Ce mănâncă bebelușul la 7 luni? Iată ce alimente și texturi sunt recomandate acestei varste

Ce mananca bebelusul la 7 luni? Iata ce alimente si texturi sunt recomandate acestei varste

Ce mănâncă bebelușul la 7 luni? Iată ce alimente și texturi sunt recomandate acestei varste

Bebelușul tău de 7 luni papă bine? Ai uneori nedumeri in legatură cu ce alimente ai putea să ii dai? Ii mai este foame chiar si dupa ce manancă?

Bebelusii de 7 luni necesită o hrană solida care sa le umple stomacelul. Acesta este momentul in care copilul incepe sa isi dezvolte propria personalitate. Este, de asemenea, o varstă de tranziție in care au o anumita mobilitate si, prin urmare, o alimentație sanatoasă este foarte importantă in aceasta etapă. Iată ce poate mânca un bebeluș de 7 luni și sugestii de rețete gustoase.
 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Arome si texture
Portii mici
Alimente pentru bebelusii de 7 luni
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Sugestii de preparate pentru copii
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

O mare parte din rutina copilului se schimba in momentul in care implineste 7 luni. Momentul potrivit pentru inceperea diversificarii este atunci cand intind singuri manuta dupa mancare si stau in fundulet fara sprijin si nu, nu este necesar sa aiba dintisori pentru a manca.

Arome si texturi

Acesta este momentul in care copilul dvs. invata despre diferite texturi si arome. Introducerea unei game largi de alimente si arome pana la varsta de 1 anisor, il ajuta sa-si formeze un obicei bun de alimentatie. S-a observat ca, bebelusilor carora nu le-au fost introduse diferite tipuri de alimente devin agitati sau mofturosi atunci cand cresc.

Portii mici

Un bebelus la sapte luni are un stomac mic si nu poate manca mult. Prin urmare, este recomandat sa ii oferiti doar una sau doua linguri de mancare. Asteptati 4 zile inainte de a-i introduce urmatorul produs alimentar nou, astfel incat sa puteti verifica daca dezvolta orice fel de reactie alergica. Pe masura ce introduceti noi alimente, trebuie sa va intoarceti la alimentele anterioare pe care i le-ati dat. Acest lucru ajuta copilul sa-si dezvolte un gust pentru mancare.

Alimente pentru bebelusii de 7 luni

Mancarea preparata in casa este cea mai buna pentru bebelusii in varsta de 7 luni (si pentru noi toti de altfel). Astazi, piata este plina cu o gama larga de alimente pentru copii. Este destul de usor sa deschizi un borcanel si sa il hranesti. Cu toate acestea, nu exista nimic mai bun si mai sanatos decat mancarea preparata in casa. Alimentele ambalate pot avea conservanti, aditivii, pesticide, etc.

Cand pregatiti mancarea pentru copilul dvs., stiti sigur ce ingredient folositi. Puteti folosi cele mai proaspete produse si puteti adauga diferite ingrediente in functie de preferintele copilului. In acest fel, introduceti gustul natural al alimentelor, asigurand astfel un obicei alimentar mai bun si mai sanatos.

Ad-Extra3:

Sugestii de preparate pentru copii

Pregatirea alimentelor pentru un bebelus de 7 luni copilul nu este atat de dificila. Este destul de usor sa gatesti cateva legume si fructe. Asigurati-va doar ca sunt bine spalate si curatate. Le puteti prepara in cantitati mai mari si le puteti congela pentru o utilizare ulterioara.

Top 10 idei de papica pentru bebelusi de 7 luni

ce  mananca un bebe de 7 luni retete

1. Piure de fructe

O mare parte din fructe pot fi facute piure fara a le gati, cum ar fi: banane, mango, piersici, prune, etc. Fructele sunt cele mai bune!

2. Piure de legume fierte

Legumele fierte cum ar fi morcovul, mazarea, cartofii, cartofii dulci, etc. pot fi bine spalate si curatate, apoi fierte. Acestea contin vitamina C, foarte necesara pentru dezvoltarea imunitatii la copii.

3. Sos de mere

Merele sunt o sursa buna de fibre si vitamine. Le puteti fierebe sau coace.

4. Mere si dovleac

Se mixeaza intr-un piure 1 lingura de dovleac fiert si 1 lingura de mar fiert. Puteti adauga putina apa pentru o textura mai moale. Daca doriti, puteti adauga si orez fiert.

5. Orez

Orezul poate fi gatit si servit in multe feluri, de la desert la o mancare satioasa. Puteti adauga linte gatita, iaurt, fructe, legume sau mirodenii.

6. Galbenus de ou cu mazare fiarta sau lamaie

Este destul de sigur sa introduceti galbenusul de ou fiert la aceasta varsta. Puteti da galbenusul de ou cu piure de mazare. Un varf de praf de chimen adauga si aroma. Galbenusul ajuta la dezvoltarea creierului copilului.

7. Ovaz

Puteti prepara ovazul ca un terci si il puteti combina cu banana, mar, capsuni sau scortisoara. Este o sursa buna de fier.

8. Pui si cartofi dulci

Odata ce bebelusul consuma diverse fructe si legume, puteti introduce carnea, iar cea de pui este o sursa buna de proteine si fier. Puteti sa combinati carnea de pui cu cartofi dulci si sa faceti un piure fin.

9. Varza rosie cu mar

Faceti un piure de varza rosie (fiarta), mar si stafide. Puteti adauga un pic de lapte pentru pentru o textura mai moale. Aceasta este o combinatie buna de vitamina C si fibra.

10. Branza cu fructe

Amestecati 3 linguri de branza de vaca intr-un blender, pentru a o face cat mai fina, apoi adaugati fructe.

Puteti face tot felul de combinatii odata ce sunteti siguri ca bebelusul nu este alergic la niciun aliment. Daca are un gust bun pentru dvs., atunci exista sanse bune ca si copilului sa ii placa.

Branza de vaci cu mazare - reteta pentru bebelusi

Omleta cu galbenus si branza de vaci - reteta pentru bebelusi

Branza de vaci cu fructe - reteta pentru bebe

Mini clatite cu branza de vaci si banana - reteta pentru bebelusi

Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare

Ati trecut cu brio de prima luna de diversificare a bebelusului. Felicitari! Acum aveti o idee cum se desfasoara lucrurile si ca nu este chiar atat de dificil. Sau este ...? In orice caz, solutia e sa ridicati capul si sa mergeti mai departe, chiar daca bebelusul nu este inca fan mancare solida. Toti trecem prin asta, credeti-ma! Se respecta in continuare regula celor 3 zile pentru orice aliment nou introdus. Si acum, haideti sa vedem cateva retete pentru a doua luna de diversificare, luna 7: retete AICI

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici. 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Retete pentru urmatoarele luni de diversificare:

Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare  
Retete de papica pentru bebelusi, pentru fiecare luna de diversificare

Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentației Bebelușului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

 Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

 Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

autor: redactor DC - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2020
referinte: Academia Americana de Pediatrie 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Loredana
    Loredana trimis la 12/9/2023

    ReÈ"ºete de mâncare bebe 7 luni

    Raspunde la acest comentariu
  2. Chiorean
    Chioreantrimis la 15/2/2019

    Buna ziua,la ce varsta se poate introduce ficatelul de pui in alimentatia copilului?Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
    • Livia
      Liviatrimis la 4/12/2020

      Eu l-am introdus de la 6 luni alaturi de pireuri de legume. Trebuie tinut o ora in lapte la frigider si apoi fiert., ii mai scade din amareala si il face mai dulce si fraged.

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII