Hrănirea bebelușului cu lapte formula: costuri, motive și intoleranță - mami aceste lucruri trebuie să le știi
Este OK să Îmi hranesc bebeluşul cu Lapte Praf - formula?
Aceasta este o întrebare frecventă pe care o primim la Desprecopii. Răspunsul este: DA, este OK să îți hrănești bebelușul cu lapte formula, dar trebuie să știi că nu este cea mai sănătoasă opțiune pentru bebeluș. Cel mai sănătos lapte pentru un bebeluș, până la vârsta de 6 luni, este laptele matern.
Dacă intenționezi să nu alăptezi și să îi dai bebelușului lapte praf, iată trei argumente foarte importante de luat în considerare:
1. Costuri: Laptele praf poate fi destul de costisitor, în special pe termen lung. Este important să iei în calcul bugetul necesar pentru a achiziționa formula de lapte adecvată nevoilor bebelușului tău.
2. Timp: Prepararea laptelui praf necesită timp suplimentar pentru a măsura, amesteca și încălzi formula. De asemenea, biberonul și echipamentele aferente trebuie să fie curățate și sterilizate în mod regulat pentru a preveni infecțiile.
3. Intoleranța și Alergiile: Unii bebeluși pot dezvolta intoleranțe sau alergii la proteinele din laptele praf. Este important să monitorizezi reacțiile bebelușului și să discuți cu medicul pediatru despre alternative adecvate, cum ar fi formule hipoalergenice.
În concluzie, hrănirea bebelușului cu lapte praf este o opțiune acceptabilă și adesea necesară pentru multe familii. Cu toate acestea, este esențial să fii bine informată pentru a te asigura că alegerea făcută este în interesul sănătății bebelușului tău.
veti citi:
Hranirea bebelusului cu lapte formula - ce trebuie sa stii de la inceput
Care este cel mai lapte pentru bebelusi?
daca intentionezi sa ii dai bebelusului lapte praf pentru sugari, iata inca 3 fapte pe care trebuie sa le stii:
3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte
Despre laptele formula pentru bebelusi
Hranirea bebelusului cu lapte formula - ce trebuie sa stii de la inceput
Desi noi pe site-ul Desprecopii - explicam mamicilor ca alaptarea este cea mai sanatoasa hrana pentru bebelus, alegerea este in final a mamicii. Probabil ca cea mai oribila situatie este cea a mamicilor care nici macar nu incearca sa alapteze...
Din pacate, de prea multe ori, mamicile iau decizia sa isi hraneasca bebelusul cu lapte pentru bebelusi - inca inainte de a incerca sa il alapteze? De ce? Ei bine, companiile care vand lapte praf pentru bebelusi le targheteaza in reclamele lor inca de cand sunt gravide. Si, din pacate, laptele formula ajunge si in maternitati (oare de ce?) unde bebelusilor le este oferit inca de la nastere ... o practica incorecta si care nu este pro-alaptare.
Care este cel mai lapte pentru bebelusi?
Da, primim foarte multe intrebari la Desprecopii despre laptele praf pentru bebelusi: care este cel mai bun, pe care il recomandam, de unde trebuie cumprat ...dar si intrebarea directa: este OK sa imi hranesc bebelusul cu lapte praf?
Raspunsul este DA, este OK - DA, este suficient. Nu inainte insa ca tu mamico sa stii ca laptele praf pentru bebelusi NU este la fel de sanatos ca si laptele matern iar studiile spun ca laptele matern contine anumite substante benefice care inca nu au fost clonate. De citit Laptele matern: ce contine si de ce este un diamant de sanatate pentru bebelus
Dar desi nu suntem fani ai laptelui formula pentru bebelusi, trebuie sa reconoastem ca a fost creat pentru a oferi hrana bebelusilor atunci cand laptele matern nu este posibil pentru ei.
Acestea find spuse, daca intentionezi sa ii dai bebelusului lapte praf pentru sugari, iata inca 3 fapte pe care trebuie sa le stii:
1. Hranirea bebelusului cu lapte praf necesita un efort financiar
Hranirea bebelusului cu lapte formula inseamna in jur de 4-5 cutii lunare - in conditiile in care o cutie este in jur de 40-60 de RON, ajungem in jur de 160-240RON pe luna - sau aproximativ 1600-2400 RON in primul an - (tinand cont ca in jurul varstei de 5 luni incepe diversificarea si bebelusul are nevoie de mai putin lapte, treptat)
2. Timpul de preparare - vizualizeaza-te pe tine facand asta...
Imagineaza-ti ca vor fi momente cand bebelusul plange si vrea sa pape la ora 2 noaptea = timp in care tu ai sa te ocupi cu operatiunea de preparare a laptelui. Este adevarat ca dupa cateva saptamani, vei deveni eficienta in aceasta operatiune... insa imagineaza-ti cu ar fi sa il pui la san si sa il lasi sa pape. Laptele de la san este intotdeauna igienic si la temperatura ideala. Si nu necesita agitare...
3. Intoleranta
Laptele uman este facut pentru fiintele umane - si in mod normal este mult mai usor tolerat de fiintele umane. Pe cand laptele de vaca (care sta la baza laptelui formula pentru bebelusi - este facut de vacute pentru vitelusii lor). De aceea, te poti astepta la probleme de tolerare a laptelui formula de catre bebelusul tau, desi majoritatea bebelusilor nu au probeme.
Alergia la lapte se produce cand sistemul imunitar al bebelusului considera din greseala ca proteina din lapte este periculoasa si incearca sa lupte impotriva ei. Citeste pe larg: Alergia la lapte a bebelusului
Ad-Extra3:
3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte
Alimentatia bebelusului cu formula de lapte a fost si este un subiect care suscita mereu noi controverse, atat in ceea ce priveste comparatia dintre diversele tipuri de formule existente pe piata si laptele matern, cat si in ceea ce priveste necesitatea sau optiunea introducerii formulei de lapte la o anumita varsta.
Despre laptele formula pentru bebelusi, trebuie sa cititi si
Hranirea bebelusului cu lapte formula
Bebelușul hrănit cu lapte formula - DIAGRAMA cu cantitatea și programul de hrănire
Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania
3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte
Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
referinte: Academia Americana de Pediatrie, Baby411.com
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII