De ce sunt bebelușii mai agitați seara? Tehnici de calmare pentru serile agitate

De ce sunt bebelusii mai agitati seara? Tehnici de calmare pentru serile agitate

De ce sunt bebelușii mai agitați seara? Tehnici de calmare pentru serile agitate

De ce devine bebelușul atât de agitat seara? 🌙😴 - se întreabă atât de multe mămici...

O explicație frecvent auzită despre agitația de seară a bebelușului, este faptul că volumul laptelui mamei tinde să fie mai mic spre seara din cauza ciclului natural al hormonilor pe parcursul zilei.

Chiar dacă volumul laptelui este mai mic seara, conținutul de grăsime este de obicei mai mare seara (mai ales dacă bebelușului i se permite să controleze acest lucru prin alăptare), astfel încât cantitatea de calorii pe care copilul o primește nu trebuie să fie semnificativ diferită. Fluxul de lapte poate fi mai lent seara, ceea ce poate fi frustrant pentru unii bebeluși - iată de ce este bebe mai smiorcăit seara și niște sfaturi prețioase de calmare. 🍼🤱

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cand se sfarseste agitatia de seara a bebelusului?
Este alaptarea la cerere o solutie salvatoare?
Tehnici de calmare pentru serile agitate
Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stii pentru un bebe fericit

Seara bebelusul devine mai agitat ...

De ce devine bebelusul atat de agitat seara?  - se intreaba atat de multe mamici pe forumul nou nascutilor ...

O explicatie frecvent auzita despre agitatia de seara a bebelusului, este faptul ca volumul laptelui mamicii tinde sa fie mai mic spre seara din cauza ciclului natural al hormonilor pe parcursul zilei. Si de aici, bebe devine mai agitat. Cu toate acestea, Dr. Peter Hartmann, cercetator australian specializat in alaptare, a spus ca la femeile pe care le-a studiat, volumul laptelui nu este scazut in acest moment al zilei. Chiar daca volumul laptelui este mai mic seara, continutul de grasime este de obicei mai mare seara (mai ales daca bebelusului i se permite sa controleze acest lucru prin alaptare), astfel incat cantitatea de calorii pe care copilul o primeste nu trebuie sa fie semnificativ diferita. Insa fluxul de lapte poate fi mai lent seara, ceea ce poate fi frustrant pentru unii bebelusi.

Cand se sfarseste agitatia de seara a bebelusului?

Doctorii atribuie adesea nervozitate de seara cu sistemul nervos imatur al bebelusului (iar agitatia va lua sfarsit o data ce bebelusul impluneste varsta de 3-4 luni). Cu toate acestea, dr. Katherine Dettwyler (care face cercetari privind alaptarea in societatile traditionale) afirma ca bebelusii din tari sarace, cu societati traditionale nu au colici si nici nu sunt agitati pe timp de seara. Acesti copii sunt purtati toata ziua in brate si, de obicei, sug de cateva ori pe ora.

Este alaptarea la cerere o solutie salvatoare?

Deci, probabil, nici una dintre aceste explicatii nu este un raspuns complet la agitatia de seara a bebelusului. Pentru multi copii, agitatia pare sa fie caracterizata de necesitatea de a avea cantitati mici de lapte la intervale frecvente, combinata cu multe imbratisari, alaptare si miscare. Bebelusii carora li se ofera lapte sau formula la cerere, se comporta adesea exact in acelasi mod seara. Bebelusul suge o cantitate mica, apoi un pic mai mult, si asa mai departe. Poate ca bebelusii isi "amintesc" de faptul ca mama in timpul sarcinii era foarte activa si isi doresc sa fie tinuti, leganati si alaptati din nou, in mod constant. Citeste pe larg Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stii pentru un bebe fericit

sistem ergonomic

 

Un sistem ergonomic va poate ajuta bebelusul mai mult decat credeti

 

Ad-Extra3:

Tehnici de calmare pentru serile agitate

· Purtati copilul intr-un sistem ergonomic. Astfel veti avea 2 maini libere pentru a face alte treburi, in timp ce va tineti, calmati si alaptati copilul, in brate.

· O mica schimbare. Tata trebuie sa petreaca timpul sau cu bebelusu; in timp ce mama face un dus sau pur si simplu se odihneste.

· Aerul curat face minuni. Relaxati-va (impreuna cu bebelusul) si plimbati-va putin in aer liber - preferabil chiar inainte de ora de culcare a micutului.

· Sunete linistitoare. Cantati, zumzarati, vorbiti, ascultati muzica sau folositi "zgomot alb". Incercati diferite tipuri de sunete, diferite stiluri de muzica si cantareti cu diferite tipuri de voci.

· Miscari ritmice. Dansati, leganati-l, plimbati-va sau chiar mergeti la o plimbare cu masina - il va ajuta sa se linisteasca.

· Bucurati-va de atingeri. In timp ce ii faceti baita si chiar dupa, masati bebelusul usor.

· Reduceti stimulii. Diminuati lumina, reduceti zgomotul si tineti-l in brate.

· Pozitii diferite de alaptare. Incercati diferite pozitii de alaptare si observati care ii place mai mult.

· Alaptarea in miscare. Alaptati bebelusul in timp ce va plimbati si il purtati intr-un sistem ergonomic.

· Combinati miscarea ritmica cu sunete linistitoare.

Cand bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma

Bebelusul tau este agitat, nervos si pare ca nimic nu il multumeste. Ai da orice sa afli secretul care iti va calma copilul. Iata cateva scenarii care il pot irita si agita pe bebe, dar si solutiile pentru a-l calma.

Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stii pentru un bebe fericit

Ce inseamna alaptarea la cerere? - intreaba unele gravidute pe forumul desprecopii? Ei bine, iata informatii utile despre alaptarea la cerere a bebelusului - o metoda moderna de alimentatie a bebelusului - care, se spune, il poate face be bebe satisfacut si fericit :) Alaptarea la cerere inseamna sa oferi bebelusului sa pape atunci cand cere. Stomacelul unui bebelus este foarte mic, laptele matern se digera foarte repede asa ca bebelusul are nevoie sa pape des ca sa creasca mare si frumos. Iata ce trebuie sa stii despre alaptarea la cerere si de ce este mai buna decat alaptarea la program. Fii cu ochii pe bebelusul tau si nu pe ceas :)

Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla

Cand bebelusul plange, pare sa aiba o intreaba gama de sunete, chiote, vocale si vocalize la indemana.

De fapt, fiecare fel de plans ne poate spune ceva, daca stim sa interpretam acest gen de comunicare. Afla si tu daca stii sa interpretezi corect plansul bebelusului tau facand acest test minunat, cu 10 intrebari. La final vei afla cat de bine stii sa interpretezi ce vrea si simte bebele tau :) 

SUCCES si apasa pe butonul rosu ce urmeaza 

Despre plansul bebelusului mai cititi:

De ce plange bebelusul: motive si sfaturi
Plansul bebelusului si modul sau de comunicare 

 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Referinte: The Journal of Psychology

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII