Faringita acuta la copil

Faringita acuta la copil

Faringita acuta la copil

Pe scurt

  • Ce este faringita?


    Faringita este inflamatia faringelui, care se afla in partea din spate a gatului. Este cel mai adesea denumita simplu "durere in gat". Faringita poate provoca, de asemenea, zgarieturi in gat si dificultati la inghitire.

     

    Potrivit Asociatiei Americane de Osteopatie (AOA), faringita indusa de durere in gat este unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizitele la medic. Mai multe cazuri de faringita apar in lunile mai reci ale anului. Aceasta poate fi cauzata de infectii bacteriene sau virale.

Care sunt cauzele faringitei la copii?

Exista numerosi agenti virali si bacterieni care pot provoca faringita. Ei includ: pojar, adenovirus, care este una dintre cauzele racelii comune, varicela, crupa, care este o boala din copilarie distinsa de o tuse de "latrata", tuse convulsiva si streptococ grup A.

Virusurile sunt cea mai frecventa cauza a durerilor de gat. Faringita este cel mai frecvent cauzata de infectii virale cum ar fi raceala, gripa, sau mononucleoza. Infectiile virale nu raspund la antibiotice, iar tratamentul este necesar numai pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor.

Mai putin frecvent, faringita este cauzata de o infectie bacteriana. Infectiile bacteriene necesita antibiotice. Cea mai frecventa infectie bacteriana a gatului este strep gat, care este cauzat de streptococul de grupa A. Printre cauzele rare de faringita bacteriana se numara gonoreea, chlamydia si corynebacterium.

Frecventa expunerii la raceli si gripe poate creste riscul de faringita.

Care sunt simptomele faringitei?

Perioada de incubare este de obicei de doua pana la cinci zile. Simptomele care insotesc faringita variaza in functie de starea generala de sanatate.

In plus fata de gatul dureros sau uscat, o raceala sau o gripa poate provoca: stranut, nas care curge, durere de cap, tuse, oboseala, dureri de corp, frisoane, febra.

In plus fata de o durere in gat, simptomele de mononucleoza includ: noduli limfatici umflati, oboseala severa, febra, dureri musculare, maladii generale, pierderea poftei de mancare, eczema

Strep gat, un alt tip de faringita, poate provoca, de asemenea: dificultati la inghitire, gat rosu cu pete albe sau gri, noduli limfatici umflati, febra, frisoane, pierderea poftei de mancare, greata, gust neobisnuit in gura, maladii generale.

Raceala obisnuita dureaza de obicei mai putin de 10 zile. Simptomele, inclusiv febra, pot atinge varful zilei trei pana la cinci.

laridep

Cum tratam faringita acasa?

Daca un virus provoaca faringita, ingrijirea la domiciliu poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Ingrijirea la domiciliu include: multe lichide pentru a preveni deshidratarea, supe calde, gargara cu apa calda sarata, folosirea unui umidificator si multa odihna.

LARIDEP spray oral contine un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient si de aparare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat in tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian.

LARIDEP spray oral nu contine alcool, alergeni, gaz propulsor si este de prima intentie la primul semn al inflamatiei mucoasei orofaringiene.

BENEFICII LARIDEP spray oral

 Reduce inflamatia mucoasei orofaringiene
 Inhiba multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei
 Calmeaza durerea si senzatia de uscaciune cauzate de inflamatie
 Regenereaza mucoasa orofaringiana

Tratamentul medical

In unele cazuri, tratamentul medical este necesar pentru faringita. Acest lucru este valabil in special daca este cauzata de o infectie bacteriana.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII