Durerea de spate este un SEMN al începerii travaliului? Iată ce e bine de știut.

Durerea de spate este un semn al inceperii travaliului? Iata ce e bine de stiut.

Durerea de spate este un SEMN al începerii travaliului? Iată ce e bine de știut.

Este durerea de spate un semn ca nasterea se apropie? Al inceperii travaliului?  Aceasta este intrebarea multor graviduțe din Comunitatea Desprecopii: 

"Durerea de spate ma termina, pana in punctul in care imi este mult prea greu si sa merg. Sunt in saptamana 39. Ar trebui sa ma pregatesc pentru travaliu, sau sa ma odihnesc si sa fiu atenta la alte semne?"

in acest articol veti citi mai multe despre:
Un efect secundar complet normal pentru o sarcina la termen
Din pacate, nu putem anticipa cand va incepe travaliul
Cum se simte durerea de spate din timpul travaliului?
Ce este durerea de spate din timpul travaliului?
Cand nasterea e aproape: semnale si ce e de facut

Este durerea de spate un semn ca nasterea se apropie? Aceasta este intrebarea multor gravidute din comunitatea Desprecopii:

Durerea de spate este un efect secundar complet normal pentru o sarcina la termen

Ceea ce a descris viitoarea mamica mai sus este un efect secundar complet normal pentru o sarcina la termen (sarcina dupa 37 de saptamani de sarcina).

Din pacate, nu putem anticipa cand va incepe travaliul

Ar putea fi in seara asta, sau ar putea fi in saptamani de acum. Cel mai important este sa ramaneti bine hidratate si sa aveti un plan de nastere cand incepe travaliul.

Pregatiti-va bagajul de spital, daca nu ati facut-o deja. Discutati cu medicul despre momentul in care trebuie sa il sunati de urgenta. Si asigurati-va ca aveti o modalitate de a intra in contact cu partenerul dvs. in orice moment!

Aveti noua luni (sau 40 de saptamani ... mai mult sau mai putin) sa va pregatiti pentru contractii. Ati citit, ati vorbit cu prietenii, cu mama si ati consultat medicul sau moasa despre optiunile de ameliorare a durerii. Apoi, chiar cand simtiti ca stiti tot ce trebuie sa stiti despre gestionarea durerii din timpul travaliului (sau, mai rau, atunci cand contractiile "lovesc"), aflati despre durerea de spate din timpul travaliului. Daca va prinde prin surprindere, experienta poate fi mai dificila decat ati anticipat.

Cum se simte durerea de spate din timpul travaliului?

Contractiile normale seamana cu crampe menstruale intense, care apar si dispar cu intensitate sporita, in timp ce durerea de spate este o durere mai severa in partea inferioara a spatelui, care, de obicei, nu scade in intensitate mult. De fapt, disconfortul tinde sa se agraveze in special la punctul culminant al unei contractii.

Ad-Extra3:

Ce este durerea de spate din timpul travaliului?

Aceasta durere de spate din timpul travaliului apare la aproximativ 25% dintre femei, este durerea si disconfortul cu care se confrunta spatele inferior in timpul travaliului. Contractiile uterine determina atat contractii normale, cat si lombare. Dar in timpul durerii de spate, bebelusul este de obicei cu capul in jos aproape de colul uterin, dar este cu fata indreptata spre abdomenul mamei, in loc sa fie cu fata spre spatele ei ( medicul va numi aceasta "pozitie occipitala posterioara").

Spatele capului copilului, care este cea mai grea parte, impinge in jos coloana vertebrala si coada cozii, apasand nervii si provocand durere. Uneori, totusi, veti experimenta in continuare aceasta durere, chiar daca copilul nu este in aceasta pozitie. Unele femei simt cel mai disconfort in timpul travaliului in abdomenul inferior si in pelvis; altele au mai multe dureri de spate.

Cand nasterea e aproape: semnale si ce e de facut

Momentul nasterii este asteptat cu multa nerabdare de-a lungul Odiseei Sarcinii. Iar cand vine, ne poate lua prin surprindere.

Cum recunoastem semnele prevestitoare sarcinii? Cum suntem insa siguri ca sunt semne reale si nu alarme false? Plecam la spital sau mai asteptam? Mai stam pe forum? Iata sfatul de la Desprecopii.

Pregatirea corpului pentru nastere

Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit.

Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii. Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.

Lista pentru maternitate

In cazul in care veti naste intr-un spital de stat, lista de mai jos se poate dovedi extrem de utila.

Cititi si verificati lista, inlaturati sau bifati elementele pe care le-ati indeplinit sau pe care nu le considerati necesare, adaugati lucruri de care credeti ca veti mai avea nevoie completand la final casuta de text si apasand tasta ENTER, apoi printati listuta sa o aveti mereu la indemana! Nimic mai simplu si de ajutor.

Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, mai cititi

Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau in primul an de viata - saptamana de saptamana

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Forumul despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sprijinul doamnelor
Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com
si
Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga -  Olanda,
Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII