Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
- Acupunctura este o terapie naturala, sigura si eficienta care este folosita pentru a vindeca / preveni boli si imbunatati starea de spirit. Ace mici si de grosimea firului de par sunt inserate in anumite puncte specifice in organism, dupa care sunt usor stimulate pentru a declansa raspunsul organismului natural de vindecare. Aflati mai multe in continuare...
Acupunctura este o terapie naturala, sigura si eficienta care este folosita pentru a vindeca / preveni boli si imbunatati starea de spirit. Ace mici si de grosimea firului de par sunt inserate in anumite puncte specifice in organism, dupa care sunt usor stimulate pentru a declansa raspunsul organismului natural de vindecare. Acupunctura este eficace pentru controlul durerii si poate reglementa functiile fiziologice ale organismului pentru a trata diverse disfunctii interne si tulburari.
Conform teoriei acupuncturii traditionale, exista douasprezece canale de energie numite "meridiane" aflate vertical pe lungimea corpului uman, fiecare fiind legat de un organ specific. Boala este cauzata de fluxul de energie obstructionata in anumite puncte de-a lungul meridianelor. Terapia prin acupunctura stimuleaza fluxul meridianului si armonizeaza energia organismului de a influenta atat starea de sanatate a corpului dar si a mintii.
In tari precum Japonia si China, care reprezinta aproximativ o cincime din populatia lumii, acupunctura a fost stabilita ca o forma primara de ingrijire a sanatatii de mii de ani, in care rolul acupuncturist a fost comparabil cu cel al medicului. Astazi, in astfel de tari, tratamentul cu acupunctura ramane o componenta integranta a sistemului de sanatate, oferita in asociere cu medicina din Vest. In America de Nord, acupunctura a atras atentia publicului in ultimii ani. Inundatii de titluri in mass-media descriu acest interes: Washington Post, de exemplu, a raportat in 1994 ca o valoare estimata de 15 milioane de americani, sau aproximativ 6% din populatie, au incercat acupunctura pentru diverse afectiuni, care includ dureri cronice, oboseala, greata, artrita, si probleme digestive.
Acupunctura a fost utilizata pentru tratarea durerilor de spate, de cap, migrene, si leziuni. Cu toate acestea, acupunctura ofera mai mult decat inlaturarea durerii. Este utila in tratarea anxietatii, insomniei, problemelor digestive, durerilor abdominale, crampelor menstruale, controlul greutatii, infertilitate si nu numai.
Conditii tratate cu ajutorul acupuncturii:
- Dureri cervicale si de gat
- Dureri de umar
-
Dureri de spate
- Sciatica
- Dureri de solduri
- Anxietate
-
Depresie
- Insomnie
- Dureri de cap si migrene
- Sindromul oboselii
cronice
- Probleme ale sinusurilor
- Artrita
- Dureri ale maxilarului
si fetei
- Sindromul colonului iritabil
- Boala cotului tenismenului sau a
jucatorului de golf
- Accidentari
- Infectie a vezicii urinare
-
Tulburari legate de stres
- Sindrom premenstrual
- Dependenta de
fumat
- Obezitatea si controlul greutatii
- Infertilitate
Efect vasodilatator dupa acupunctura
Este cunoscut faptul ca multe boli rezulta din perturbarea fluxului sanguin. Mentinerea circulatiei adecvate este vitala pentru sanatatea noastra. Cercetarile au demonstrat ca stimularea prin acupunctura imbunatateste fluxul sanguin al pielii, muschilor, creierului, si diverselor organe interne.
Aceasta fotografie a fost luata la 5 minute dupa inserarea unui ac de acupunctura. Acesta arata in mod clar un cerc rosu in jurul acului. Aceasta schimbare a culorii pielii este cunoscuta sub numele de raspuns ars este o indicatie de crestere a temperaturii cutanate locale si de circulatie sporita din cauza dilatarii vaselor mici de sange.
Majoritatea oamenilor sunt surprinsi sa afle ca acele de acupunctura sunt extrem de subtiri. Ele nu sunt ca acele hipodermice (injectie), care sunt mari si goale. La Institutul de frumusete Pacific, in Toronto, se folosesc numai ace speciale ultra-subtiri numite ace de par moshin (0.12 mm in diametru), mai subtiri decat acele de acupunctura regulate (0.22-0.30 mm in diametru), si chiar mai subtiri decat parul uman!
Stiluri si tehnici de acupunctura
Stilul Medicina Traditionala Chineza (TCM)
Fundatia si baza acupuncturii s-a dezvoltat in China de-a lungul a mii de ani. Stilul Medicina traditionala chineza (TCM) este de departe sistemul cel mai comun de acupunctura invatat si practicat in America de Nord de astazi.
In timp ce termenul "traditional" ar putea sugera altfel, acupunctura TCM este un stil relativ nou de acupunctura dezvoltat in Republica Populara Chineza dupa 1949. Multe practicieni de TCM din China si alte tari nu utilizeaza doar tehnici vechi, dar, de asemenea, tehnici moderne, cum ar fi electroacupunctura, in colaborare cu alte tehnici de tratamente in stil nou sau vechi.
Stilul Japonez
Acupunctura chineza a fost introdusa in Japonia, aproximativ 1500 de ani in urma. Principiile de baza, inclusiv ideea de meridiane, a ramas aceeasi ca si in sistemul meridian chinez. Cu toate acestea, in general, medicii japonezi folosesc ace fine, stimuland mai superficial si usor
Tehnicile traditionale de diagnosticare utilizate de catre practicienii japonezi sunt, de asemenea, la fel ca in TCM, desi accentul tehnicii poate fi usor diferit.
Una dintre contributiile japoneze cele mai notabile pentru domeniu este dezvoltarea Kanshinho, un tub de inserare a acului, aparut in secolul al XVII-lea, inventat de faimosul acupuncturist orb Waichi Sugiyama. Metoda tubului de ghidare, care scade drastic durerea asociata cu introducerea initiala a acului, este acum utilizata de practicienii din intreaga lume.
Multi acupuncturisti japonezi folosesc metoda moxibustia(terapia prin caldura traditionale). Desi moxibustia este o parte integranta din conceptul original de acupunctura clasica, nu a fost predat in profunzime in acupunctura de Vest educationala si cea de formare.
Acupunctura medicala
Acupunctura este recunoscuta ca o profesie in tari precum China, Coreea si Japonia. Programele de formare din aceste tari sunt cuprinzatoare si sunt concepute pentru a produce specialisti licentiati in acupunctura. Cu toate acestea, in multe tari occidentale acupunctura este privita ca o tehnica sau modalitate. Programele scurte de formare sunt disponibile doar pentru personalul medical, cum ar fi medicii, chiropracticienii, si fizioterapeutii. Cursurile medicale de acupunctura se concentreaza in principal pe biomedicale, bazate pe acupunctura anatomica, si sunt adesea oferite intr-un format de seminarii pe durata weekend-ului. Naturopatul, in anumite jurisdictii, cum ar fi Ontario, invata si unele elemente de acupunctura in programa scolara, dar si o varietate de modalitati ale tratamentelor, inclusiv terapia cu vitamine, nutritie, homeopatie, manipularea spinarii, masaj, terapie fizica, medicamente pe baza de plante, si altele asemenea.
Beneficiile dacupuncturii sunt:
- Atunci cand este efectuata in mod corect este benefica
- Exista foarte putine efecte secundare
- Este o combinatie de tratament foarte eficace
- Este eficace in controlul unor anumite tipuri de durere
- Ar putea fi luata in considerare de catre pacientii care nu raspund la medicamente pentru durere
- Este o alternativa utila pentru pacientii care nu doresc sa ia medicamente pentru durere
Riscurile acupuncturii sunt:
- Este periculoasa in cazul in care pacientul are o tulburare de sangerare
- Este periculoasa in cazul in care pacientul ia medicamente pentru diluarea sangelui
- Poate exista sangerare, echimoze si durere la introducere
- Acul se poate rupe si poate deteriora un organ intern (foarte rar)
- Acele nesterilizate pot infecta pacientul
- Cand acul este introdus adanc in piept sau zona de sus
a spatelui exista un risc de colaps pulmonar (foarte rar)
Forumuri recomandate la Supereva
Output " "
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII