Invata-ti copilul sa iubeasca cititul cu ajutorul catelului si ai sa fii uimit de rezultate

Invata-ti copilul sa iubeasca cititul cu ajutorul catelului si ai sa fii uimit de rezultate

Invata-ti copilul sa iubeasca cititul cu ajutorul catelului si ai sa fii uimit de rezultate

Noi, părinții, știm că legătura dintre un copil și câinele casei este una extrem de puternică – atât de puternică încât mulți copii se simt mai apropiați de animalele lor de companie decât de frații lor. Dar probabil că nu v-ați gândit niciodată la un aspect important: și un câine de casă are nevoie de puțină lectură :) și cine ar putea să-i citească, dacă nu copilul?

Exact asta dorim să subliniem: Învățați-vă copilul să iubească cititul, punându-l să-i citească prietenului cu patru lăbuțe, câinele.

Aceasta activitate nu numai că îmbogățește vocabularul și abilitățile de lectură ale copilului, dar întărește și legătura dintre copil și câine, oferind amândurora momente prețioase de conexiune și învățare.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Rolul catelului in viata de familie
Un caine reprezinta un auditoriu linistit care nu critica
Cititul poate fi placut
Alegerea unui animal de casa: factori esentiali de luat in considerare

Invata-ti copilul sa iubeasca cititul, punandu-l sa-i citeasca cainelui!

Noi parintii stim ca legatura dintre un copil si catelul casei este una puternica – atat de puternica incat o multime de copii se simt mai apropiati de animalele lor de companie decat de fratii lor.

Rolul catelului in viata de familie

Beneficiile de a avea un catel sunt clare: cercetarile au aratat ca femeile insarcinate care detin animale de companie dau nastere unor bebelusi mai sanatosi, asta inseamna ca - chiar cu mult timp inainte ca animalutele familiei sa fie numite in functia de partener automat de joaca, ele ii ajuta deja, in moduri neasteptate, pe cei mai tineri membri ai familiei lor umane.

Un caine reprezinta un ascultoator linistit care nu critica

Si apoi, cativa ani mai tarziu, ei se afla din nou in functia de a-i ajuta pe micutii lor prieteni umani: Dupa cum a sustine Gill Johnson, profesor asistent de educatie la Universitatea din Nottingham, din Marea Britanie, una dintre cele mai bune modalitati de a incuraja copiii sa iubeasca cititul, este sa ii incurajam sa le citeasca cu voce tare cateilor – o ureche reconfortanta si care nu judeca.

„Copiii care se straduiesc sa citeasca, indiferent de motiv, trebuie sa isi construiasca increderea in ei si sa redescopere o motivatie pentru citire, iar un caine reprezinta un auditoriu linistit si necritic, care nu se va supara daca se fac greseli” spune dna Johnson.

fetita citeste

Ad-Extra3:

Cititul poate fi placut

Multe scoli primare pun tot mai multa presiune pe elevi, iar copiii (ca si adultii), in general, nu raspund bine la ele. Un caine creeaza un mediu care se simte imediat ca fiind mai relaxat si mai primitor. Cititul poate fi o activitate solitara, dar poate fi si un placut eveniment social impartasit. Copiii care se straduiesc sa citeasca beneficiaza din simpla placere de a citi unui ascultator loial si iubitor.

In timp ce aceasta strategie nu a fost inca subiectul niciunui studiu, Johnson a observat ca exista deja unele programe care o incurajeaza, precum Reading Education Assistance Dogs (READ) in SUA si Bark and Read Foundation in Marea Britanie. Cel putin, aceasta strategie nu ar avea cum sa dauneze – si ar fi si materialul unei fotografii adorabile.

Alegerea unui animal de casa: factori esentiali de luat in considerare

Alegerea unui animalut de casa este o decizie care trebuie bine gandita. Odata ce v-ati decis sa aduceti in casa un animal, va trebui sa va hotarati ce anume se va potrivi mai bine menajului si rutinei familiei dvs. Daca ii veti intreba, copiii vor cere absolut orice, bineinteles. Ca parinte, oricum, veti alege probabil din micul univers al animalelor de casa, care cuprinde: caini, pisici, mici mamifere, pasarele, reptile si pesti. In cele ce urmeaza, iata factori care vor trebui sa ii considerati inainte de a vizita magazinul de animale de casa citeste la ce trebuie sa va ganditi neaparat aici >


Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii

Decizia de a-i darui copilului un animal de casa nu este intotdeauna usor de luat. Chiar daca va simtiti coplesiti de dorinta micutului de a avea grija de un animalut si vi se pare draguta ideea de a-l vedea zi de zi fericit, jucandu-se cu un animal de casa, nu puteti sa nu va ganditi si la consecintele mai pragmatice.

Un animal in casa inseamna, deopotriva, responsabilitati in plus, cheltuieli suplimentare si, de multe ori, o grija deosebita in ceea ce priveste curatenia citeste mai departe aici >

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Alina Ciobanu, redactor DC - toate drepturile rezervate 2024
 Referinte: Journal of Applied Psychology 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII