Mituri si adevaruri despre produsele de protectie solara pentru copii - intrebari si raspunsuri
Iubim soarele, însă atunci când copiii sunt în soare, este important să le protejăm pielea pentru a preveni melanomul, care poate apărea de la prea multă expunere la soare.
Dar cât de des este nevoie să folosim produse de protecție solară? Și există într-adevăr produse de protecție solară rezistente la apă? Iată întrebări și răspunsuri esențiale despre produsele de protecție solară pentru copii.
in acest articol veti citi mai multe despre:
De fiecare data cand copilul a inotat in mare sau piscina, trebuie sa-i aplicam din nou o crema de protectie solara?
Exista imbracaminte de protectie impotriva razelor ultraviolete?
Nisipul de pe plaja poate "sterge" crema de protectie de pe corp
In umbra, copilul nu poate face insolatie
Cum protejam copiii la soare: ce trebuie sa stii despre tipul de piele, radiatii si reguli importante
7 beneficii ale marii asupra bebelusului
Despre produsele de protectie solara: intrebari si raspunsuri
Iubim soarele dar este important sa ne protejam copilul de efectele nocive ale expunerii prelungite.
Insa cat de des este nevoie sa folosim produse de protectie solara? Si exista intr-adevar produse de protectie solara rezistente la apa?
Adevar sau mit: De fiecare data cand copilul a inotat in mare sau piscina, trebuie sa-i aplicam din nou o crema de protectie solara?
✅ Adevar. Este intr-adevar un subiect sensibil. Si anume, produse care sunt etanse la apa, nu exista. Din fericire, in Uniunea Europeana produsele despre care producatorii afirma ca sunt 100% rezistentela apa nu mai pot fi vandute, deoarece ele nu sunt 100% rezistente la apa si induc in eroare cumparatorii.
Inotul, (si uscarea) reduc simtitor factorul de protectie solara a produselor. Actualmente vedem termeni precum „rezistent la apa“. In aceste produse, sunt adaugate ingrediente precum ceara, ulei sau polimeri care fac produsul mai rezistent la apa. Daca copilul inoata mult sau nu este foarte consecvent cu crema de protectie solara, atunci este mai sigur sa optam pentru o astfel de crema decat pentru un produs care nu este rezistent la apa.
Adevar sau mit: Exista imbracaminte de protectie impotriva razelor ultraviolete?
❗ Adevar si mit. Imbracamintea ofera protectie pielii, printre altele, in functie de grosimea si textura materialul. O pereche de blugi filtreaza in mod evident o cantitate de radiatii mai mare decat un sal subtire. Un tricou alb are un FPS(factor de protectie solara) de aproximativ 5. In cazul in care tricoul este umed, atunci nu mai ramane nimic din protectie. Deci, puteti face insolatie chiar si atunci cand sunteti imbracati, fara sa observati. Exista totusi imbracaminte de protectie impotriva razelor ultraviolete.
Ad-Extra3:
Adevar sau mit: Nisipul de pe plaja poate "sterge" crema de protectie de pe corp
❗ Adevar si mit in acelasi timp. Este adevarat ca nisipul va diminua factorul de protectie solara. Pe de alta parte, bratele si picioarele care sunt acoperite cu nisip, sunt protejate un pic mai mult de razele soarelui.
Adevar sau mit: In umbra, copilul nu poate face insolatie
❗ MIT! Chiar si la umbra, soarele ne poate arde pielea. Anul trecut, un studiu publicat de oamenii de stiinta din SUA, a demonstrat ca o umbrela de soare ofera o protectie insuficienta. Umbrelele de soare, permit trecerea radiatiilor UV, iar razele reflectate ating in cele din urma pielea. Prin urmare, este important ca produsele de protectie solar sa fie folosite si in umbra, pentru a proteja pielea.
Cum protejam copiii la soare: ce trebuie sa stii despre tipul de piele, radiatii si reguli importante
Din pacate exista multi parinti care, convinsi ca soarele este foarte sanatos, le permit copiilor sa stea mult prea mult in soare. Este o atitudine complet gresita. Exista o serie de reguli foarte importante legate despre tipul de piele al copiluli si radiatiile solare. Citeste despre cum protejam copiii la soare: ce trebuie sa stii despre tipul de piele, radiatii si reguli importante.
7 beneficii ale marii asupra bebelusului
Mi-e dor de mare si as vrea sa stiu daca pot merge cu bebelusul meu in varsta de 12 luni la mare - ce sfat imi dati? - se intreaba o mamica de pe forumul Desprecopii.
Voi la ce varsta ati mers cu bebelusii la mare?
Cum a fost? Desi banuiesc ca nu a fost tocmai usor, ca atunci cand mergeati doar voi doi, cu siguranta a meritat tot efortul, nu-i asa?
Iata ce beneficii are marea asupra bebelusilor ...citeste mai departe aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024
referinte: drnicklowe.com/sun-protection/new-eu-rules-for-sunscreens/
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII