Cui ii pasa de cat dorm mamele? Program de somn pentru mame in functie de varsta copilului
Cât dorm mamele? 💤🌙 Pe Desprecopii.com găsești tot felul de scheme de somn. 🛏️👶 Cât ar trebui să doarmă un bebeluș - și de ce nu doarme, cât ar trebui să doarmă la 1 an, la 2, la 3, când merge la școală, când e vacanță, când e vară și când e iarnă. ☀️❄️
Se pare că somnul e o chestiune serioasă pentru copii. 🧸🌜 Însă, de ce nu ar trebui să fie și pentru mămici o astfel de schemă? 🤔
in acest articol veti citi mai multe despre:
Mami de nou nascut
Mami de copilas (1-5 ani)
Mami de scolar
Mami de pre-adolescent
Mami de adolescent
Mami de student
Fericirea unei mame vine din lucrurile simple
Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Iata cam cat somn e recomandat mamelor – in functie de varsta copilului dar si niste observatii.
Mami de nou nascut
n/a ore - Hahahahaaa... "SOMN" ce cuvant e asta? Nu exista asa ceva la aceasta varsta!
Mami de copilas (1-5 ani)
1-3 ore - Somnul se face in reprize scurte si eficiente de cate 2-3 ore, intre episoade de plansete provocate de vise cu monstri, febra, imbratisari si povesti.
Mami de scolar
5 ore - Somnul se face in reprize interminabile de povesti si este scurtat brusc de operatiunea "pachetelul pentru scoala".
Ad-Extra3:
Mami de pre-adolescent
4 ore - Somnul este pigmentat de emotiile primelor episoade de razvratire ale copilului, greutatea temelor pentru acasa si stresul de a-l duce / aduce la timp de la activitatile extra-scolare.
Mami de adolescent
3 ore - Somnul este agitat de grijile cossturilor aparatului dentar, telefonului smart, de episoadele de razvratire, de faptul ca vine tarziu, de pretentiile de moda si de cum sa il / o ajuti sa scape de cosuri.
Mami de student
6 ore - Somnul e plin de griji. Oare mananca bine? Oare trece atent/a strada? Oare ii ajung banii luna asta? Si ce sa fac acum cu camera lui/ei? ...oooof ce dor imi e de copilul meu!!
Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau mamico pentru ca fericirea unei mame vine din lucrurile simple
”Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau, cresc atat de repede...” spun toti prietenii cu copii mai mari inca de cand l-ai adus acasa pentru prima oara. Doamne, ce dreptate aveau. Pe de o parte, cu oboseala, stresul și tăvălugul emoțional al primelor săptămâni, simți că niciodată nu-ți vei aparține tu ție din nou cu adevărat. Că niciodată nu vei mai merge la toaletă fără spectatori. Că niciodată nu vei mai dormi patru ore legate. Că sânii tăi nu vor mai fi niciodată altceva decât sursă de hrană. Timpul trece leneș, în aceeași rutină care te obosește, te transformă într-un roboțel care nu face altceva toată ziua decât să alăpteze, să schimbe funduri de bebeluș, să legene prunci semiadormiți și să cânte, până la senzația de saturație maximă, ”bate vântul frunzele” ... articolul complet AICI
Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...
Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.
Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata...
Despre meseria de mama, merita citit si:
Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII