Pedofilii sunt printre noi: cum vorbim cu copiii?
Traim intr-o realitate in care pedofilii se afla printre noi. Tocmai de aceea, noi parintii trebuie sa ne informam copiii de prezenta lor si de scopurile lor murdare.
Mai mult ca sigur, toti parintii au fost socati de cazul pedofilului care a asaltat cei 2 copii in lift. Stiind ca asemenea noastri sunt liberi si printre noi, este infioratoarea. OK - dar cum trebuie parintii sa vorbeasca cu copiii despre pericolul pedofililor? Pentru ca este clar ca e bine ca micutoo sa stie ca exista persoane oribile care le pot face rau.
Cand brusc, realizam ca nu toti din jurul copiilor nostri au ganduri bune
Oare cator parinti nu li s-a facut pielea gaina de indignare cand au aflat despre cazul pedofilului care a abuzat cei 2 copilasi in lift? Iar tocmai pentru ca aceste lucuri se pot intampla, este de datoria parintilor sa vorbeasca cu copiii despre aceste riscuri.
Cum ne protejam copilul?
Tinand deci cont de riscul real ... cum trebuie pregatiti copiii sa se apere de asemenea monstri? Ce abordare credeti ca este cea mai buna?
Ce spun parintii pe Desprecopii
Eu i-am spus lui Alex a mea 10ani ca nimeni nu are voie sa puna mana pe ea, mai ales in zonele care se acopera cu costumul de baie. Am citit asa undeva si mi s-a parut cea mai buna abordare. Cei 2copii din lift ce puteau face? n-aveau unde fugi si nu-i puteau spune aluia sa nu urce cu ei in lift.
Din al meu pdv Alexandra mea este foarte supravegheata. Cineva este intotdeauna cu ea si pe afara nu am incurajat niciodata discutii cu adultii binevoitori straini, nu conteaza cat de bineintentionati or fi fost ei. - spune dana.vio pe forumul Desprecopii
Un pedofil are atractie sexuala pentru copii, deci micuti care nu au ajuns la pubertate.
Copiii ajunsi la pubertate si care au dezvoltate anumite caractere sexuale nu mai prezinta atractie pentru pedofili.
Pentru abuzatori sexuali de minori da. Riscul este real, ii poti povesti copilului despre atingeri necuvenite, despre a nu vorbi cu persoane necunoscute dar nici cu vecinii in lipsa parintilor. Il inveti sa tipe, esti apropiat de el si il indemni sa-ti povesteasca despre diverse intamplari, oameni, copii mai mari, ce il sperie.
Din pacate aceste lucruri de bun-simt nu ii apara pe copiii nostri. Daca pedofilul este un profesor sau un politist nu are nicio sansa. Singura solutie ar fi o baza de date nationala cu pedofili, interzicerea lui in lucurul cu copiii, in anumite meserii si obligatia pedofilului de a anunta vecinii cand se muta intr-o anumita zona - cum e in SUA in anumite state. - spune viviana pe forumul Desprecopii
Uitandu-ma in urma, eu i-am spus copilului sa nu asculte interlocutorul si sa tipe din toti rarunchii.
Pana la urma tipatul este un lucru la care copiii se pricep de minune de cand sunt mici. Cel putin al meu copil - da. Scopul fiind ca 1. asta micu'/mare sa faca ceva care ii este ff cunoscut si la indemana, 2. un adult se simte inconfortabil la tipele unui copil. In capul meu insemnand ca si un pedofil s-ar opri/bloca siderat existand un timp acolo cand sa se mai intample si altceva : fuga - copilul sau adultul, sa intervina altcineva ...
Dar alte reguli/sfaturi parintesti:
-sa nu intre in lift cu un necunoscut. asteapta tura urmatoare.
-una noua: sa nu mearga avand castile in/pe urechi. (nu ma asculta deocamdata)
-sa nu ii fie rusine sa vorbeasca/refuze/comenteze in gura mare. (chestia e ca aici apare reversul medaliei pana invata cand sa isi mai tina gura [:D])
-sa nu vorbeasca cu necunoscuti
-sa nu plece cu nimeni in afara de persoana pe care am agreat-o impreuna. gen: nu plek cu tata/mama lu' cutare, astept pana vine vecinu' cu care a vorbit mama chiar daca intarzie.
-sa nu se tina de mana cu un adult in afara de noi, bunici, miss(s) - apropiatii - regula generala
-partile sau gesturile forbidden - spune AdiS, pe forumul Desprecopii
Cititi alte sfaturi si participati la dezbaterea parintilor la acest topic: Pedofilii sunt printre noi: cum vorbim cu copiii?
Ad-Extra3:
Siguranta copiilor nostri – un lucru care se invata
Traim intr-o lume in care siguranta este un termen atat de relativ, in care prudenta este un concept ce necesita mereu revizuire, pentru simplul fapt ca raul, ca si binele, evolueaza intr-un ritm alert. Ca parinti, vrem sa ne stim copiii in siguranta, indiferent de circumstante. Fie ca este vorba de folosirea unui medicament, de a-ti lasa copilul in parc sa se joace sau de a-l lasa sa treaca singur strada, siguranta este ceea ce ne dorim in primul rand pentru copiii nostri, atunci cand nu putem controla noi insine totul. Si asta naste, firesc, temeri.
Undeva, in adancul sufletului, fiecare dintre noi poarta in sine teama ca i s-ar putea intampla ceva rau propriului copil, iar cel mai mare cosmar al unui parinte este, cu siguranta, un telefon care sa il anunte ca temerea sa s-a adeverit citeste in continuare aici >
autor: Desprecopii.com,
Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com (c) 2018
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII