Când bebelușul mușcă sânul in timpul alăptarii - iată cum procedam

Cand bebelusul musca sanul in timpul alaptarii - iata cum procedam

Când bebelușul mușcă sânul in timpul alăptarii - iată cum procedam

Dupa ce are primii dintisori, bebelusul poate musca involuntar din mameloanele lui mami - desigur, fara sa aiba nici cea mai mica idee ca pe mami o doare.

Ce putem face pentru a-l convinge pe bebelus ca nu e ceva placut si sa nu mai faca asta?

- veti citi:
Cand bebelusul musca sanul in timpul alaptarii
Daca musca, facem pauza
Este importanta reactia mamicii atunci cand bebe musca
Sfarcurile ma ustura de fiecare data cand alaptez - ce sa fac?
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor

Cand bebelusul musca sanul in timpul alaptarii

Dupa ce are primii dintisori, bebelusul poate musca involuntar din mameloanele lui mami - desigur, fara sa aiba nici cea mai mica idee ca pe mami o doare. Ce putem face pentru a-l convinge pe bebelus ca nu e ceva placut si sa nu mai faca asta?

Iata ce spune o mamica pe forumul Desprecopii

Acum ca bebe are niste dintisori pare ca se amuza sa muste sfarcul atunci cand suge. As putea oare sa il dezvat de acest obicei dureros?

Muscatul sfarcului doare desigur mai ales cand bebelusul foloseste mameloanele pentru a roade si nu pentru a suge.  Deseori obiceiul de a musca mameloanele incepe inainte ca primii dintisori sa erupa. Poate ca micul rozator a inceput sa isi caute alinare de la durerile provocate de eruptia dentara. Sau poate ca inceput sa fie distras in timp ce sugea ... Sau chiar a facut niste experimrente. El musca, mami scoate un sunet de durere si asa a descoperit un joc sa o faca me mami sa spuna ceva.

bebelusul musca

Daca musca, facem pauza

Cand apar dintisorii, distractia creste - pentru ca iata, produce si mai multa reactie din partea lui mami. Un lucru este sigur: un bebe nu poate musca si suge in acelas timp asa ca daca te musca de mameloane, inseamna ca nu mai mananca - deci asta ar putea fi semnalul ca masa trebuie incheiata.

Cum ai putea elimina din start obiceiul muscatului inainte de a se atasa prea tare de el si inainte de a avea uficient de multi dinti pentru a te rani si mai mult. In primul rand ar trebui sa fii mai atenta la ce face in timpul meselor si urmareste semnele de plictis si distragere.

Daca bebe musca la inceputul sesiunii de alaptare, ii poti oferi o jucarie de dentitie sau o carpa rece inainte de a-l aseza la san pentru a-si calma durerea si astfel de a-l determina sa nu te mai muste.

Este importanta reactia mamicii atunci cand bebe musca

Este importanta si reactia mamicii in acest caz - deci daca musca, mami rebuie sa ii spuna lui bebe, cu un ton ferm si scazut Fara muscaturi sau Muscatul o doare pe mami. Trebuie sa ii atragi atentia bebelusului - pe un ton serios - dar nu trebuie tipat. SI bineinteles nu chicoti.  Altfel bebe va considera ca a musca pe mami de mamelon - e o chestie haioasa - si va repecta experienta.  E important sa aveti o reactia ferma dar blanda - altfel bebe se va speria si va incepe sa planga.

Daca nici asa nu merge si bebe continua sa muste, trage-l mai aproape de san. Micul muscator se va desprinde automat. Dupa ce lasa sanul, ofera-i un lucru pe care il poate musca, o jucarie de dentitie, suzeta sau un obiect rece. Altfel ii poti distrage atentia cu un cantecel sau o plimbare pana la geam pentru a vedea copacii de afara.  E important sa fii consecventa cu acesta rutina  pentru ca in ceva timp - va functiona si bebe va renunta sa isi mai infiga coltii in sanul lui mami pe care o iubeste asa de mult :)

Ad-Extra3:

Sfarcurile ma ustura de fiecare data cand alaptez - ce sa fac?

Una dintre cele mai usturatoare probleme in timpul alaptarii are de a face cu sfarcurile.Asadar, cand sfarcurile ustura  - pe perioda alaptarii, exista o sansa mare ca mamica sa aiba o infectie cu candida pe sfarcuri. Iata ce trebuie sa stii in acest caz.

5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor

Alaptarea este un proces natural de alimentarea a bebelusului si ar trebui sa fie simplu, nu-i asa? Ei bine, la fel ca si mersul pe bicicleta, fiecare mamica trebuie sa invete sa alapteze cat mai eficient. Iata o trecere in revista a celor mai intalnite 5 probleme in alaptare si solutiile lor.

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

 Forumurile de ajutor ale mamicilor care alapteaza

 Alaptarea 
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

  Primele 365 de zile din viata de mama 
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

autor: Desprecopii.com,Toate drepturile rezervate (c) 2018

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII