De ce este alimentatia copilului nostru atat de nesanatoasa?
In ultimii 20-30 de ani, mancarea proaspata preparata in casa a fost inlocuita tot mai mult cu produsele comerciale semi-preparate. Adevarul este ca, aceste companii nu cauta sa creeze copii sanatosi, ci un profit cat mai mare.
Marea majoritate a acestor produse: salamuri, branzeturi topite, hamuri, etc sunt fabricate din ingrediente de o calitate foarte saraca, slabe in nutrienti, bogate in grasimi saturate, sare si zahar, pline de coloranti, agenti aromatici si conservanti. Deci ce e de facut? Cun sa ne aparam copilul de invazia mancarilor nesanatoasa? Iata sfatul de la Desprecopii !
- vei citi:
De ce este alimentatia copilului nostru atat de nesanatoasa?
Ce probleme exista?
Parinti, nu va lasati pacaliti!
Convenabilitatea preturilor
Semi-preparatele
De ce este alimentatia copilului nostru atat de nesanatoasa?
In ultimii 20-30 de ani, mancarea proaspata preparata in casa a fost inlocuita tot mai mult cu produsele comerciale semi-preparate. Adevarul este ca, aceste companii nu cauta sa creeze copii sanatosi, ci un profit cat mai mare. Marea majoritate a acestor produse sunt fabricate din ingrediente de o calitate foarte saraca, slabe in nutrienti, bogate in grasimi saturate, sare si zahar, pline de coloranti, agenti aromatici si conservanti.
Un studiu recent ne dezvaluie faptul ca peste 400 produse asa numite child-friendly au fost gasite cu un nivel mare de grasimi, sare si zahar. De asemenea contin si multi conservanti care pot cauza lipsa de concentrare, agitatie, hiperactivitate, lipsa somnului si udarea patului.
Peste o treime din aceste produse contin coloranti, fiind inclusi colorantii Azo - strans legati de hiperactivitate, astm, iritatii, si peste 75% agenti aromatici (monosodium glutamate, guanosine si sodium 5 -ribonucleotide ce cauzeaza iritatiile, lipsa concentrarii si hiperactivitatea).
Cititi neaparat: E-urile din mancarea copiilor nostri
Ce probleme exista?
Parintii doresc doar binele copilului si in special, isi doresc sa creasca cat mai sanatos posibil, iar ca acest lucru sa se intample este nevoie de o dieta hranitoare si balansata.
Din nefericire:
92% din copii consuma mult mai multa grasime saturata decat doza maxima recomandata pentru adulti
83% din copii consuma mult mai mult zahar rafinat decat doza maxima recomandata pentru adulti
un copil consuma mai putin de jumatate cantitatea recomandata de fructe si legume pe zi
peste 50% din copii consuma de doua ori mai multa sare
un copil consuma peste 80 de conservanti pe zi
Ad-Extra3:
Parinti, Nu va lasati pacaliti!
Adevarata calitate nutritionala a produselor este adesea ascunsa in spatele etichetelor frumos colorate. Milioane de euro sunt risipiti pe reclame la posturi de televiziune, strategic plasate intre emisiunile preferate ale parintilor si copiilor, cu intentia de a ne convinge ca aceste produse sunt sanatoase, gustoase si foarte dorite. Cititi: Supa la plic potoleste foamea si gaureste stomacul
Convenabilitatea preturilor
In ultimii 10 ani, obezitatea la copii a crescut cu 300%! Riscul de cancer creste in fiecare an tot mai mult, bolile de inima sunt cei mai mari ucigasi, iar diabetul de tip 2-traditional gasit doar la adulti-se afla acum si in randul copiilor sub varsta de 12 ani.
Semi-preparatele
Din cauza ca parintii sunt tot mai ocupati iar produsele semi-preparate nu contenesc sa mai apara pe rafturile supermarketurilor, copiii nu mai au sansa de a manca o cina proapata, iar cei care rareori au ocazia de a consuma alimente proaspete, din cauza ca papilele gustative sunt obisnuite cu multa sare, grasime si zahar, o vor respinge in mod invariabil. Asta nu inseamna ca micul copil nu poate fi convins sa consume aceste alimente, singurul dezavantaj fiind acela ca s-ar putea sa dureze un timp.
Stiati?
Tinerii de astazi consuma de 25 de ori mai multe dulciuri si de 30 de ori mai multe bauturi acidulate, fata de acum 50 de ani.
Tot despre alimentatia sanatoasa a copilului, mai cititi:
- 10 alimente care stimuleaza creierul copilului
- Necesarul de fluoruri ale copilului
- Cum stimulam copiii sa manance legume
- 10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului
- Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu?
- Cum ajutam copiii sa manince sanatos?
- E-urile din mancarea copiilor nostri
- E-uri "bune", E-uri rele
autor: Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toae drepturile rezervate (c) 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII