Imi pot alapta copilul daca are diaree?

Imi pot alapta copilul daca are diaree?

Imi pot alapta copilul daca are diaree?

Bebelusul meu are diaree si nu stiu ce sa fac. Il pot alapta in continuare sau trebuie sa ii dau lapte pentru bebelusi?

Laptele matern este alcatuit in principal din apa, de care copilul are nevoie atunci cand trece printr-un episod de diaree. Acesta contine de asemenea si probiotice.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Chiar daca mama are intoxicatie alimentara, alaptarea poate continua
Tratamentul este simplu
Continuati cu solidele
Diareea la bebelus

Bebelusul meu are diaree si nu stiu ce sa fac. Il pot alapta in continuare sau trebuie sa ii dau lapte pentru bebelusi?

Bebelusul meu are diaree si nu stiu ce sa fac. Il pot alapta in continuare sau trebuie sa ii dau lapte pentru bebelusi? - iata o intrebare clasica de la sectiunea de panica.

Diareea la copil este cel mai bun moment in care putem sa il alaptam. Cu toate acestea, daca copilul se imbolnavește dupa alaptare, verificati-va cu atentie alimentatia. Este putin probabil, la aceasta varsta, ca toddlerul sa aiba o alergie la lapte, deoarece diversificarea este deja inceputa. Dar daca sunteti suspicioasa, nu este o idee rea sa va verificati dieta.

Chiar daca mama are intoxicatie alimentara, alaptarea poate continua

Atata timp cat simptomele sunt limitate la tractul gastro-intestinal (varsaturi, diaree, crampe la nivelul stomacului), alaptarea trebuie sa continue fara intrerupere, deoarece nu exista risc pentru copil.

Tratamentul este simplu

Continuati sa alaptati, dar la intervale mai frecvente. Nu opriti alaptarea deoarece copilul are diaree. Pentru diaree severa (apoasa si frecventa), oferiti solutii de electroliti intre alaptari timp de 6 pana la 24 de ore, la recomandarea medicului, dar numai daca copilul urineaza mai rar decat in ​​mod obisnuit.

Poate fi necesar sa intrerupeti temporar alaptarea daca copilul este prea epuizat si are nevoie de fluide intravenoase (IV) pentru deshidratare. Pompati laptele matern pentru a mentine fluxul de lapte pana cand puteti alapta din nou (de obicei in 12 ore).

Ad-Extra3:

Continuati cu solidele

Alimentele care contin mult amidon sunt mai usor digerate decat alte alimente, in timpul diareei. Daca copilul are peste 6 luni, continuati cu alimentele solide. Optiunile sunt: ​​orice gen de cereale, banane, orez, pui, cartofi piure si alte alimente bogate in fibre.

Diareea la bebelus

Diareea la bebelusi poate fi cauzata de o schimbare in alimentatie, sau in alimentatia mamei in cazul alaptarii. De asemenea diareea apare in urma unei infectii, a unor antibiotice, sau in cazul unor boli. Una din posibilele cauze fiind chiar aparitia dintilor. Principala grije in cazul diareei este posibilitatea deshidratarii, adica pierderea lichidului din corpul uman.

De aceea tratamentul diareei are ca tinta principala prevenirea deshidratarii. Majoritatea cazurilor de diaree pot fi tratate cu usurinta acasa si fara a se folosi metode speciale. Iata totul despre diaree la bebelus si sfatul de la Desprecopii.com.

15 Alimente de evitat in timpul alaptarii

Exista alimente care ar trebui evitate in perioada alaptarii? - iata o intrebare frecventa pe forumul special dedicat alaptarii de la Desprecopii.

Un regim alimentar bine echilibrat, plin cu alimente care va plac este cel mai bun, dar anumite alimente, indiferent de cat de mult va plac, s-ar putea sa strice bebelusului. Daca bebelusul este agitat, scuipa mult, sau are colici, eruptii cutanate, sau congestie, urmatoarele alimente pot fi vinovate! Iata 15 alimente de evitat in timpul alaptarii.

Citeste mai departe articolul complet <<AICI>>

 

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII