Tusea la copii vara - Ce o cauzeaza si cum o tratam?

Tusea la copii vara - Ce o cauzeaza si cum o tratam?

Tusea la copii vara - Ce o cauzeaza si cum o tratam?

Pe scurt

  • Cauzele tusei in sezonul cald variaza de la alergii la raceli de vara


    Tusea si raceala sunt, in general, asociate cu iarna, deci de ce apar si in timpul verii?

     

in acest articol veti citi mai multe despre:
Tuse uscata in timpul verii
Deci, ce cauzeaza tusea uscata din timpul verii?
Ce altceva pot sa fac in legatura cu tusea copilului pe timp de vara?

Tuse uscata in timpul verii

In timp ce tusea este in general asociata cu racelile si gripa din timpul iernii, tusea uscata, in special, poate aparea si in timpul verii. Aceasta este cauzata de un fel de iritatie in partea din spate a gatului si exista o multime de factori care ar putea contribui la aceasta iritare. Tusea uscata poate persista mult timp, mai ales daca sursa de iritare nu dispare!

Deci, ce cauzeaza tusea uscata din timpul verii?

Febra fanului

Cea mai probabila cauza a tusei uscate de vara este febra fanului. Aceasta alergie comuna este cauzata de polenul din aer, fie din copaci, iarba sau buruieni, si este cel mai frecvent intalnita primavara si vara. Simptomele obisnuite includ mancarimi ale ochilor, stranut, congestie si un gat uscat, precum si simptome mai neobisnuite, cum ar fi dureri de cap, transpiratii, oboseala si dureri de urechi.

Aceasta iritare din spatele gatului poate declansa o tuse.

Alergii

Febra fanului este doar un tip de rinita alergica (o alergie care afecteaza tractul respirator), dar ar putea exista o serie de alte cauze potentiale. Cele mai frecvente declansatoare sunt sporii de mucegai, praful, acarienii si animalele. Ganditi-va la ce a fost expus copilul in aceasta vara - ati adoptat un nou animal de companie, v-ati mutat in alta casa, etc?

Remediile naturale pot fi cei mai buni prieteni ai parintilor atunci cand vine vorba de tratarea afectiunilor si tulburarilor copiilor. De fapt, ierburile pot fi sigure si eficiente pentru copii, deoarece tind sa fie mult mai blande decat alternativele farmaceutice. Cel mai bine este sa utilizati medicamente naturale ca ALLERDEP ® sirop, sub supravegherea unui specialist calificat. Plantele din compozitia acestui sirop sunt: lemnul-dulce, carpenul, arinul negru, urzica, menta, ginko, macesul si coacazul negru.

Aerul conditionat

Vremea mult prea calda inseamna si folosirea aerului conditionat - tot mai des - in masina, in acasa, mall-uri, locuri de joaca in interior. Aerul conditionat poate provoca uscarea gatului, declansand o tuse uscata, iritata.

Daca credeti ca aceasta este cauza tusei uscate a copilului, optati pentru o fereastra deschisa. Alternativ, luati in considerare achizitionarea unui umidificator pentru camera copilului.

Refluxul de acid gastric

Si copiii pot avea refluxul de acid gastric, iar acesta poate provoca cu siguranta tusea uscata. Pe masura ce continutul acid al stomacului intra in contact cu esofagul, acesta poate provoca iritatii si dureri de arsura.

Raceli de vara sau alte infectii respiratorii

Uneori uitam ca racelile, gripa si alte infectii respiratorii pot sa apara chiar si vara!

Racelile de vara sunt cauzate de un tip usor diferit de virus - un enterovirus mai degraba decat un rhinovirus - iar simptomele acestui virus pot persista mult mai mult decat racelile de iarna. Asta inseamna ca tusea uscata ar putea fi de fapt rezultatul unei raceli pe care copilul a dezvoltat-o cu ​​saptamani in urma!

Tusea uscata este deosebit de frecventa dupa o raceala, deoarece raceala poate lasa gatul iritat si inflamat, iar aceasta iritare provoaca o tuse uscata. Vara, aceasta iritare poate fi exacerbata de aerul uscat si de utilizarea aerului conditionat.

Ce altceva pot sa fac in legatura cu tusea copilului pe timp de vara?

Tusea copilului este cu siguranta motiv de neliniste pentru parinti. Este important de stiut ca o tuse ocazionala nu arata ca ar fi o problema de cele mai multe ori, tusea protejand organismul prin eliminarea de mucus, substante iritante si infectioase din tractul respirator al copilului.

Copiii pot tusi de mai multe ori pe zi sau pot avea episoade de tuse cu durata de pana la cateva saptamani in cazul in care au infectii virale. Cu toate acestea, daca tusea persista mai mult de doua-trei saptamani, ar trebui sa fi consultat medicul pediatru.

Este esential de retinut ca infectiile respiratorii de origine virala nu au tratament etiologic, in concluzie ne adresam simptomelor bolii:

In cazul tusei, remediile naturale constituie medicatie de prima intentie. Mai ales la copii, sunt preferate produse delicate si eficiente din fitoextracte standardizate din nalba mare, lichen de piatra, roua cerului, gheara pisicii etc., care moduleaza tusea fara a-i inhiba rolul fiziologic de aparare, actionand prin doua cai:

 Asupra inflamatiei prin formarea unei bariere de protectie
 Asupra mucusului facandu-l mai usor de eliminat

TUSSODEP ® sirop, combinatie de fitoextracte standardizate si nutraceutice, este eficient in afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare, calmand tusea iritativa dar si cea productiva.

Acesta are efect de bariera protejand mucoasa impotriva agentilor externi iritanti, calmeaza tusea productiva, cu efect emolient, expectorant si fluidifiant al secretiilor bronsice si contribuie la apararea organismului impotriva bacteriilor, virusurilor si radicalilor liberi.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII