Ce stie sa faca bebelusul la 6-7 luni?

Ce stie sa faca bebelusul la 6-7 luni?

Ce stie sa faca bebelusul la 6-7 luni?

Cand bebelusul ajunge la 6 luni, ajunge intr-un moment interesant de dezvoltare. In primul rand, imaginatia sa prinde viata si incepe sa-si aminteasca lucruri, cum ar fi persoane preferate, jucarii si carti.

 

Iata ce ar putea face copilul tau in jural varstei de 6-7 luni si cum il poti stimula.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Dezvoltarea copilului la 6-7 luni: ce se intampla?
La aceasta varsta, bebelusul poate sa...
Cum sa ajuti la dezvoltarae bebelusului de 6-7 luni
Meseria de parinte cu un bebelus de 6-7 luni
Cand este momentul sa apelezi la un medic?

Dezvoltarea copilului la 6-7 luni: ce se intampla?

Cand bebelusul ajunge la 6 luni, ajunge intr-un moment interesant de dezvoltare. In primul rand, imaginatia sa prinde viata si incepe sa-si aminteasca lucruri, cum ar fi persoane preferate, jucarii si carti. Aici vei gasi toate informatiile despre dezvoltarea bebelusului de 6 luni.

Emotiile copilului continua sa se dezvolte. Bebelusul te va anunta cand este fericit sau trist, si de asemenea, isi va putea da seama cu te simti doar dupa tonul vocii si expresia fetei tale.

Bebelusul ar putea prezenta semne de atasament puternic fata de membrii familiei sau de unele jucarii. In acelasi timp, s-ar putea sa observi semne de anxietate de separare sau de anxietate straina. Dar sunt o parte normala a dezvoltarii copilului, fara motiv de ingrijorare.

S-ar putea sa iti auzi bebelusul tot mai des "vorbind" in limba sa. Ar putea sa raspunda cand il strigi pe nume si sa se opreasca cand aude ca spui "Nu". Vei oberva de asemenea ca incearca sa comunice cu tine folosind gesturi - de exemplu, ar putea sa-si ridice bratele in sus cand vrea in brate.

Bebelusul a inceput deja diversificarea

La 6 luni, bebelusul a inceput deja diversificarea. Daca nu a inceput deja - e timpul sa o faca. Primul semn este ca poate singur in fundulet nesustinut si pare tot mai interesat de ceea ce mananci. Citeste pe larg Diversificarea bebelusului: un ghid complet

In jurul acestei varste, bebelusul se poate rostogoli si va incepe sa mearga de-a busilea mai mult tarandu-se, asa ca ai grija la toate lucrurile care ii sunt la indemana. La aceasta varsta unii bebelusi stau in fundulet fara sprijin. Este in regula daca nu va reusi pana la 8 luni, asa ca nu va ingrijorati. De asemenea, se poate trage pe burtica pentru a se deplasa si merge de-a busilea, sau chiar va incerca sa se aseze singur in fundulet. Citeste Mersul de-a busilea al bebelusului: cum si cand

Copilul tau invata tot timpul, adesea bagand lucrurile in gura sau uitandu-se indeaproape la ceea ce are in mana. O sa loveasca, scuture jucariile si va incerca sa prinda ce ii iese in cale. Cand nu poate ajunge la obiectele pe care le doreste, te va cauta pentru ajutor.

Apar dintisorii

Tot in jur de 6-7 luni, sau chiar mai devreme la unii bebelusi, pot sa apara si primii dintisori. Citeste pe larg Dintii de lapte ai bebelusului: cand apar, simptome si ce e de facut

bebe

Ad-Extra3:

La aceasta varsta, va putea de asemenea:

 sa stea si sa se ridice in fundulet fara ajutor, uneori folosindu-si bratele pentru echilibru
 sa ridica obiecte mai mici si sa-si foloseasca degetele pentru a trage lucrurile spre el
 sa isi mangaie propria reflexie in oglinda
 sa caute (si sa gaseasca!) obiecte partial ascunse
 sa asculte muzica

Vei fi surprins sa vezi cat de departe se poate rasuci si trage pe jos, asa ca nu-l lasa niciodata nesupravegheat pe o canapea, pe pat sau pe o masa de schimbare.

Cum sa ajuti la dezvoltarae bebelusului de 6-7 luni

Iata cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a ajuta la dezvoltarea bebelusului la aceasta varsta:

Vorbeste-i, asculta-l si raspunde-i: bebelusul tau este interesat de conversatie, asa ca vorbeste-i despre lucrurile de zi cu zi, cum ar fi ceea ce faci - il va ajuta sa inteleaga ce inseamna cuvintele. Ascultand si raspunzand la balbaitul sau, isi va construi abilitatile de comunicare si alfabetizare, iar in acelasi timp il va face sa se simta "auzit", iubit si apreciat.
Cititi impreuna: citirea, vorbirea si descrierea imaginilor din carti, contribuie la dezvoltarea imaginatiei copilului tau. Acest lucru, de asemenea, pune bazele pentru invatarea cuvintelor si a propozitiilor.
Joacati-va impreuna: cantati melodii, jucati-va cu jucarii si faceti sunete amuzante sau imitati sunetele animalelor. La aceasta varsta, bebelusul se bucura cu adevarat sa se joace cu tine si sa copie ceea ce faci. Joaca impreuna il ajuta sa se simta iubit si sigur.
Petreceti timp in aer liber: in aer liber ii puttei oferi bebelusului experiente diferite - sunt atat de multe de vazut, mirosit, auzit si atins.
Pregateste-ti casa pentru un copil in miscare: este o idee buna sa te uiti la cum poti sa-ti faci casa mai sigura pentru un bebelus care vrea sa atinga si sa traga tot.

Uneori, bebelusul nu va dori sa faca nici unul dintre aceste lucruri - de exemplu, ar putea sa fie prea obosit.

Meseria de parinte cu un bebelus de 6-7 luni

Ca parinte, inveti mereu. Fiecare parinte face greseli si invata din propriile experiente. Este in regula sa te simti increzator in ceea ce stii. Si este, de asemenea, in regula sa recunosti ca ai nevoie de ajutor.

Cu atata atentie care trebuie concentrata asupra ingrijirii unui copil, ai putea uita sau pur si simplu nu vei gasi timp sa ai grija si de tine. Dar daca ai grija de tine fizic si mental, vei putea face fata problemelor si provocarilor cu mai multa intelegere, rabdare si imaginatie.

Uneori s-ar putea sa te simti frustrata sau suparata. Iar daca te simti coplesita, aseaza bebelusul intr-un loc sigur si cere putin ajutor.

Nu scutura niciodata un copil! Poate provoca sangerari in interiorul creierului si posibile leziuni cerebrale permanente!

Cand este momentul sa apelezi la un medic?

Dezvoltarea bebelusului - apelati la un medic daca:

 bebelusul nu face contact vizual cu interlocutorul si nu urmareste miscarea obiectelor cu ochii
 nu gangureste
 nu se intoarce spre sunete sau voci
 nu arata daca este fericit sau trist
 nu arata afectiune - de exemplu, nu zambeste
 nu se rostogoleste
 nu are suficienta putere in maini sa tina un obiect
 nu se poate ridica nici cu ajutorul tau
 foloseste o mana mult mai mult decat cealalta

Daca observi ca bebelusul si-a pierdut abilitatile pe care le avea odata, ar trebui sa apelati la un profesionist in domeniul sanatatii copilului.

De asemenea, ar trebui sa apelezi la medicul de familie daca tu sau partenerul aveti semne de depresie postnatala. Simptomele depresiei postnatale includ senzatie de tristete si plans fara un motiv evident, senzatie de iritabilitate, dificultati de a face fata problemelor minore si anxietate.

Primul an de viata al bebelusului in 52 de saptamani

Primul an al bebelusului sau Odiseea celor 52 de saptamani ale bebelusului, este crucial pentru dezvoltarea ulterioara a copilului. Iata in detalii concrete, de la saptamana la saptamana, cum creste, ce prefera, cum doarme, cum invata si cum invata sa creasca frumos.

Sau, 31,536,000 de secunde, 525,000 de minute, 8760 de ore, 365 de zile si 365 de nopti, 52 de saptamani, 12 luni, 1 an. Primul an al bebelusului tau scump...mai departe AICI

 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forurile mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comoriAlaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII