De ce e bine sa ii lasam pe copii sa isi manance mucisorii! Si sa ne oripilam mai putin.
Aproape toti copilasii sunt curiosi de "productia nasucului" si baga in gurita mucisorii. Asta, spre oripilarea noastra, a parintilor. Dar, oamenii de stiinta au emis ipoteza ca mancarea propriului mucus din nas este o metoda eficienta de intarire a sistemului imunitar.
De fapt, toata lumea - adulti si copii deopotriva - face ocazional cate o "inspectie" a nasului. De fapt, diametrul narilor noastre a evoluat, probabil, pentru a se potrivi dimensiunii degetelor noastre.
in acest articol vetic citi mai multe despre:
Mucisorii = o metoda de intarire a sistemului imunitar?
Degetele murdare ale copilasilor sunt o mare problema!
7 moduri de a creste imunitatea copilului
Toata lumea isi baga degetele in nas ...
Toata lumea - adulti si copii deopotriva - face ocazional cate o "inspectie" a nasului. De fapt, diametrul narilor noastre a evoluat, probabil, pentru a se potrivi dimensiunii degetelor noastre. Stiati asta?
Dar sa continuam. Copiii isi mananca adesea mucisorii pentru ca sunt curiosi ...iar in viziunea lor, asta este o metoda convenabila de curatare a nasului. Desigur ca noi parintii ne oripilam sa vedem asa ceva. Desigur, nu exista avantaje medicale sau nutritionale din asa ceva dar, ne anunta revista de stiinte Focus Magazine, mucisorii ingerati sunt inofensivi si chiar ar putea ajuta la stimularea imunitatii copilului.
Mucisorii = o metoda de intarire a sistemului imunitar?
Diversi oameni de stiinta au emis ipoteza ca mancarea propriului mucus din nas este o metoda eficienta de intarire a sistemului imunitar. Secretiile nazale prind germeni si alte toxine care sunt in aer, asemenea unui filtru, astfel incat acestea sa nu intre in plamanii nostri. In schimb, noi inghitim cea mai mare parte a mucusului din nas, chiar daca nu il luam practic cu degetele si il mancam.
Ingerati, acesti germeni pot actiona ca un vaccin, invatand sistemul nostru imunitar ce agenti patogeni sunt in mediul nostru. Sistemul nostru imunitar poate fi apoi pregatit pentru a lupta cu germenii specifici intalniti in mod regulat. Prea multa curatenie poate fi, de asemenea, asociata cu alergii.
Un profesor canadian de biochimie efectueaza in prezent un studiu pentru a testa aceasta ipoteza ... dar aparent are probleme in a gasi voluntari :)
Chiar daca ingerarea mucisorilor nu are efecte negative, degetele murdare ale copilasilor sunt o mare problema!
Degetele acoperite cu germeni din nas imprastie boli infectioase, in special virusi precum gripa si raceala comuna. Si copiii trebuie sa invete ca scobitul in nas nu este un comportament acceptabil din punct de vedere social.
Ad-Extra3:
7 moduri de a creste imunitatea copilului
Din pacate, in unele privinte, imbolnavirea atunci cand esti copil ... face parte din copilarie. Cu totii intram in aceasta lume cu un sistem imunitar neexperimentat. Incet, copiii isi primesc imunitatea prin lupta cu o serie de germeni, virusi si alte organisme - motiv pentru care multi pediatri considera ca sase pana la opt raceli sau infectii ale urechii pe an, sunt obisnuite. Dar exista obiceiuri sanatoase pe care le puteti adopta, care vor da un impuls sistemului imunitar al copilului, ajutandu-l sa treaca mai usor peste aceste episoade.
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Vaccinarea copilul este un pas important in protejarea copilului impotriva unor boli grave. Ca parinte, s-ar putea sa aveti o strangere de inima la gandul ca copilului dvs. urmeaza sa-i fie administrata o injectie. Cu toate acestea, vaccinarea este un pas important in protejarea copilului dumneavoastra impotriva unei serii de boli grave si potential letale.
Inainte ca un vaccin sa fie aprobat si administrat copiilor, este testat extensiv. Oameni de stiinta si profesionisti din domeniul medical il evalueaza cu atentie, punand la dispozitia publicului toate informatiile disponibile cu privire la vaccin, la siguranta si eficacitatea acestuia. De indata ce noi informatii devin disponibile, recomandarile specifice vaccinului sunt actualizate.
Comunitatea parintilor informati: forum medical
autor: editor Desprecopii - Toate drepturiel rezervate Desprecopii.com (c) 2019
referinte:https://www.sciencefocus.com/the-human-body/why-do-young-children-pick-their-noses-and-eat-it/
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII