Tulburarile digestive la bebelusi - colicile
Pe scurt
Tulburarle digestive apar adesea la bebelusi, iar cele mai frecvente "boli" sa le spunem asa, sunt: diareea, balonare, disconfortul gastric, greata, indigestia, varsaturile/regurgitarea si constipatia.
Colicile afecteaza in general marea majoritate a beblusilor in primele trei-patru luni de viata. Aceasta perioada poate fi foarte stresanta si frustranta pentru parinti. De aceea, haideti sa vedem care sunt cauzele si tratamentul colicilor:
in acest articol veti citi mai multe despre:
Temperament si adaptarea la lume
Sensibilitate mare la gaze
Alergia la lapte
Informatii cheie despre colici
Simptomele colicilor
Tratamentul colicilor - Fitoterapia si plante pentru colici
Nu este clar ce cauzeaza colicile. Multi dau vina pe crampe abdominale sau gaze, dar nimeni nu stie sigur. O parte din motivele pentru care bebelusii pot avea colici includ urmatoarele:
Temperament si adaptarea la lume
Nou-nascutii trebuie sa faca ajustari in lumea din jurul lor. Nu toti copiii au acelasi temperament. Unii se adapteaza la lumini, zgomote puternice si la toti ceilalti stimuli din jurul lor fara dificultate, in timp ce altii nu se pot adapta la fel de usor. La fel ca adultii, unii bebelusi se lasa purtati de val, iar unii sunt nerabdatori. Plansul poate fi o modalitate pentru micut sa-si elibereze sentimentele pe masura ce el sau ea se adapteaza lumii.
Sensibilitate mare la gaze
Desi unii cred ca gazele sunt vinovate pentru colici, exista putine dovezi ce afirma acest lucru. Cu toate acestea, va puteti ajuta de fitoterapie pentru a reduce productia de gaze, preveni meteorismul si durerile abdominale.
Feniculul calmeaza spasmele gastrointestinale
Feniculul are rol carminativ si sedativ impotriva spasmelor gastrointestinale. Semintele contin un ulei esential bogat in trans-anetol care actioneaza asupra musculaturii netede, imbunatatind motilitatea si progresia alimentelor. Are si actiune bacteriostatica utila in timpul fermentatiei intestinale si il puteti gasi in COLIDEP® solutie orala - De prima intentie in tulburarile digestive.
Alergia la lapte
Este rar ca colicile sa fie cauzate de o adevarata alergie la lapte. Cu toate acestea, unii bebelusi pot fi mai sensibili la formulele pe baza de lapte de vaca. Medicul va poate recomanda sa schimbati formula cu una bazata pe lapte de soia, mai degraba decat pe baza de lapte de vaca, pentru a vedea daca acest lucru ajuta la ameliorarea simptomelor.
Informatii cheie despre colici
Colicile se caracterizeaza prin perioade lungi de plans fara niciun motiv evident
In general, dureaza doar cateva saptamani
Fumatul in timpul sarcinii poate creste riscul de colici
Diagnosticul colicilor consta predominant in excluderea altor boli
Tratamentele fitoterapeutice pentru colici pot fi eficiente
Simptomele colicilor
Urmatoarele simptome pot aparea la un bebelus de altfel sanatos si bine hranit:
Plans intens: bebelusul plange intens, furios si nu exista prea multe lucruri pe care parintii le pot face pentru a-l calma. Fata bebelusului va deveni rosie iar "episoadele" tind sa aiba loc in acelasi timp in fiecare zi - in general, dupa-amiaza tarziu sau seara. Episoadele pot dura de la cateva minute pana la perioade mult mai lungi. Plansul incepe de obicei brusc si fara niciun motiv apparent
Schimbarea posturii: pumnii bebelusului pot fi inclestati, muschii abdominali tensionati, genunchii trasi spre burtica si spatele arcuit
Somn: somnul poate fi neregulat si intrerupt cu episoade de plans
Hranirea: hranirea poate fi, de asemenea, intrerupta si neregulata cu episoade de plans intens. Totusi, cantitatea de lapte pe care bebelusul o consuma in fiecare zi nu este redusa
Meterorism: in timpul episoadelor de plans intense, bebelusul poate scoate vanturi
Variatii intense: la unii bebelusi, simptomele sunt usoare, iar singura problema sunt doar perioada de neliniste si usoara agitatie
Daca credeti ca plansul bebelusului poate fi rezultatul unui accident sau al unei caderi, solicitati asistenta medicala. Daca observati orice modificare a comportamentului general al bebelusului, a obiceiurilor alimentare sau a tiparelor de dormit care va privesc, adresati-va medicului pentru sfaturi.
Deoarece colicile sunt o parte normala a vietii bebelusilor si nu sunt daunatoare, nu este recomandata administrarea medicamentelor. Daca sunteti ingrijorat sau intampinati dificultati, discutati cu medicul.
In portofoliul Dr. Phyto poti gasi produse care contin combinatii unice de extracte din plante standardizate si nutraceutice (ca probiotice, resveratrol, lactoferina etc.) reprezentand solutii fitoterapeutice delicate si eficiente, cu actiune similara medicamentelor alopate, insa fara efectele adverse ale acestora. In plus, sunt usor acceptate si tolerate de copii.
COLIDEP ® SOLUtIE ORALA este un supliment alimentar cu extracte din plante si indulcitori naturali, de prima intentie in tulburarile digestive.
Combinatia unica de probiotice si fitoextracte standardizate, este folosita in tratamentul colicilor, tulburarilor digestive functionale insotite de balonare, flatulenta si a afectiunilor digestive: sindromul intestinului iritabil, colita.
Roinita
Are acţiune spasmolitica asupra musculaturii netede intestinale datorita efectului antagonist al calciului. Are o acţiune sedativa uşoara, utila in tratamentul tulburarilor digestive insoţite de iritabilitate şi agitaţie.
Musetelul
Are actiune antiinflamatoare si spasmolitica la nivelul mucoasei gastrointestinale datorita actiunii sinergice a uleiului volatil cu flavonoidele. Calmeaza durerile abdominale cauzate de spasme ale muschilor tractului digestiv si de aerul excesiv din intestin.
Actiunea antiinflamatoare este datorata flavonoidelor care interactioneaza cu metabolismul acidului arahidonic, inhiband lipo- si ciclooxigenaza, dar si prezentei polizaharidelor. Flavonoidele au actiune antispasmodica datorita inhibarii AMP ciclic..
Phytodep protejeaza natural copilaria!
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII