Tratamentul si prevenirea anemiei feriprive

Tratamentul si prevenirea anemiei feriprive

Tratamentul si prevenirea anemiei feriprive

Pe scurt

  • Cea mai frecventa cauza a anemiei la nivel mondial este deficitul de fier.

     

    Fierul este necesar pentru a forma hemoglobina. De obicei, fierul este depozitat in organism in hemoglobina. Aproximativ o treime din fier se depoziteaza, de asemenea, ca feritina si hemosiderina in maduva osoasa, splina si ficat.

Ce cauzeaza anemia cu deficit de fier?

Anemia feripriva poate fi cauzata de:

Diete cu aport scazut de fier. Fierul este obtinut din alimentele din dieta noastra, dar numai 1 mg de fier este absorbit pentru fiecare 10 pana la 20 mg de fier ingerat. Un copil care nu poate avea o dieta echilibrata cu fier poate suferi un anumit grad de anemie cu deficit de fier. Aceasta se poate intampla la sugari in jurul varstei de un an. Acest lucru se datoreaza, in principal, consumului mai mare decat cel normal de lapte de vaca si unei dieta ineficiente pe baza de fier.

Modificarea corpului. O necesitate crescuta a fierului si o crestere a productiei de celule rosii din sange este necesara atunci cand corpul trece prin schimbari, cum ar fi cresterea si dezvoltarea adolescentilor.

Anomalii ale tractului gastro-intestinal. Malabsorbtia fierului este frecventa dupa unele forme de interventii chirurgicale gastro-intestinale. Cea mai mare parte a fierului preluat prin dieta este absorbit in intestinul subtire superior. Orice anomalii ale tractului gastrointestinal (GI) ar putea modifica absorbtia fierului si ar putea duce la anemie cu deficit de fier.

Pierderi de sange. Pierderea de sange poate determina o scadere a fierului si poate duce la anemie cu deficit de fier. Sursele de pierdere a sangelui pot include sangerari gastrointestinale, sangerari menstruale sau leziuni.

ferrodep

Tratamentul anemiei feriprive

Chiar daca anemia feripriva apare adesea ca urmare a unei diete sarace in fier, o dieta echilibrata sustinuta si prin suplimente, poate imbunatati singure nivelul de fier din sange. FERRODEP® sirop contine o combinatie de fier in forma de pirofosfat micronizat si dispersabil, cupru, pidolat de zinc si un complex de vitamine si minerale, cu actiune eficienta in preventia si corectarea anemiei feriprive.

Este necesara suplimentarea cu fier dupa primele 6 luni de viata, perioada cu cel mai alert ritm de crestere, cand rezervele de fier se epuizeaza rapid.

FERRODEP® sirop este de prima intentie in preventia si corectarea anemiei feriprive: contribuie la acoperirea carentelor de fier, asigura o biodisponibilitate crescuta (98-100%), o stabilitate crescuta in sucul gastric si o absorbtie lenta, contribuie la suplimentarea cu vitamine si minerale a organismului, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, la formarea hematiilor si hemoglobinei, si mentine functia imunitara normala.

Tratamentul anemiei feriprive mai poate include:

O dieta bogata in fier. Consumul unei diete cu alimente bogate in fier poate ajuta la tratarea anemiei cu deficit de fier. Sursele bune de fier includ urmatoarele:

Carne, cum ar fi carne de vita, carne de porc, miel, ficat si alte organe
Pasari de curte, cum ar fi pui, rata, curcan si ficat
Pesti, cum ar fi crustacee, inclusiv scoici, midii, stridii, sardine si hamsii
Legumele verzi, cum ar fi broccoli, kale, fasolea verde, mazarea verde; fasole si mazare uscata si mazare, spanac
Paine si rulouri integrale, orez si cereale fortificate
Suplimente de fier. Suplimentele de fier se pot lua pentru a creste concentratiile de fier din sange. Acestea ar trebui sa fie luate pe stomacul gol sau cu suc de portocale pentru a creste absorbtia. Ele sunt mult mai eficiente decat interventiile dietetice. In cazurile de malabsorbtie sau intoleranta, poate fi necesara perfuzia.

Cum poate fi prevenita deficienta de fier la copii?

Daca va alimentati bebelusul cu formula fortificata, el / ea obtine probabil cantitatea recomandata de fier. Daca alaptati copilul, urmati aceste recomandari suplimentare:

Sugari: incepeti sa oferiti copilului un supliment de fier la varsta de 4 luni - la recomandarea medicului. Continuati sa oferiti copilului suplimentul pana cand dieta lui este formate din 2 mai multe portii pe zi de alimente bogate in fier, cum ar fi cerealele fortificate sau carne.
Prematuri: incepeti sa oferiti copilului un supliment de fier la varsta de 2 saptamani - la recomandarea medicului. Continuati sa oferiti copilului suplimentele pana la varsta de 1 an.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII