De la ce vârstă dăm bebelușului sirop de tuse?

De la ce varsta dam bebelusului sirop de tuse?

De la ce vârstă dăm bebelușului sirop de tuse?

Pe scurt

  • Cand tusiti sau ati prins o raceala, puteti cumpara cu usurinta de la farmacie produse pentru a va usura simptomele. Dar nu puteti face acelasi lucru si in cazul bebelusilor sau copiilor mici.

     

    Tusea si medicamentele pentru raceala, care nu cauzeaza probleme adultilor, pot provoca reactii adverse grave la copiii sub 2 ani.

Ce cauzeaza tusea la bebelusi si copii?

Deoarece tusea copiilor poate fi asociata cu o gama larga de situatii, este util sa luati in considerare cauzele posibile din diferite categorii. Cea mai frecventa cauza a tusei copilului este o raceala obisnuita (infectia tractului respirator superior). Alte cauze ale tusei includ alergii nazale, wheezing, refluz gastro-esofagian si obiecte straine (care pot include sufocarea).

Pot sa-i dau sirop de tuse bebelusului meu?

Raspuns: Nu este recomandat

Consensul este ca nu doriti sa oferiti copilului medicamente pentru tuse, deoarece nu il vor ajuta oricum, iar ingredientele pe care le contin pot provoca probleme suplimentare copilului.

Sfatul medicului>>

Oferim sugarilor medicamente pentru tuse?

In cazul in care bebelusul este in primul sau an de viata sau are sub 3 luni implinite, veti dori sa evitati sa ii dati medicamente pentru tuse si sa va mentineti la remedii naturale si fitoterapeutice care il vor ajuta sa depaseasca tusea pe cont propriu. Inainte de trei luni este cel mai bine sa apelati la sfatul medicului, pentru orice mica problema.

Tratamente alternative pentru tusea bebelusului

Pastrarea unui umidificator in camera bebelusului poate ajuta la slabirea congestiei pe care o intampina si este o modalitate buna de a-l ajuta sa treaca peste racelaa fara a-l expune la orice medicament care i-ar putea face rau. 

Exista o poveste veche care spune ca o ceapa fiarta intr-un castron de apa in camera bebelusului poate, de asemenea, sa usureze tusea.

tussodep

Supliment alimentar cu extracte din plante si indulcitori naturali

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejeaza natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de prima intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburarilor functionale si a patologiei sugarilor si copiilor.

TUSSODEP® sirop, combinatie de fitoextracte standardizate si nutraceutice, este eficient in afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare, calmand tusea iritativa si productiva, si se poate administra de la varsta de 6 luni.

TUSSODEP® sirop nu contine zahar, gluten si lactoza.

BENEFICII TUSSODEP® sirop:

 Are efect de bariera protejand mucoasa impotriva agentilor externi iritanti.
 Calmeaza tusea productiva, cu efect emolient, expectorant si fluidifiant al secretiilor bronsice.
 Contribuie la apararea organismului impotriva bacteriilor, virusurilor si radicalilor liberi.

Care sunt pericolele de a da bebelusului medicamente pentru tuse si raceala?

Aspirina nu trebuie administrata niciodata sugarilor si copiilor, din cauza asocierii sale cu sindromul Reye, o afectiune care poate determina umflarea creierului si a ficatului. In Statele Unite, FDA recomanda ca aspirina sa nu fie utilizata la persoanele cu varsta de 18 ani si mai mica. In Regatul Unit, se recomanda ca aspirina sa nu fie utilizata la persoanele cu varsta de 16 ani si mai mica.

Acetaminofenul poate fi toxic pentru ficat daca se administreaza prea mult o data sau intr-o perioada de cateva zile si se administreaza doar la recomandarea medicului. Mai mult decat atat, este important sa ne amintim ca o anumita cantitate de medicament necesara se bazeaza pe greutatea copilului, nu pe varsta lui!

Doar pentru ca un medicament este disponibil fara prescriptie medicala, nu inseamna ca este in siguranta in orice situatie. Multe medicamente depind de stimulente pentru a micsora membranele si a scadea secretiile nazale. Corpul percepe fenilefrina si pseudoefedrina ca adrenalina in organism. Antihistaminicele, cum ar fi clorfeniramina, bromfeniramina si difenhidramina, pot determina somnolenta (ele sunt ingredientul activ al multor pastile pentru somn), dar pot provoca agitatie si halucinatii.

Multe companii de medicamente vand produse care contin combinatii de medicamente. Este important sa cititi etichetele pentru a va asigura ca medicamentele fara prescriptie medicala contin numai ingredientele considerate sigure pentru sugari si copii mici.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Andreea
    Andreeatrimis la 16/5/2024

    Bebelusul meu are 3 luni si tuseste groaznic ce asi pute sai dau de duse

    Raspunde la acest comentariu
  2. Anda
    Andatrimis la 16/5/2024

    La un bebelus atat de mic este FOARTE important sa ii dati DOAR ce va recomanda medicul pediatru! Mergeti la medic si nu ii dati nimic fara a-i cere parerea acestuia! Numai bine!

    Raspunde la acest comentariu
  3. Andreea
    Andreeatrimis la 16/5/2024

    Asi putea sai dau sirop de patlagina cu muguri de brad

    Raspunde la acest comentariu
    • Anda
      Andatrimis la 16/5/2024

      NU ii dati nimic fara acordul medicului! Sunati si intrebati, dar indicat este sa il asculte, iar dupa consultatie sa ii dea un tratament daca este cazul. La 3 luni bebe este foarte mic si este periculos sa ii dati ceva fara a va consulta cu medicul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII