Cum sa NU interactioneze copilul cu animalul de companie

Cum sa NU interactioneze copilul cu animalul de companie

Cum sa NU interactioneze copilul cu animalul de companie

Cainii sunt cei mai buni prieteni pe care i-ar putea avea vreodata copilul tau. Au existat nenumarate studii care dovedesc cat de mult bine aduc cainii in viata unui copil.


In timp ce dragostea este singurul limbaj pe care il intelege prietenul tau blanos, exista cateva lucruri pe care trebuie sa il inveti pe copilul tau atunci cand vine vorba de cainele vostru. Catelul ar putea fi total inofensiv, insa exista cateva limite pe care copiii tai trebuie sa le urmeze in jurul lui...

in acest articol veti citi mai multe despre:
Nu tipa sau lovi animalul!
Nu te pune cu ora de masa a animalutului!
Nu oferi gustari nesanatoase cainelui
Lasa catelul sa doarma!
Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii

Nu tipa sau lovi animalul!

Intocmai ca si tie, cainelui tau nu ii place cand tipi la el. Iar copilul tau trebuie sa stie asta. Tipatul brusc si izbucnirile iti pot alarma cainele si il fac anxios si nelinistit. Trebuie sa intelegi ca animalul tau de companie nu are nici un control asupra comportamentului copilului si exista putine lucruri pe care le poate face pentru a gestiona angoasa sufleteasca. Cainii sunt sensibili la zgomote, iar zgomotele puternice nu le fac niciun bine.

Nu te pune cu ora de masa a animalutului!

Majoritatea cainilor asteapta cu nerabdare si cu tot entuziasmul (dand din coada) ora de masa. Diferit de noi, ei mananca numai atunci cand sunt hraniti si isi valorifica extrem timpul de masa, insa daca micutul tau jucaus doreste sa se joace cu el in timp ce mananca, te rugam sa-l rogi sa se abtina. Majoritatea cainilor iubesc sa manance in pace si e posibul sa nu-i placa ca micutul tau sa puna mana in bolul sau sau sa il impinga de la bol ’doar de placere.’

Nu oferi gustari nesanatoase cainelui

Copilul tau iubeste sa hraneasca cainele, insa acest lucru ar putea sa nu fie intotdeauna sigur. Cainii sunt diferiti, insa oferirea acelui nachos prajit inmuiat in salsa sau ciocolata pe care il cumperi de la magazin poate fi daunator prietenului tau blanos. Invata-l pe copilul tau ceea ce este acceptat si ceea ce nu este acceptat in dieta cainelui si asigura-te ca urmeaza acele invataturi.

Ad-Extra3:

Lasa catelul sa doarma!

Cainele tau a venit de la o plimbare lunga, si-a luat masa si este gata pentru un pui de somn, dar copilul tau vrea sa se joace. Este posibil sa nu fie intotdeauna o idee buna sa ii permiti copilului sa il traga de ureche sau sa se aseze pe el pentru a-l trezi din somn. Invata-ti copiii ca trebuie sa ii permita animalului vostru de companie sa se odihneasca atunci cand doreste si sa nu il forteze sa se joace. Nu uitati ca daca al vostru animalut va fi in modul de joaca, va raspunde la indiciile verbale.

Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii

Decizia de a-i darui copilului un animal de casa nu este intotdeauna usor de luat. Chiar daca va simtiti coplesiti de dorinta micutului de a avea grija de un animalut si vi se pare draguta ideea de a-l vedea zi de zi fericit, jucandu-se cu un animal de casa, nu puteti sa nu va ganditi si la consecintele mai pragmatice.

Un animal in casa inseamna, deopotriva, responsabilitati in plus, cheltuieli suplimentare si, de multe ori, o grija deosebita in ceea ce priveste curatenia citeste mai departe aici >

Despre animalutele de casa, va recomandam sa mai cititi :

Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii
Alegerea unui animal de casa
Terapia asistata cu animale
Copiii si animalele de companie
Proprietarii de caini traiesc mai mult


Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII