Plimbarile pot reduce incidenta diabetului in sarcina - asa ca la plimbare dragi gravidute!

Plimbarile pot reduce incidenta diabetului in sarcina - asa ca la plimbare dragi gravidute!

Plimbarile pot reduce incidenta diabetului in sarcina - asa ca la plimbare dragi gravidute!

Niste kilograme in plus sunt un risc crescut pentru diabet gestational. Femeile supraponderale sunt expuse, pe perioada sarcinii, la un risc crescut de a se imbolnavi de diabet. Ele pot insa sa reduca acest risc prin efectuarea de activitati fizice de intensitate si efort moderate, cum ar fi plimbarile.

Vestea buna este ca plimbarile in aer liber pot reduce riscul diabetului gestational la jumatate  - asa ca, la plimbare dragi gravidute!

- veti citi:
Femeile supraponderale sunt expuse diabetului de sarcina

Diabetul de sarcina
Miscarea reduce riscul diabetului gestational la jumatate
11 sfaturi pentru a tine sub control kilogramele in plus in timpul sarcinii
Ce inseamna diabetul de sarcina? Poate afecta bebelusul? - citeste sfatul medicului
Despre diabetul de sarcina (gestional)

Femeile supraponderale sunt expuse diabetului de sarcina

Femeile supraponderale sunt expuse, pe perioada sarcinii, la un risc crescut de a se imbolnavi de diabet. Ele pot insa sa reduca acest risc prin efectuarea de activitati fizice de intensitate si efort moderate, cum ar fi plimbarile, indicate, de altfel, de toti medicii. Fie ca iesiti la cumparaturi, fie ca va plimbati in parc, plimbarile de maximum o ora pe zi s-au dovedit a fi eficiente in combaterea aparitiei diabetului. Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat la University of Rochester si State University of New York (NY, USA).

Diabetul de sarcina

Diabetul de sarcina (Diabet gestational) este un tip de diabet care apare numai in timpul sarcinii. Orice complicatie a sarcinii este ingrijoratoare, insa avem o veste buna: puteti infrunta diabetul gestational mancand alimente sanatoase, facand miscare in mod regulat si, daca este necesar, luand medicamentele recomandate de medic. Grija pe care o aveti de dumneavoastra va poate asigura o sarcina sanatoasa si un inceput sanatos in viata bebelusului – iar nivelul glicemiei revine de obicei la normal la scurt timp dupa nastere. Iata ce trebuie sa stii daca esti insarcinata si ai diabet gestational.

Miscarea reduce riscul diabetului gestational la jumatate

Studiul arata ca una din zece femei obeze, cu un indice de masa corporala (BMI)  peste 33 si care nu fac efort fizic deloc dezvolta diabet zaharat gestational, com-parativ cu doua din zece femei dintre cele care fac activitate fizica o data sau de mai multe ori pe saptamana. Citeste  Care este BMI-ul ideal pentru femei?

Autorii au tinut sub observatie, aproape 13.000 de femei din New York, care au nascut un copil intre 1 octombrie 1995 - 31 iulie 1996. Activitatea fizica a fost asociata cu o reducere a ratei diabetului gestational numai la femeile obeze cu indice de masa corporala (BMI) mai mare de 33, care au un risc crescut pentru aceasta afectiune.

Aproximativ 4,5% din femeile cu IMC de 29-33 si aproape 1,5% din cele cu IMC normal au dezvoltat diabet pe perioada de sarcina, indiferent de efectuarea, sau nu, a unor exercitii fizice sau plimbari. "Am fost uimiti de prevalenta crescuta a obezitatii si de frecventa scazuta a activitatii fizice la aceste femei", spune conducatorul studiului, dr. Tim Dye. O treime din femei au fost semnificativ supraponderale inainte de graviditate, iar 10% au un IMC mult crescut. Dintre toate femeile studiate, 58% nu efectuau nici un fel de activitate fizica.

Ad-Extra3:

11 sfaturi pentru a tine sub control kilogramele in plus in timpul sarcinii

Greutatea creste in timpul sarcinii ... Pentru a avea o evolutie armonioasa a sarcinii si o nastere mai usoara este ideal ca numarul kilogramelor castigate in timpul sarcinii sa nu fie foarte mare. Prejudecata ca femeile insarcinate trebuie sa manance cat pentru doi nu mai este de mult timp decat un mit in care nimeni nu mai crede.

Medicii avertizeaza, de altfel, ca luarea in greutate excesiva dauneaza atat sanatatii mamei, cat si sanatatii bebelusului. Kilogramele in plus pot fi raspunzatoare de problemele cardiace ale viitoarei mame, precum si de diabetul gestational. Desigur, nici limitarea excesiva a greutatii nu este de dorit, intrucat poate provoca probleme legate de cresterea fatului si poate fi una dintre cauzele principale ale nasterii premature. Iata 11 sfaturi pentru a tine sub control kilogramele in plus in timpul sarcinii...

Ce este necesar sa stiti

Majoritatea alimentelor consumate se transforma in glucoza sau zahar, pe care corpul nostru le foloseste pentru a-si crea energie. Pancreasul, un organ dispus in apropierea stomacului, secreta un hormon numit insulina care ajuta glucoza sa patrunda in celulele corpului nostru. In cazul bolii diabetice, corpul fie nu secreta suficienta insulina, fie nu poate folosi insulina pe care o produce. Acest lucru determina cresterea nivelului de zahar in sange. Diabetul poate cauza complicatii serioase, inclusiv boli de inima, orbire, colapsul rinichilor si amputarea extremitatilor.

Centrul de Prevenire si Control al Imbolnavirilor, din Georgia, SUA, a prezentat in numeroase randuri factorii de risc pentru diabet, dintre care enumeram factorii autoimuni, genetici si de mediu, varsta avansata, obezitatea, cazurile anterioare de diabet in familie, diabetul in sarcina, intoleranta la glucoza, inactivitatea fizica si rasa umana, care sunt implicati in mod determinant in aparitia diabetului.

Diabetul in sarcina se dezvolta in 2-5% din cazurile de sarcina, dar dispare, de obicei, o data cu nasterea. Obezitatea este asociata cu o predispozitie pentru diabetul de tipul 2. De asemenea, femeile cu diabet in sarcina au o predispozitie sporita pentru diabetul de tipul 2 o data cu trecerea timpului. Unele studii releva ca aproape 40% din femeile cu diabet in sarcina s-au imbolnavit, in timp, de diabet de tipul 2.

Esti insarcinata si vrei sa faci sport? Citeste Sportul in timpul sarcinii: ce e bine si ce nu

Ce inseamna diabetul de sarcina? Poate afecta bebelusul? - citeste sfatul medicului

Orice femeie poate face diabet de sacina, insa unele sunt expuse unui risc mai mare decat altele. Si totusi, ce inseamna diabetul de sarcina? Poate afecta bebelusul? Ce teste sunt necesare si cum gestionam corect situatia?

Ne raspunde la aceste intrebari, doamna Dr. Maria De Rubeis, medic specialist obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

Despre diabetul de sarcina (gestional)  mai cititi

 7 complicatii ale sarcinii de care trebuie sa stii
Probleme cu diabetul in timpul sarcinii
Exista o legatura intre diabetul gestational si autism?

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. ale1212xa
    ale1212xatrimis la 17/9/2010

    Speram sa avem vesti bune la sfarsitul anului. Doamne ajuta!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII