Acidul folic și legătura cu autismul copilului - atentie la doză dragi graviduțe
Vitaminele prenatale ce contin acid folic - luate cu trei luni inainte de conceptie si cel putin in prima luna de sarcina, reduce riscul de autism al copilului.
Dar, atentie - Nici prea mult acid folic nu e bine. Iată care este legatura posibilă intre autism și consumul in doze prea mari de acid folic al mamicii dar și care este doza recomandată.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Doza zilnica recomandata de acid folic pentru toate femeile
15 alimente bogate in acid folic
Vitaminele in timpul sarcinii: ce-i prea mult strica?
Despre acidul folic
Autismul copilului poate incepe inainte de nastere
Imediat ce testul de sarcina apare pozitiv, viitorii parinti vor face orice pentru a-si proteja copilul - inclusiv de autism, care afecteaza 1 din 68 de copii. Unele cercetari spun ca autismul poate incepe inainte de nastere. Un studiu din New England Journal of Medicine a constatat diferențe in creierul copiilor cu autism inca din trimestrul al doilea de sarcina.
In timp ce unii cercetatorii nu au reusit sa identifice o cauza determinata, autismul se dezvolta probabil dintr-o combinatie de factori. "Unele cazuri pot avea in primul rand o cauza genetica, iar altele pot avea un motiv de mediu, dar cele mai multe cazuri rezulta probabil din interactiunea celor doua", spune Paul Wang, MD, vicepresedinte senior de cercetare medicala al organizatiei americane Autism Speaks.
Administrarea de vitamine prenatale, cu trei luni inainte de conceptie si cel putin in prima luna de sarcina, reduce riscul de autism al unui copil
Un studiu de epidemiologie din 2011, a constatat ca administrarea de vitamine prenatale, cu trei luni inainte de conceptie si cel putin in prima luna de sarcina, reduce riscul de autism al unui copil.
Femeile ce au o puternica legatura genetica cu aceasta tulburare si care nu au luat vitamine, au avut un risc de sapte ori mai mare ca autismul sa apara in viata copilului lor. Studiile suplimentare sugereaza ca nivelurile ridicate de acid folic, o vitamina B importanta pentru dezvoltarea creierului, sunt esentiale.
Doza zilnica recomandata de acid folic pentru toate femeile
Toate femeile aflate la varsta fertila (chiar si cele care nu incearca sa conceapa) ar trebui sa primeasca zilnic intre 400 si 800 micrograme (mcg) de acid folic.
Majoritatea femeilor primesc aproximativ 150 mcg de acid folic zilnic din alimente fortificate, cum ar fi painea si cerealele. Un studiu al revistei American Journal of Clinical Nutrition din 2012, sugereaza ca femeile au nevoie de cel putin patru ori aceasta cantitate - 600 mcg - pentru a reduce riscul de autism.
Ad-Extra3:
Nici prea mult acid folic nu e bine
Verificati eticheta nutrientilor vitaminei si, daca este necesar, discutati despre aditia acidului folic cu medicul dumneavoastra si adaugati in dieta alimente mai bogate in acid folic (precum linte, spanac si broccoli).
Oamenii de stiinta avertizeaza ca, si in cazul in care se depaseste cantitatea recomandata, acidul folic poate deveni nociv, crescand de aceasta data riscul de autism. Acestia au analizat datele provenite de la aproximativ 1.400 de mame si bebelusii lor, descoperit ca, luat in exces, acidul folic creste riscul aparitiei tulburarilor din spectrul autismului.
15 alimente bogate in acid folic
Exista o serie de motive pentru care este important sa consumam cantitatile necesare de acid folic. Poate cel mai important este cresterea celulelor si regenerarea lor.
Un articol recent din New York Times considera acidul folic ca fiind unul dintre cei mai "zemosi micronutrienti" gasit in alimente iar multe studii sugereaza ca lipsa acidului folic poate duce la boli mentale, cum ar fi depresia.
Pentru gravidute, exista o serie de motive serioase pentru care este important sa consume cantitatile necesare de acid folic. Vezi care sunt 15 alimente bogate in acid folic
Despre acidul folic, mai cititi:
Acidul folic si importanta lui inainte de conceperea bebelusului
Acidul folic: importanta si rol inainte de conceptia copilului
Prevenirea malformatiilor congenitale ale bebelusului: sfaturi importante
Vitaminele in timpul sarcinii: ce-i prea mult strica?
Prea multe vitamine luate in timpul sarciii pot dauna sarcinii. Da, ce e prea mult strica.
Suplimentele de vitamina C si E nu reduc riscurile de preeclampsie, o boala caracterizata de tensiune ridicata in timpul sarcinii la femeile insarcinate care au sanse ridicate de a face boala, conform rezultatelor unui test publicat intr-un jurnal medical independent.
Suplimentele de vitamina C si E nu reduc riscurile de preeclampsie, o boala caracterizata de tensiune ridicata in timpul sarcinii la femeile insarcinate care au sanse ridicate de a face boala, conform rezultatelor unui test publicat intr-un jurnal medical independent american. De asemenea, studiul a descoperit ca suplimentele de vitamina C si E ar putea de fapt mari rata bebelusilor cu greutate scazuta la nastere. Iata sfatul de la Desprecopii:
Despre Alimentatia corecta in timpul sarcinii
Vitamina A si sarcina
Poftele in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati sunt sigure in timpul sarcinii?
Cafeaua si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Sarcina si vitamina B12
Ceaiul verde si sarcina
Soia si sarcina
Ceaiurile si sarcina
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
> TOTUL DESPRE ALIMENTATIA IN SARCINA AICI
Descarca aplicatia totul despre Sarcina: Odiseea Sarcinii
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
ODISEEA SARCINII - COMUNITATEA BURTICILOR INTELIGENTE
Pe forumul specializat Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate @ 2021
referinte medicale
Excess Folic Acid in Pregnancy Tied to Autism Risk
High-Dose Gestational Folic Acid and the Risk for Autism? The Birth Order Effect
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII