De ce plange bebelusul?

De ce plange bebelusul?

De ce plange bebelusul?

Pe scurt

  • Toti sugarii plang, si din diverse motive, printre care foamea, frigul, oboseala, caldura sau un scutec ce trebuie schimbat. Cu toate acestea, un bebelus poate plange chiar si dupa ce a fost hranit, curatat si bine ingrijit.


    Daca un bebe are episoade repetate de plans inconsolabil, dar pare sa fie sanatos si bine in general, poate avea colici. Cititi in continuare care sunt motivele pentru care micutul vostru plange:

in acest articol veti citi motive pentru care bebe plange:
Bebelusului ii este foame
Probleme digestive, de la colici la gaze
Bebe simte nevoia sa ragaie
Un scutec murder
Bebelusul are nevoie de somn
Bebelusul vrea doar sa fie tinut in brate
Bebelusului ii este prea frig sau prea cald
Ceva il doare si nu se simte bine
Aparitia dintisorilor poate fi dureroasa
Doreste mai putina sau mai multa stimulare
Bebelusul nu se simte deloc bine

Nu exista nici o cale de a scapa: bebelusii plang. Este modul in care ei comunica ca le este foame, ca ceva ii doare, ca le este teama, sau ca vor sa doarma. Deci, cum ar trebui sa stim exact ce incearca sa ne spuna micutul? Poate fi dificil sa interpretam strigatele bebelusului, mai ales la inceput, asa ca iata cele mai frecvente motive pentru care bebelusul plange:

Bebelusului ii este foame

Acesta este, probabil, primul lucru la care va ganditi cand bebelusul incepe sa planga. Invatand sa recunoasteti semnele de foame, va va ajuta sa incepeti sa va hraniti copilul inainte de faza de plans. Unele semne de foame includ agitatia, inchiderea/deschiderea buzelor, suptul degetului, capusorul intr-o parte parand a cauta ceva si pumnisorii in gura.

Probleme digestive, de la colici la gaze

Tulburarile digestive asociate cu gazele sau colicile, pot duce la plans. Starea mai degraba misterioasa, cunoscuta sub numele de colici, este de obicei descrisa ca plans inconsolabil timp de cel putin trei ore pe zi, minim trei zile pe saptamana, pentru cel putin trei saptamani consecutiv.

In cazul in care bebelusul se agita si plange imediat dupa ce a fost hranit, poate il doare burtica. Multi parinti, printre care si noi, recomandam cu mana pe inima COLIDEP® solutie orala - un complex unic cu Lactobacillus reuteri si fitoextracte standardizate, cu eficienta dovedita in calmarea durerilor abdominale functionale si a colicilor la sugari.

Bebe simte nevoia sa ragaie

Ragaitul nu este obligatoriu. Dar, daca bebelusul incepe sa planga brusc dupa ce a supt, o ragaiala buna poate fi tot ce are nevoie. Bebelusii inghit aer in timpul alaptarii sau cand sug din biberon, iar daca acesta nu este eliberat, poate provoca disconfort. Unii micuti sunt foarte deranjati de faptul ca au aer prins in burtica, in timp ce altii nu par a fi suparati deloc.

Un scutec murdar

Unii bebelusi va anunta imediat ca trebuie sa fie schimbati. Altii in schimb, pot tolera un scutec murdar ceva timp - desi nu este deloc recomandat sa ii lasati prea mult asa.

Bebelusul are nevoie de somn - este mult prea obosit

Bebelusii obositi ar trebui sa poata adormi oricand, oriunde. Dar este mai greu pentru ei daca sunt prea obositi. In loc sa adoarma cu usurinta, bebelusii sunt agitati si plang.

Pentru a sustine somnul natural, fara a genera somnolenta, ANSIODEP® sirop are in compozitie o combinatie de fitoextracte standardizate cu actiune calmanta si relaxanta, ce favorizeaza somnul si reduce starile de agitatie a sugarilor si a copiilor hiperactivi. Combinatia sinergica de fitoextracte din ANSIODEP® sirop are actiune dubla asupra organismului, respectiv de favorizare a somnului, in timpul noptii, si de reducere a hiperexcitabilitatii si crearea unei stari de bine fizice si psihice, in timpul zilei.

Bebelusul vrea doar sa fie tinut in brate

Bebelusii au nevoie de multa ingrijire si afectiune. Le place sa vada fetele parintilor, sa le auda vocile, sa le asculte bataile inimii si chiar sa le poata detecta mirosul unic. Plansul poate fi calea lor de a cere sa fie tinuti aproape.

S-ar putea sa te intrebi daca iti vei rasfata copilul tinandu-l atat de mult in brate, dar in primele cateva luni de viata nu este posibil asa ceva. Pentru a oferi o usurare mainilor, incercati sa purtati copilul intr-un sling sau alt sistem de purtare ergonomic.

Bebelusului ii este prea frig sau prea cald

Daca bebelusului ii este frig cand ii schimbati scutecul sau hainutele, acesta poate protesta plangand.

Este improtant de stiut ca nu trebuie sa imbracam nou-nascutii foarte gros. De regula, se simt confortabili purtand inca un rand de haine, fata de ce purtam noi in acel moment.

Ceva il doare si nu se simte bine

Bebelusii pot fi tulburati de ceva atat de greu de identificat, ca un par infasurat strans in jurul deget ului mic.

Unii sunt foarte sensibili la lucruri cum ar fi etichetele sau tesaturile de imbracaminte ce le pot zgaria pielea fina. Ce il mai poate durea pe bebe: o iritatie de scutec poate trece nevazuta daca nu acordam atentie zonei, un nasuc infundat il poate impiedica sa respire normal sau o afta in gurita ce poate fi extrem de dureroasa. In cazul aftei, sau durerilor in gat, laringite, amigdalite, fitoterapia va poate scoate din necaz. LARIDEP® spray oral contine un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient si de aparare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat in tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian. Deci, daca bebelusul plange neconsolat, acordati-i mare atentie si cautati sursa neplacerii!

Aparitia dintisorilor poate fi dureroasa

Dentitia poate fi dureroasa. Ganditi-va ca fiecare dintisor impinge prin gingie pentru a-si face loc sa iasa, uneori cate 2 in acelasi timp. Unii bebelusi sufera mai mult decat altii, dar toti sunt susceptibili sa fie agitati si plini de lacrimi la un moment dat.

Daca micutul pare sa aiba o astfel de problema, incercati sa ii simtiti gingiile cu degetul. S-ar putea sa fiti surprinsi cand veti descoperi ceva mic si dur pe gingie. (In medie, primul dinte erupe intre 4 si 7 luni, dar se poate intampla mai devreme.)

Doreste mai putina sau mai multa stimulare

Bebelusii invata din stimularea lumii din jurul lor, dar uneori au dificultati in prelucrarea tuturor - luminile, zgomotul, culorile ... poate fi prea mult uneori. Plansul poate fi un mod de a spune: "M-am saturat!"

Altii din contra, sunt tot mai dornici sa vada lumea. Si adesea, singurul mod de a opri plansul si agitatia este sa fie activ. Acest lucru poate fi obositor pentru parinti!

Bebelusul nu se simte deloc bine

Plansul unui copil bolnav este diferit de cel cauzat de foame sau de frustrare. Daca plansul bebelusului nu suna "corect", aveti incredere in propriile instincte si discutati cu medicul.

Phytodep protejeaza natural copilaria!

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII