7 sfaturi pentru a menține sănătoasă pielea bebelușului

7 sfaturi pentru a mentine sanatoasa pielea bebelusului

7 sfaturi pentru a menține sănătoasă pielea bebelușului

Bebelusii se nasc cu o piele foarte delicata si fragila. Proaspetii parinti sunt adesea ingrijorati de pielea bebelusului, ceea ce nu este surprinzator. Pielea micutului este foarte sensibila si poate dezvolta eruptii cutanate si alergii daca nu este ingrijita corespunzator.

• In continuare am pregatit 7 sfaturi utile pentru a mentine sanatoasa pielea bebelusului

Nou-nascutii au pielea foarte sensibila si necesita o ingrijire dar si o protectie suplimentara.

Bebelusii se nasc cu o piele foarte delicata si fragila. Proaspetii parinti sunt adesea ingrijorati de pielea bebelusului, ceea ce nu este surprinzator. Pielea micutului este foarte sensibila si poate dezvolta eruptii cutanate si alergii daca nu este ingrijita corespunzator.

Proaspetii parinti ar trebui sa fie foarte atenti la nevoile pielii bebelusului si trebuie sa utilizeze produse care sunt naturale si fara aditivi chimici care pot cauza multe daune. De ce? Ei bine, iata raspunsul:

· Pielea unui bebelus este foarte subtire si fragila
· Pielea nou-nascutului are nevoie de timp pentru a se adapta la noul mediu din jurul lui
· Pielea bebelusului se confrunta cu o multime de provocari, cum ar fi eruptiile cutanate, sapunurile, sampoanele chimice etc.
· Bebelusii sunt predispusi la alergii cutanate in primele cateva luni de viata

Ingrijirea pielii bebelusului

Stiti ca o fiinta umana are cea mai buna piele atunci cand este bebelus? Ingrijirea adecvata a pielii poate asigura si mentine o piele excelenta pe tot parcursul vietii. In continuare veti afla cum sa aveti grija de pielea bebelusului:

1. Baita bebelusului

Parintii prefera sa faca baie bebelusului in fiecare zi. Este mai bine sa utilizati sampon si sapunuri care nu provoaca o reactie alergica la copil. Spalati pielea bebelusului cu apa calduta si un sapun delicat. Camera pe care o folositi pentru a va usca copilul trebuie sa fie calduroasa, iar toate aparatele de aer conditionat si ventilatoarele ar trebui sa fie oprite.

Nu incercati niciun produs nou pe pielea bebelusului. Nu utilizati sapunuri antibacteriene, deoarece ele pot fi prea dure pentru pielea sensibila a bebelusului. Cel mai bine este sa stergeti bebelusul folosind bumbac natural si prosoape fine pentru a va asigura ca indepartati usor umezeala.

2. Pudra

Trebuie sa fiti si mai atenti in alegerea unei pudre de talc pentru bebelus. Alegeti produse care sunt concepute special pentru copii si evitati utilizarea pulberelor care au parfumuri si alte substante chimice, deoarece acestea pot irita pielea sensibila a bebelusului.

Ca regula, este mai bine sa evitati pudrarea in zona scutecului, deoarece aceasta poate duce la complicatii sau infectii viitoare.

3. Scutece

Scutecele sunt utile pentru mentinerea copilului curat. Cu toate acestea, anumite scutece pot, de asemenea, irita pielea bebelusului si pot provoca eruptii cutanate sau infectii. Cel mai bine este sa nu il lasati sa stea prea mult timp ud.

Daca observati ca pielea este iritata in zona scutecului, alegeti o alta marca.

In timp ce majoritatea nou-nascutilor sunt predispusi la eruptii, trebuie sa luati anumite masuri preventive. Iata cateva recomandari pe care trebuie sa le urmati pentru ingrijirea pielii nou-nascutilor.

4. Probleme legate de scutec:

Problemele provocate de scutec apar adesea din cauza iritatiei pielii cauzata de scutecul umed sau folosirii unui sapun sau servetele umede noi.

· Schimbati scutecul de indata ce este umed, iar dupa ce ati folosit servetul umed, mentineti zona curata cu putina pudra de talc.

· Cele mai multe eruptii de piele nu reprezinta o problema serioasa, dar putine dintre ele pot fi un semn de infectie si necesita o ingrijire speciala. Daca observati ca eruptiile sunt prea grave, vizitati pediatrul pentru un tratament mai bun imediat.

5. Probleme ale pielii

In general, o multime de copii au semne din nastere (zone de piele care au o usoara decolorare) si aceasta conditie nu este ereditara. Parintii nu trebuie sa-si faca griji cu privire la semnele din nastere, deoarece nu provoaca nici un rau copilului si nu au nevoie de tratament.

· Eczema este o eruptie cutanata rosie care poate sau nu sa apara ca raspuns la o cauza. De obicei apare pe fata, cotate, brate sau in spatele genunchiului, ori pe piept. Folositi sapunuri usoare si aplicati cantitati mici de crema hidratanta.

· Unii copii au tendinta de a dezvolta acnee - dar atentie: nu este acneea pe care adolescentii o dezvolta. Daca problema persista, vizitati pediatrul.

6. Pielea uscata a bebelusului 

Daca bebelusul are pielea uscata, utilizati un hidratant natural pentru a mentine pielea hidratata, moale si supla.

· Evitati sa va imbaiati copilul prea des, deoarece prea multa apa poate usca pielea

· In prima luna a bebelusului, este suficient sa ii faceti baita de 2-3 ori pe saptamana

· Fiti atenti daca copilul este alergic la orice produse cum ar fi geluri de baie, sampoane si lotiuni 

7. Sfaturi generale pentru ingrijirea pielii bebelusului

Pielea nou-nascutului este foarte delicata, la fel si sistemul imunitar.

· Bebelusii nu trebuie expusi la lumina directa a soarelui pana la varsta de 6 luni. Pielea delicata a bebelusului poate fi protejata cu hainute ce ii acopera bratele, piciorusele, etc.

· Asigurati-va ca hainele nou-nascutului sunt curate; este de preferat sa spalati toate hainele inainte ca bebelusul sa le poarte

· Detergentii chimici, pudrele de talc si anumite produse pentru bebelusi pot cauza iritatii ale pielii, eruptii cutanate, uscaciune etc. Folositi produse ecologice cat mai des posibil pentru a proteja pielea de infectiile daunatoare sau de reactiile alergice
bebelusului va va face sa intelegeti ca pielea fina si delicata a bebelusului dvs. nu are nevoie decat de cea mai buna grija.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII