand se apropie un câine de el? Poate ca se teme de câini si tu trebuie să stii cum să il ajuti sa depăseasca această frică. Iată cateva sfaturi.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Experienta neplacuta cu animale
Frica brusca de caini
Sfaturi vizavi de teama de animale
Frica copilului - o stare normala a copilariei
Cand eram copil, teama de caini m-a facut sa imi fie frica sa ma joc afara in multe zile. Pentru ca erau cativa caini in jurl blocului, dealtfel foarte blanzi. Dar, probabil si cainii intelegeau ca am aceasta fobie si parca ma urmareau ... - spune o mamica pe forumul Desprecopii.
Frica vine din experienta neplacuta cu animale
Adesea, copiii intre 2 si 4 ani se tem de anumite animale, de exemplu: caini sau pisici. Frica de animale incepe deseori cu o experienta neplacuta cu animalele. Este posibil ca micutul sa fie foarte surprins de faptul ca un caine a latrat brusc, sau pentru ca a fost intepat de o viespe. Prin urmare, copilul poate fi destul de panicat atunci cand vede animale. De asemenea, este posibil ca unul dintre parinti sa se teama el insusi de un anumit animal. De exemplu, daca dvs. va este frica de paianjeni, copilul dvs. poate prelua acest comportament.
Frica brusca de caini
Copilul se poate teme de cainele care l-a latrat, insa poate de asemenea dezvolta o teama de de toti cainii. S-ar putea chiar sa devina ingrijorat atunci cand vede o imagine a unui caine.
Cum ne ajutam copilul
• Luati intotdeauna frica copilului in serios.
• Copiii care se tem de anumite animale, de multe ori nu inteleg de ce aceste animale se comporta astfel. Prin urmare, explicati copilului comportamentul animalului.
• Lasati copilul sa intre in contact cu animalul de care se teme, de la distanta. Nu exagerati si intrebati calm de ce anume ii este frica.
• Folositi imaginatia copilului. De exemplu, o imbratisare sau un cantecel poate ajuta copilul cand este speriat.
• In cele mai multe cazuri, teama se risipeste de la sine. • Insa atunci cand anxietatea nu dispare, puteti discuta cu un specialist.
Ad-Extra3:
Frica copilului - o stare normala a copilariei
Anumiti copii sunt mai sensibili, mai nervosi, mai emotivi, mai fricosi, altii sunt mai mai ne-infricati. La copiii foarte sensibili, frica se grefeaza cu mai multa intensitate, este stimulata sau intretinuta de atitudinile gresite ale parintilor. La altii "terenul" este net favorabil dezvoltarii unor tulburari obsesive, ale caror manifestari sunt dificil de inlaturat. Citeste in continuare despre cauzele fricii la copil, despre fobii si nelinisti si despre cum trebuie un parinte sa trateze frica la copil.
Copilul de 5 ani: Dezvoltarea fizica si personalitatea
Dupa implinirea celui de al cincilea anisor, copilul iese treptat din perioada de criza si isi gaseste lent un nou echilibru. Va face progrese remarcabile pe toate planurile, fizice si psihice si de asemeni se va familiariza cu mediul in care traieste. Este la varsta cand este constient ca isi iubeste parintii, educatoarea, rudele, animalutele de casa.
Este usor de abordat, este tandru si tot mai putin nerabdator si este deja o companie foarte agreabila. La Desprecopii, crestem alaturi de copiii nostriciteste in continuare aici >
Mai multe despre psihologia copilului aici >
Despre emotiile copilului, va recomandam sa cititi
Invata-ti copilul sa isi exprime sentimentele
Cand baietii plang - sfatul psihologului
Inteligenta emotionala si sociala la copii – cum le dezvoltam?
10 complimente de care are nevoie copilul tau
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2019
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII