Bebelus agitat noaptea. De ce?

Bebelus agitat noaptea. De ce?

Bebelus agitat noaptea. De ce?

Pe scurt

  • Daca bebelusul este un ingeras in timpul zilei, dar brusc devine incredibil de agitat noaptea (impiedicandu-va sa aveti liniste dupa ora 17:00), s-ar putea sa experimentati oboseala la cote maxime.


    S-ar putea, de asemenea, ca "activitatea" micutului sa inceapa chiar in timpul cinei si ar parea ca nu exista nici o cauza. Parca nimic nu il ajuta sa se calmeze.

Este important sa ne amintim ca aproape toti copiii trec prin aceasta etapa de agitatie in timpul serii si noptii. Se va intampla adesea dupa circa doua saptamani de viata si ar putea dura pana cand vor implini aproximativ trei luni, dar nus e va opri atunci.

De ce bebelusul meu devine agitat noaptea?

Exista mai multe motive pentru care bebelusul ar putea sa se agite exact in jurul aceleiasi ore in fiecare seara.

Motivul numarul 1: colici

Colicile sunt deseori definite prin plans sau agitatie care dureaza mai mult de trei saptamani la rand, de cel putin trei ori pe saptamana si mai mult de trei ore.

Din fericire, vor trece cand bebelusul are vreo 3 sau 5 luni, cu toate cas sunt bebelusi care sufera de colici si mai tarziu.

Motivul numarul 2: suprastimularea

Uneori, plansul si problemele care apar la culcare ar putea fi pentru ca bebelusul este suprasolicitat.

Cand sunt mici, nu stiu cum sa se auto-calmeze. Uneori poate fi prea mult pentru el si incearca sa faca fata prin plans sau agitatie. Odata ce copilul incepe sa se simta obosit si observi ca va incepe o mini criza, poate fi deja dificil sa se calmeze.

In cazul in care copilul a fost suprastimulat, incercati sa indepartati o parte din stimuli. Taiati zgomotul inutil ca televizorul si duceti-l intr-o camera semi-intunecata.

Motivul numarul 3: prea obosit

Pe langa faptul ca a fost suprasolicitat, daca copilul a devenit prea obosit, ar putea incepe sa devina agitat.

Odata ce bebelusul creste, va incepe sa aiba nevoie sa se culce mai devreme. La acea varsta, trece la o rutina mai buna pentru somn si odihna.

Motivul numarul 4: durerile gazelor intestinale

Uneori agitatia este cauzata de durerea gazelor intestinale. Daca bebelusul isi trage picioarele la burtica, s-ar putea sa se simta inconfortabil.

Aceste gaze se pot ptroduce din cauza felului in care bea lapte. Daca suge prea repede sau prea incet, s-ar putea sa inghita prea mult aer. Daca ii oferiti formula, bulele de aer pot produce la gaze.Chiar si dupa diversificare, problema poate persista.

Motivul numarul 5: nivelul de prolactina

Prolactina este hormonul din corpul mamei care produce lapte. Exista adesea o scadere naturala in nivelurile de prolactina ale mamei, pe masura ce ziua progreseaza. Acest lucru va determina incetinirea fluxului de lapte, ceea ce ar putea frustra bebelusul.

Atunci cand volumul laptelui este mai mic, bebelusul trebuie sa munceasca mai mult pentru a obtine aceeasi cantitate de lapte si poate ar dori sa suga mai des.

Nu va faceti griji, acesta este un proces foarte normal in timpul alaptarii.

Cum imi pot ajuta bebelusul agitat?

ansiodep

Fitoterapia poate ajuta bebelusul agitat

ANSIODEP® sirop are in compozitie o combinatie de fitoextracte standardizate cu actiune calmanta si relaxanta, ce favorizeaza somnul si reduce starile de agitatie a sugarilor si a copiilor hiperactivi. Combinatia sinergica de fitoextracte din ANSIODEP® sirop are actiune dubla asupra organismului, respectiv de favorizare a somnului, in timpul noptii, si de reducere a hiperexcitabilitatii si crearea unei stari de bine fizice si psihice, in timpul zilei.

BENEFICII ANSIODEP® sirop

Reduce starile de agitatie la copii, favorizand somnul
Scade nivelul de agitatie si hiperactivitate
Sustine somnul natural, fara a genera somnolenta
Nu creeaza dependenta
Administrare: de la 6 luni

Contact piele pe piele

Cand micutul se agita, ar putea avea nevoie de o atentie deosebita. Prin mentinerea si linistirea lui pe pielea voastra, el se va linisti si poate beneficia de stimularea dezvoltarii mentale, o alaptare mai usoara, reducerea stresului si un somn mai odihnitor. Doar scoateti hainele copilului si puneti-l pe piept.

Ajutati-l sa elimine aerul dupa mese

In timpul suptului, aerul devine prins in sistemul sau gastrointestinal si trebuie eliberat. Ajutandu-l sa ragaie eliberati bulele de gaze prin esofag si prin gura. Sprijiniti-l in pozitie aproape verticala de umarul vostru si masati-l pe spate.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII