Greutatea in sarcina: de ce trebuie ținută sub observație - iată care sunt riscurile

Greutatea in sarcina -  de ce trebuie tinuta sub observatie - iata care sunt riscurile

Greutatea in sarcina: de ce trebuie ținută sub observație - iată care sunt riscurile

Greutatea în sarcină este importantă pentru sănătatea viitoarei mame și a bebelușului. Unele dintre efectele unei greutăți peste normal în timpul sarcinii pot fi foarte serioase: diabetul gestațional, preeclampsia, hipertensiunea arterială, pierderea sarcinii și chiar nevoia unei nașteri prin cezariană.

Iată întrebări și răspunsuri despre greutatea în sarcină și sfatul medicului.

- veti citi:
Greutatea in sarcina - de ce conteaza
Inca dinaintea sarcinii - pregateste-te pentru o sarcina sanatoasa
Alimentatia in sarcina afecteaza sanatatea bebelusului
 intrebari si neclaritati despre greutatea in sarcina
Cum sa ai o sarcina sanatoasa daca ai probleme cu greutatea
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu
Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare
Despre greutatea in sarcina, citeste si

Greutatea in sarcina - de ce conteaza

Forma si dimensiunea oricarei femei este unica desigur si asa va fi si in timpul sarcinii. Forma si pozitia burticii in sarcina, cate kiligrame se vor adauga pe parcurs si cum se vor depune in diverse parti ale corpului depind de la femeie la femeie. Insa, greutatea in timpul sarcinii trebuie monitorizata pentru ca aceasta poate afecta sanatatea gravidei dar si a fatului.

Inca dinaintea sarcinii - pregateste-te pentru o sarcina sanatoasa

Daca vrei sa ramai insarcinata si nu mananci atat de bine cum ar trebui - ei bine - acum e momentul sa incepi sa te gandesti la alimentatia sanatoasa pentru ca alimentatia mamei dinainte sarcinii poate influenta sanatatea viitorului bebe. Apoi - se stie ca intrand intr-o sarcina cu o greutate sanatoasa - vei avea un risc mai mic de a avea complicatii de sarcina - comparativ cu femeile care au o greutate peste normal (au obezitate). Citeste detalii aici: Alimentatia in perioada preconceptiei

Alimentatia in sarcina afecteaza sanatatea bebelusului

Daca esti insarcinata deja, felicitari. Afla ca cele 40 de saptamani de sarcina nu sunt o perioada in care poti tine cura de slabire - insa este o perioda in care se recomanda sa ai o alimentatie sanatoasa si o viata activa.

SI da, este normal sa castigi greutate in timpul sarcinii. Insa este important sa iti monitorizezi greutatea pe care o castigi in timpul sarcinii si sa o tii sub control mancand sanatos si facand miscare. Citeste pe larg sectiunea Alimentatia in timpul sarcinii - tot ce trebuie sa sti

Ad-Extra3:

Iata cateva intrebari si neclaritati despre greutatea in sarcina - pe care le au gravidutele in intrebarile lor de pe forumul de sarcina:

Voi fi cantarita in timpul sarcinii?

Da, in mod normal, cine iti va monitoriza sarcina, un medic sau o moasa - te vor cantari la primul control al sarcinii (intre saptamana 8 si saptamana 12 de sarcina)  Se va calcula indicele de masa corporala (BMI)  si se va stabili daca ai o greutate normala sau nu.

Care este greutatea sanatoasa?

Femeile care au o greutate sanatoasa la inceputul sarcnii,  au un indice de masa corporala (BMI) intre 18,5 si 25.

Un BMI sub 18,5 este considerat sub-greutatea normala
Un BMI peste 25 este considerat ca fiind peste greutatea normala
Un BMI peste 30 este considerat fiind obezitate

Ce fel de complicatii de sarcina ar putea fi determinate de o greutate prea mare in sarcina?

Unele din efectele unei greutati peste normal in sarcna pot fi foarte serioase: diabetul de sarcina, preeclampsia, hipertensiune arteriala, pierderea sarcinii si necesitatea unei nasteri prin cezariana.

De asemeni, bebelusul poate avea probleme de sanatate  mai tarziu in viata. Asa ca nu uita - in timpul sarcinii, mananca echilibrat, sanatos, si fa miscare. Atentie - sa nu cazi in capcana de a manca pentru doi - pentru ca acest mit depasit si periculos poate afecta sanatatea bebelusului si desigur si a ta.

Despre greutatea in sarcina, citeste si

Obezitatea mamei in timpul sarcinii - iata ce efecte are asupra baietilor

Din nou despre greutatea in sarcina. Multe femei castiga prea multe kilograme in timpul sarcinii si asta nu e bine

Greutatea din timpul sarcinii și riscul de autism la copil - ce este adevar și ce nu

Greutatea in sarcină, intre ciocan si nicovală - din realitătile unei graviduțe

Cum sa ai o sarcina sanatoasa daca ai probleme cu greutatea: riscuri si sfaturi esentiale

Am niste kilograme in plus - va afecta acest lucru sanatatea bebelusului? - iata o intrebare sincera si deschisa pusa pe forumul Desprecopii.

Asadar, cum va afecta greutatea mea copilul dar si pe mine? Afla care sunt riscurile care pot apare si ce trebuie sa stii daca ai niste klograme in plus...citeste raspunsul aici.

Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina

Calculator ce iti spune cate kilograme vei lua in sarcina.

Multe gavidute isi pun intrebarea pe forumul gravidutelor: Cate kilograme o sa ma ingras cu ocazia sarcinii? Care este raspunsul corect? Nimeni nu poate sti cu exactitate deoarece acest lucru depinde de fiecare femeie in parte si de evolutia sarcinii. Cat mananci? Cat de sanatos mananci? Cat sport faci? Cate kg. ai inainte de sarcina?

Cand te opresti cu serviciul? Sunt multe din intrebarile ajutatoare. Calculatorul nostru va ofera o cifra indicativa...

Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu

Sarcina nu este un motiv pentru a manca pentru doua persoane. A castiga prea multe kilograme in plus in timpul sarcnii nu este sanatos nici pentru bebelusul din burtica si nici pentru nastere sau sanatatea post-natala a mamei. Iata care sunt normele pentru kilogramele acumulate in timpul sarcinii si cum se calculeaza greutatea ideala in timpul sarcinii.

Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare

Pastrarea greutatii suplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.

In plus, kilogramele in plus de dupa nastere - nemuncite - cresc risc pentru prolapsul organelor pelvine. Acest lucru poate fi risccant pentru o eventuala urmatoare sarcina.
Indicele masei corporale (BMI) este folosit in medicina pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli pe fondul greutatii prea mici ori prea mari. Iata de ce trebuie sa scapi de kilogramele de dupa nastere...


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. Pe forumul Desprecopii - la sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii
Material realizat cu sprijinul
Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com
 Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate  © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII